Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 30 April 2013, 18:27   #21
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.822
Standaard

Kun je niet via het toetsenbord die keuze maken? Of werk die ook via de unifying ontvanger?

Is de chipset driver voor W7 en W8 geïnstalleerd, onder elk van de besturings systemen?

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 May 2013, 06:16   #22
jeroenathome
 
Geregistreerd: 19 March 2005
Locatie: On the net
Berichten: 225
Standaard

Wat er ondertussen veranderd is weet ik niet, maar het keuze menu is nu wel binnen enkele seconden te besturen. De oorzaak zou misschien aan de USB hub kunnen liggen die er tussen zit. Hierop kan ik zien dat het even duurde voordat de unifying ontvanger gebruikt kon worden of het komt doordat de drivers nog niet geïnstalleerd waren. De ontvanger zit nog steeds achter de hub en nu lukt het wel
Het klopt wel dat de muis en het toetsenbord via de unifying zijn verbonden.

Iets wat me wel is opgevallen is dat wanneer je in het keuze menu aangeeft dat de eerste keus win 7 is, je het menu van win 7 krijgt. In plaats van het kleurrijke win 8 menu is het nu een kale tekst versie.

Het probleem met de netwerkkaarten is dat er geen officiele win 8 drivers te krijgen zijn. Onder win 7 werkt alles gewoon. Ik wil nog uitproberen om de realtek drivers te gebruiken voor de vaste netwerk kaarten. de gebruikte chip komt van deze fabrikant. Voor de USB wifi-dongle heb ik nog geen alternatieve drivers kunnen vinden. De gebruikte chip is van atheros, maar blijkbaar zijn hun gestopt met het ondersteunen van deze chip.
__________________
Computerleek ? Aan 1'tjes en 0'tjes kan je weinig verkeerd doen.
jeroenathome is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 May 2013, 06:48   #23
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.472
Standaard

Iets wat me wel is opgevallen is dat wanneer je in het keuze menu aangeeft dat de eerste keus win 7 is, je het menu van win 7 krijgt. In plaats van het kleurrijke win 8 menu is het nu een kale tekst versie.

...............
Dat is normaal dat hoort bij W7
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 May 2013, 11:14   #24
jeroenathome
 
Geregistreerd: 19 March 2005
Locatie: On the net
Berichten: 225
Standaard

Je zou toch denken dat er nog steeds gebruik gemaakt wordt van het win 8 keuzemenu. Ik zie de noodzaak ook niet om een ander menu te gebruiken om alleen de volgorde te veranderen.
__________________
Computerleek ? Aan 1'tjes en 0'tjes kan je weinig verkeerd doen.
jeroenathome is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 May 2013, 22:13   #25
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.822
Standaard

Oke, ja dat menu wordt "ouderwets" als je W7 als eerste keuze zet.
En drivers: Vaak werken de drivers van Vista 64 bit ook met W7 64bit.
Overigens: gedurende het "up"zijn van W8 zal je merken, dat steeds meer ontbrekende drivers vanzelf geïnstalleerd worden.
Dus draai gewoon wat uurtjes per dag W8 en dan denk ik dat die drivers vanzelf komen.

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 May 2013, 09:41   #26
jeroenathome
 
Geregistreerd: 19 March 2005
Locatie: On the net
Berichten: 225
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Oke, ja dat menu wordt "ouderwets" als je W7 als eerste keuze zet.
En drivers: Vaak werken de drivers van Vista 64 bit ook met W7 64bit.
Overigens: gedurende het "up"zijn van W8 zal je merken, dat steeds meer ontbrekende drivers vanzelf geïnstalleerd worden.
Dus draai gewoon wat uurtjes per dag W8 en dan denk ik dat die drivers vanzelf komen.

Niek
In windows 7 is er geen probleem met de drivers. Van alle componenten zijn ze wel te vinden op internet. De meeste heb ik via de site van de fabrikant.

Alleen met windows 8 zijn er drivers die niet gevonden worden.
Als de drivers van internet afgehaald moeten worden geeft dat wel een probleem. De drivers voor de netwerkkaarten ontbreken. Voor de rest ben ik nog geen grote problemen met de drivers tegengekomen.
__________________
Computerleek ? Aan 1'tjes en 0'tjes kan je weinig verkeerd doen.
jeroenathome is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 May 2013, 21:07   #27
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.233
Standaard

En als je die voor Windows 7 download en installeert onder Windows 8 ?

Onderaan bij 'Support en downloads':
http://www.gigabyte.co.nl/products/p...d=3005&dl=1#dl
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 May 2013, 21:30   #28
jeroenathome
 
Geregistreerd: 19 March 2005
Locatie: On the net
Berichten: 225
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
En als je die voor Windows 7 download en installeert onder Windows 8 ?

Onderaan bij 'Support en downloads':
http://www.gigabyte.co.nl/products/p...d=3005&dl=1#dl
Voor de wifi ontvanger werkt dit niet. Dit heb ik al geprobeerd. De drivers voor de vaste netwerkkaart moet ik nog proberen. Ik ben erachter gekomen dat vaste netwerkkaarten een realtek chip hebben. Voor deze chip heeft realtek win 8 drivers op de site staan. Hopelijk werken deze.

De wifi ontvanger maakt gebruik van een atheros chip. Alleen deze werkt via USB en daarvan zijn volgens mij geen win 8 drivers voor te vinden. Er blijkt wel een oplossing te zijn, maar wanneer ik de link volg kom ik via enkele andere pagina's weer op dezelfde site uit.

De wifi ontvanger is een Airlive x.USB. en de gebruikte chip is een atheros UB 82.

Helaas had ik de laatste dagen weinig tijd om dit probleem op te lossen. De komende week heb ik meer tijd en hopelijk gaat het lukken.
__________________
Computerleek ? Aan 1'tjes en 0'tjes kan je weinig verkeerd doen.
jeroenathome is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 May 2013, 22:40   #29
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.233
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeroenathome Bekijk bericht
Voor de wifi ontvanger werkt dit niet. Dit heb ik al geprobeerd.
OK.... maar wat werkt er niet, de installatie of de werking van de adapter ?

Je kan op de executable rechtsklikken een een compatabiliteitsmodus voor W7 proberen.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 May 2013, 22:45   #30
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.822
Standaard

Plaats dat ding eens in een usb poort en un-install hem eens in apparaatbeheer. Start daarna opnieuw op. Soms meldt W8 dan dat nieuwe hardware is gevonden en vindt het ook de drivers nog.
Anders zou ik gewoon de W7 64bit driver proberen van de site van de fabrikant.

Niek

Oeps.... Erik
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:46.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.