Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 15 January 2019, 21:18   #1
j.claassen
 
Geregistreerd: 26 March 2015
Berichten: 440
Standaard inloggen in W10 na aanzetten laptop

Ik had op een of andere manier klaargekregen dat ik bij aanzetten van de laptop niet hoefde in te loggen. Bij opnieuw installeren moet ik het weer wel. Het lijkt of het stiekem steeds ingewikkelder wordt. Ik gebruik de laptop als enige, maar er zitten geloof ik al 3 accounts op mijn naam, de eerste is mijn naam, de ander mijn nickname(is tevens mijn hotmail e-mail adres) en nog een ander mijn nickname verkort. Er zit ook nog een pincode bij en ook nog ctr alt del. Hoe krijg ik het weer zo dat ik niet hoef in te loggen? Ook kan ik niet meer bij de inhoud van mijn externe HD die verbonden is met mijn router. Het vreemde is dat ik wel via icloud van mijn smartphone in de hd kan komen.
j.claassen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 January 2019, 21:34   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.827
Standaard

Maak eerst een backup van de data onder de diverse gebruikers namen.
Ga dan via Instellingen naar Accounts.
Zorg dat het account dat je over wil houden Administrator rechten heeft.
Mik het Hotmail account er af en zet een vinkje bij "Gebruikers hoeven geen wachtwoord op te geven op deze pc."

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 January 2019, 12:12   #3
Hans60
 
Geregistreerd: 18 November 2008
Berichten: 2.062
Standaard

Standaard een account met admin rechten starten is niet het allerslimste. Daar kun je beter een beperkt account voor gebruiken.
Log in met Administratorrechten.
Doe 'uitvoeren' > 'control userpasswords2' (zonder de ' ) en Enter.
In het geopende schermpje selecteer je het (beperkte) account waarmee standaard ingelogd moet worden.
Haal het vinkje weg bij 'Gebruikers moeten een wachtwoord...' etc.
Klik op 'Toepassen'.
In het scherm wat nu geopend wordt geef je het wachtwoord op wat bij het account hoort en klik 'OK'.
Nog een keer 'OK' en het is ingesteld dat er automagisch wordt ingelogd.
Als je dingen wilt doen waar administratorrechten voor nodig zijn kun je afmelden en aanmelden met een admin account.
__________________
Angst voor de dood voorkomt niet dat je sterft,
het belet je alleen ten volle te leven
Hans60 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 January 2019, 19:59   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door j.claassen Bekijk bericht
Ook kan ik niet meer bij de inhoud van mijn externe HD die verbonden is met mijn router....
Probeer in de adresbalk van een Verkenner:
\\192.168.1.50
(Als voorbeeld)
Vul het IP van je router in wat je vindt met ipconfig bij StandaardGateway)
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:29.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.