Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 30 August 2017, 12:45   #1
jeroenathome
 
Geregistreerd: 19 March 2005
Locatie: On the net
Berichten: 225
Standaard Steeds aanmelden bij cloudopslag

Ik heb bij TransIP een account voor cloud opslag. In windows is deze drive te vinden als station W:
Elke keer als ik de PC opstart is het nodig om op de schijf te klikken zodat de schijf weer toegankelijk is. Ook het vinkje bij [i]Referentie onthouden[/] wordt steeds aangezet.

Ik hoef het wachtwoord niet in te tikken, maar het automatisch aanmelden wil maar niet werken.

De opslag op mijn Synology nas kan ik elke keer zonder problemen naar toe gaan terwijl daar ook een account met wachtwoord op zit. Dit is dan wel op het thuisnetwerk.

Weet iemand hoe je de cloudopslag automatisch kan laten aanmelden?
__________________
Computerleek ? Aan 1'tjes en 0'tjes kan je weinig verkeerd doen.
jeroenathome is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2017, 14:49   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.825
Standaard

Ik vermoed (en hoop) dat dit niet mogelijk is. Stel dat je pc wordt gestolen en elders wordt ingeschakeld. Kunnen de boeven zo bij je bestanden.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2017, 16:36   #3
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.124
Standaard

Ben niet bekend met de cloudopslag van TransIP, maar als het WebDAV gebaseerd is kun je proberen om de referenties toe te voegen via Referentiebeheer (Configuratiescherm). Onder het kopje Algemene referenties normaliter dan.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2017, 19:39   #4
jeroenathome
 
Geregistreerd: 19 March 2005
Locatie: On the net
Berichten: 225
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FooBar Bekijk bericht
Ben niet bekend met de cloudopslag van TransIP, maar als het WebDAV gebaseerd is kun je proberen om de referenties toe te voegen via Referentiebeheer (Configuratiescherm). Onder het kopje Algemene referenties normaliter dan.
Het is gebaseerd op WebDAV volgens hun site. Ik heb gekeken bij Referentiebeheer en daar staat deze bij algemene referenties.

Poging om deze bij windowsreferentie te zetten resulteert in een foutmelding:

Deze informatie kan niet worden opgeslagen. Zorg ervoor dat alle informatie juist is en alle vereiste velden zijn ingevuld.
Bij details staat de volgende foutcode: 0x80070057

Kan het zijn dat de link " https://discnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav/ " het probleem geeft? Voor de NAS ontbreekt de remote.php/webdav gedeelte en werkt wel.
__________________
Computerleek ? Aan 1'tjes en 0'tjes kan je weinig verkeerd doen.
jeroenathome is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2017, 20:22   #5
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.124
Standaard

Ok, staat wel op de goede plek dan. Wat kan helpen is die referentie verwijderen en handmatig opnieuw aanmaken. Althans bij reguliere netwerkschijven heb ik daar wel eens succes mee.

Als dat niet werkt, probeer dan eens alleen https://discnaam.stackstorage.com/ zonder de verdere toevoeging.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2017, 22:20   #6
Marc H
 
Geregistreerd: 13 April 2005
Berichten: 1.027
Standaard

Wat je kan doen is een batch file maken met deze inhoud: (wel aanpassen natuurlijk)

Code:
Net use z: /delete
net use Z: "https://naam.stackstorage.com/remote.php/webdav/" /User:gebruiker wachtwoord

En die in de taakplanner laten uitvoeren na inloggen.
Marc H is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 August 2017, 09:03   #7
jeroenathome
 
Geregistreerd: 19 March 2005
Locatie: On the net
Berichten: 225
Standaard

@niekie30:
Het is niet de bedoeling dat er privacy gegevens in de cloud komen. Ik heb er geen vertrouwen in dat clouddiensten daar geschikt voor zijn.
Het gebruikte wachtwoord is alleen voor de clouddienst in gebruik dus als dat bekend wordt is het geen grote ramp voor mij.
Als de pc wordt gestolen kunnen ze ook bij de bestanden op de schijf. Daar heb ik meer problemen mee. Gelukkig zit er wel een aanmeldwachtwoord op de pc's hier voor extra beveiliging.

@foobar: Dat heb ik geprobeerd en dat werkte ook niet.

Ik heb de regels van Marc H in een batch geprobeerd en dat lijkt te werken. De regel met /delete staat er niet in, maar kan altijd nog worden toegevoegd als er problemen ontstaan. Na een herstart kwam ik erachter dat het ook verstandig is om @echo off aan het bestand toe te voegen. Er verschijnt nu een commandoprompt venster waarin de uit te voeren opdracht instaat inclusief aanmeldnaam en wachtwoord.

Even het bestandje aan dit bericht toegevoegd zoals het batchbestand er nu uitziet. Zonder persoonlijke ww en aanmeldnaam.
Bijgevoegde bestanden
Bestandstype: txt Cloudstation.txt‎ (839 Bytes, 3x gelezen)
__________________
Computerleek ? Aan 1'tjes en 0'tjes kan je weinig verkeerd doen.
jeroenathome is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:06.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.