Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 June 2012, 22:41   #1
theguvnor12
 
Geregistreerd: 20 May 2007
Berichten: 147
Thumbs down Toegang tot netwerk apparaat op ICS netwerk

Beste Lezer,

Ik heb een redelijk macgyverd netwerk. Het netwerk zit als volgt in mekaar.
Internet --»» Modem --»» Router --»» Wifi-desktop --»» switch en AP --»» computers en laptop.

Wat er gebeurt door dit al is dat de router op een ander netwerk instelling zit met andere subnet en ip adres. Dan de switch en AP.

Kan ik toegang krijgen tot de AP als ik aangesloten zit op de Router en hoe doe ik dat?

Alvast bedankt
__________________
Arguing over the internet is like being in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.
theguvnor12 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 June 2012, 09:07   #2
Edmoor
 
Edmoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Berichten: 3.857
Standaard

De router is het enige apparaat dat IP adressen mag uitgeven.
Een switch heeft geen IP adres en PC's en laptop's moeten zo zijn ingesteld dat ze automatisch een IP adres verkrijgen.

Het Access Point heeft een standaard IP adres dat in de handleiding staat.
Daar kun je dan naar toe met een internet browser om de instellingen te doen.
Dat kun je dan doen met een bedraad aangesloten PC of laptop.
__________________
<---The information went data way ---
Edmoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 June 2012, 14:36   #3
theguvnor12
 
Geregistreerd: 20 May 2007
Berichten: 147
Standaard

De desktop werk als router en deelt nieuwe ip adressen uit. Maar wel met het zelfde subnet masker.
__________________
Arguing over the internet is like being in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.
theguvnor12 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 June 2012, 14:56   #4
Edmoor
 
Edmoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Berichten: 3.857
Standaard

Als je desktop de IP adressen uitdeelt, waarom heb je er dan nog een router tussen zitten?
Heb je in de router dan wel de DHCP functie uitgeschakeld?
__________________
<---The information went data way ---
Edmoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 June 2012, 15:15   #5
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.280
Standaard

@Theguvnor12:
Citaat:
is dat de router op een ander netwerk instelling zit met andere subnet en ip adres. Dan de switch en AP.
Je bedoeld op een ander netwerk, want subnet is weer iets anders.

In je laatste reactie schrijf je....
Citaat:
De desktop werk als router en deelt nieuwe ip adressen uit. Maar wel met het zelfde subnet masker.
Kan iedereen zich wel pingen onder elkaar?

Ik weet ooit eens gezegd te hebben dat twee verschillende netwerken in dezelfde range (bijv. 192.168.10.x en 192.168.1.x) elkaar niet konden zien, maar iemand anders op dit forum heeft dit toen terecht tegengesproken. Ben alleen even vergeten wie dat was.
Het subnetmasker moest in elk geval bij alle machines wel 255.255.255.0 zijn bij mijn weten.
Misschien dat diegene (misschien was dat wel Edmoor, ik weet het echt niet meer) dat nog eens kan verduidelijken, want zijn redenering was correct.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 June 2012, 00:06   #6
theguvnor12
 
Geregistreerd: 20 May 2007
Berichten: 147
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Edmoor Bekijk bericht
Als je desktop de IP adressen uitdeelt, waarom heb je er dan nog een router tussen zitten?
Heb je in de router dan wel de DHCP functie uitgeschakeld?
Geen idee hoe het in mekaar zit. Ik heb het gedaan door wat te klikken in fedora.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
@Theguvnor12:

Kan iedereen zich wel pingen onder elkaar?
Nope niet iedereen kan onder elkaar pingen. Het netwerk na desktop met 192.168.1.x kan wel pingen met pc's en apparaten op het netwerk van router (192.168.0.x). Maar een pc op het netwerk van de router kan niet pingen met 192.168.1.x. Dit vind ik heel raar.
__________________
Arguing over the internet is like being in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Laatst gewijzigd door theguvnor12 : 18 June 2012 om 00:09
theguvnor12 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 June 2012, 13:19   #7
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.280
Standaard

Dat zou misschien een firewall issue kunnen zijn als het eenrichtingverkeer is.
Goede kans dat de firewall van de pc het verkeer van het andere netwerk tegen houdt.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 June 2012, 13:27   #8
Hans60
 
Geregistreerd: 18 November 2008
Berichten: 2.061
Standaard

Dus een gevalletje router (desktop) na een router. Dan kan een gebruiker op het tweede stukje netwerk wel naar het eerste stukje maar omgekeerd niet, tenzij je vaste routeringstabellen in gaat voeren in de desktop. Geef de tweede netwerkkaart (die nu verbonden is met het tweede stukje netwerk) eens een IP-adres in het subnet van de router. Schakel de routerfunctie en DHCP-server in de desktop uit en laat de router de IP-adressen uitdelen voor het gehele netwerk. Mogelijk moet je een bridge aanbrengen tussen beide netwerkkaarten in de desktop.
__________________
Angst voor de dood voorkomt niet dat je sterft,
het belet je alleen ten volle te leven
Hans60 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 June 2012, 01:04   #9
theguvnor12
 
Geregistreerd: 20 May 2007
Berichten: 147
Standaard

okay bedankt voor de hulp iedereen
__________________
Arguing over the internet is like being in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.
theguvnor12 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:22.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.