Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 18 January 2014, 10:02   #1
Uhm44
 
Geregistreerd: 21 August 2005
Berichten: 173
Standaard geen pictogram en nu??

In beschrijving van W8.1 ergens in computer idee, word gezegd dat je gewoon oude programma's kunt installeren en er dan een snelkoppeling op je bureaublad verschijnt. Ik heb een mailprogramma (kpn server ondersteunt geen W8 mailprogramma) gedownload en daarna geïnstalleerd, maar geen snelkoppeling gekregen op bureaublad. Hoe krijg ik alsnog dat voorelkaar? Via Start/alle programma's/rechtermuis knop/snelkoppeling naar bureaublad, gaat niet in meer sinds W8!!!

Wie heeft een oplossing?

Bvd,
Anne
Uhm44 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 January 2014, 10:27   #2
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.124
Standaard

Snelkoppeling op het bureaublad is niet gegarandaard. Dat hangt af van het installatieprogramma en jezelf (als de optie in het installatieprogramma wordt aangeboden).

Normaal gesproken kun je het programma gewoon in het startmenu vinden. Klik linksonder op het pijltje naar beneden om alle apps en programma's op je computer te zien. Daar moet 'ie tussen staan.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 January 2014, 11:33   #3
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Rechsklikken op de destkop, new, shortcut, en dan invullen maar.
Of is dat er in win8 ook uitgesloopt?
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 January 2014, 12:07   #4
stroke33
 
stroke33's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 January 2007
Berichten: 4.014
Standaard

Op het bureaublad rechts klikken dan kiezen voor Nieuw/snelkoppeling en zoeken naar de map van het programma waar de snelkoppeling meestal instaat en klaar en staat deze op het bureaublad.Als je het programma nu opent staat deze in de taakbalk, waar je ook weer door rechts te klikken, de snelkoppeling kunt vastmaken aan de taakbalk.

Het is precies het zelfde als onder Windows 7.

Maar in Windows 8.1 kun je ook het pictogram vinden door via de startknop en het cirkeltje met de pijl naar beneden die links onder de plaatjes staat alle iconen van geïnstalleerde programma's terug vinden en daar zal ook het icoon van het mailprogramma bijstaan.
Je kunt deze dan naar de begin pagina verplaatsen via de besturing links onder in beeld.

En hoe bedoel je dit
Citaat:
(kpn server ondersteunt geen W8 mailprogramma)
ik heb zelf ook KPN glasvezel en er geen problemen mee hoewel ik het niet gebruik heb ik even mijn gmail account aangemaakt in Windows Mail zonder problemen maar ook mijn KPN account werkt prima onder Windows Mail in Windows 8.1
__________________
Being born means you die.

Laatst gewijzigd door stroke33 : 18 January 2014 om 12:17
stroke33 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 January 2014, 12:17   #5
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.827
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door stroke33 Bekijk bericht
Op het bureaublad rechts klikken dan kiezen voor Nieuw/snelkoppeling en zoeken naar de map van het programma waar de snelkoppeling meestal instaat en klaar en staat deze op het bureaublad.

Het is precies het zelfde als onder Windows 7.
Dit heb ik W7 nog nooit hoeven doen. Dus precies "hetzelfde" is beslist niet waar.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 January 2014, 16:04   #6
stroke33
 
stroke33's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 January 2007
Berichten: 4.014
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Dit heb ik W7 nog nooit hoeven doen. Dus precies "hetzelfde" is beslist niet waar.

Niek
Ik doe het al zo vanaf Windows 95 eerlijk gezegd, ik ken geen andere methode.??
__________________
Being born means you die.
stroke33 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 January 2014, 16:27   #7
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Het is 'een mogelijkheid' in Windows, en daar hoef je geen gebruik van te maken. Maar het kan al jaren zo. Meestal echter zet het installatieprogramma er al eentje op het Bureaublad, maar als dat niet zo is, of je wilt een snelkoppeling naar een privé-item zoals een Kladblokbestandje, dan kan je het met die stroke33 methode doen.
Er zijn vele wegen naar een Window zullen we maar zeggen .
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Uhm44
Via Start/alle programma's/rechtermuis knop/snelkoppeling naar bureaublad, gaat niet in meer sinds W8!!!
Ik zelf gebruik vaak zo de menu items in het Start menu; rechtsklik er op, kies voor 'Kopiëren', en rechtsklik dan op je Bureaublad en 'Plakken'.
Als dat nog kan in W8.....
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 January 2014, 12:10   #8
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.124
Standaard

Ook ik heb geen Win8 bij de hand, maar nog wat opties die "vroeger" werkten:

In het startmenu, rechtsklik op het programma en kies "Kopieren naar" en dan "Bureaublad".

Vanuit het startmenu naar het bureaublad slepen.

Als je het programma vaak gebruikt zou ik 'm echter vast maken aan de taakbalk. Dat kan wel eenvoudig in Win8.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 January 2014, 17:11   #9
Edmoor
 
Edmoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Berichten: 3.857
Standaard

Ga naar je tegelscherm en begin met het intikken van de naam van dat programma. Deze verschijnt dan vanzelf. Klik er met rechts op en klik dan onderin het scherm op "Bestandslocatie openen".
Daar kun je er met rechts op klikken en kiezen voor kopiëren naar bureaublad (Snelkoppeling maken).

Of blijf in de Windows 8 sfeer en klik dan niet op "Bestandslocatie openen" maar op "Vastmaken aan Start". Er verschijnt dan een nieuwe tegel in je tegelscherm. Deze tegels kun je verschuiven om zo groepen van programma's te maken.

Voorbeeld Start scherm:
Start.jpg

Je kunt ook kiezen voor "Vastmaken aan Taakbalk".
Als je dat leuk vind kun je zelfs alle drie opties gebruiken.
__________________
<---The information went data way ---

Laatst gewijzigd door Edmoor : 21 January 2014 om 21:11
Edmoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 January 2014, 21:18   #10
Edmoor
 
Edmoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Berichten: 3.857
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Dit heb ik W7 nog nooit hoeven doen. Dus precies "hetzelfde" is beslist niet waar.
Die mogelijkheid zit er al in sinds Windows 95. Dat je het nooit op die manier hebt gedaan of hoeven doen is verhaal twee
__________________
<---The information went data way ---
Edmoor is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:20.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.