Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 31 March 2011, 09:09   #1
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Netwerk met Fysieke en Virtuele Servers

Het is een tijd geleden dat ik hier heb gepost, maar ik zit met een netwerkissue:

De volgende situatie:

Eén Fysieke productieserver. Komt te hangen in DC. Hierop ga ik in het begin twee virtuele servers draaien (met Virtual Server 2005). Fysieke server heeft daar genoeg vermogen voor.

Op Virtuele server 1 (V1) komt IIS te draaien. Op Virtuele server 2 (V2) komt SQL Server te draaien. De Fysieke kast houdt alleen deze twee virtuele servers in lucht. Alle drie de servers krijgen een extern IP. Zodat ze allemaal buitenaf bereikbaar zijn.

Nu wil ik graag een intern netwerkje aanleggen tussen de Fysieke server en V1 en V2. Dus dat ze los van buitenaf ook binnendoor (10.0.0.1, 10.0.0.2, 10.0.0.3) bereikbaar zijn en ik zo dus de IIS kan kopplen aan de SQL databases. Maar ook data kan overzetten.

Hoe moet ik dit configureren. Een kabel kan ik er naar mijn weten niet tussen stoppen? Hoe laat ik V1 en V2 met elkaar praten en ze ook nog eens met de fysieke server?

Meer info kan ik uiteraard geven indien nodig.
Alvast bedankt voor jullie hulp en tijd.
  Met citaat antwoorden
Oud 2 April 2011, 00:12   #2
anoniem34194
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Waarom draai je een virtuele server op een fysieke server??
Het ligt toch voor de hand dan alles virtueel te draaien.
Om de machines met elkaar te laten communiceren kun je gewoon een 2e nic toevoegen
  Met citaat antwoorden
Oud 2 April 2011, 14:42   #3
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Waarom zou dat voor de hand liggen? Om Virtuele server te draaien heb ik toch echt een fysieke server nodig? Of heb je andere alternatieven?

Wat bedoel je met een 2e nic toevoegen?
  Met citaat antwoorden
Oud 2 April 2011, 17:00   #4
anoniem51237
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je kunt twee virtuele NIC's (netwerkkaarten) toevoegen aan je virtuele machines.
Deze twee netwerkkaarten kun je dan in een eigen virtuele lan hangen.
Zo kun je de database verbinding over je virtuele lan laten verlopen.

server V1: NIC2 IP: 10.0.1.1
server V2: NIC2 IP: 10.0.1.2
subnet masker: 255.255.255.0

Laatst gewijzigd door N00Bnl : 2 April 2011 om 18:27
  Met citaat antwoorden
Oud 2 April 2011, 19:33   #5
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Maar hoe kunnen die twee elkaar dan zien? Er zit toch geen 'draadje' tussen die twee?
  Met citaat antwoorden
Oud 2 April 2011, 19:57   #6
anoniem51237
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Beide virtuele besturingsystemen draaien toch binnen dezelfde virtuele omgeving?
In een VMWARE virtuele omgeving kun je bijvoorbeeld een virtuele switch maken waarin je de virtuele NIC's hangt.

Laatst gewijzigd door N00Bnl : 2 April 2011 om 21:06
  Met citaat antwoorden
Oud 4 April 2011, 16:12   #7
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De virtuele omgeving die ik gebruik is Virtual Server 2005 van MS.

Ik neem aan dat het hier ook mee gaat. Ik ga het proberen en je hoort nog van mij. Tot nu toe in ieder geval bedankt!
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:52.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.