Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 13 July 2016, 12:29   #1
anoniem63401
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Windows 10 activatie

Ik heb een pc waarop windows 10 draait.
Nu kan ik van een vriend een snellere processor krijgen om in die pc te zetten.
Het moederbord blijft hetzelfde, alleen dus een andere processor.
Maar gaat mijn windows dan nog wel geactiveerd zijn, na het veranderen van de processor?
Want ik wil weer geen nieuwe windows moeten aankopen, dan hou ik het wel bij mijn oude processor.
En moest windows niet meer geactiveerd zijn na het veranderen van de processor, kan ik dan gewoon terug de oude processor erin zetten en is windows dan wel gewoon terug geactiveerd?
  Met citaat antwoorden
Oud 13 July 2016, 17:50   #2
anoniem13673
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik neem aan dat het om een OEM-licentie gaat, want bij retail is dit sowieso geen issue. OEM is gekoppeld aan het moederbord, een CPU vervangen zou dus geen probleem moeten zijn.
Merk overigens op dat, tenzij die twee processoren sterk op elkaar lijken, het geen garantie is dat alles optimaal draait na de switch. Een processor wisselen is niet hetzelfde als een andere muis inprikken.
  Met citaat antwoorden
Oud 13 July 2016, 18:08   #3
anoniem63401
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bedankt voor het antwoord, dan ga ik het maar proberen om de processor te veranderen.
Dan zal het wel lukken zonder dat de windows activatie moeilijk gaat doen,
Huidge processor is een core2duo E8400 en de processor die ik erin wil zetten is een core2duo E8600.
Het verschil in snelheid zal maar heel miniem zijn, maar ik kon hem gratis krijgen van een vriend.
  Met citaat antwoorden
Oud 13 July 2016, 18:12   #4
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Denk dat meer geheugen + een SSD [ indien mogelijk ] meer oplevert.
  Met citaat antwoorden
Oud 13 July 2016, 21:15   #5
anoniem63401
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Meer Ram geheugen en een SSD opstartschijf heb ik er al inzitten.
Wilde gewoon die processor er inzetten omdat ik hem krijg van vriend, want veel snelheidsverschil verwacht ik er ook niet van.
  Met citaat antwoorden
Oud 13 July 2016, 21:58   #6
anoniem36513
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marc14031970 Bekijk bericht
Meer Ram geheugen en een SSD opstartschijf heb ik er al inzitten.
Wilde gewoon die processor er inzetten omdat ik hem krijg van vriend, want veel snelheidsverschil verwacht ik er ook niet van.
@Marc14031970
Als je er zo weinig snelheidsverschil van verwacht zou ik er niet eens aan beginnen.
  Met citaat antwoorden
Oud 15 July 2016, 13:55   #7
anoniem63401
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dan misschien toch maar beter niet doen.
Ik denk dat er geen echt merkbaar verschil zit tussen een E8400 en E8600 processor?
  Met citaat antwoorden
Oud 15 July 2016, 14:54   #8
anoniem36513
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marc14031970 Bekijk bericht
Dan misschien toch maar beter niet doen.
Ik denk dat er geen echt merkbaar verschil zit tussen een E8400 en E8600 processor?
Dat vind ik een strak plan.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Knipsel.JPG‎ (51,1 KB, 9x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:03.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.