Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 June 2012, 23:41   #1
anoniem24827
Guest
 
Berichten: n/a
Thumbs down Toegang tot netwerk apparaat op ICS netwerk

Beste Lezer,

Ik heb een redelijk macgyverd netwerk. Het netwerk zit als volgt in mekaar.
Internet --»» Modem --»» Router --»» Wifi-desktop --»» switch en AP --»» computers en laptop.

Wat er gebeurt door dit al is dat de router op een ander netwerk instelling zit met andere subnet en ip adres. Dan de switch en AP.

Kan ik toegang krijgen tot de AP als ik aangesloten zit op de Router en hoe doe ik dat?

Alvast bedankt
  Met citaat antwoorden
Oud 17 June 2012, 10:07   #2
anoniem13291
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De router is het enige apparaat dat IP adressen mag uitgeven.
Een switch heeft geen IP adres en PC's en laptop's moeten zo zijn ingesteld dat ze automatisch een IP adres verkrijgen.

Het Access Point heeft een standaard IP adres dat in de handleiding staat.
Daar kun je dan naar toe met een internet browser om de instellingen te doen.
Dat kun je dan doen met een bedraad aangesloten PC of laptop.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 June 2012, 15:36   #3
anoniem24827
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De desktop werk als router en deelt nieuwe ip adressen uit. Maar wel met het zelfde subnet masker.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 June 2012, 15:56   #4
anoniem13291
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als je desktop de IP adressen uitdeelt, waarom heb je er dan nog een router tussen zitten?
Heb je in de router dan wel de DHCP functie uitgeschakeld?
  Met citaat antwoorden
Oud 17 June 2012, 16:15   #5
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@Theguvnor12:
Citaat:
is dat de router op een ander netwerk instelling zit met andere subnet en ip adres. Dan de switch en AP.
Je bedoeld op een ander netwerk, want subnet is weer iets anders.

In je laatste reactie schrijf je....
Citaat:
De desktop werk als router en deelt nieuwe ip adressen uit. Maar wel met het zelfde subnet masker.
Kan iedereen zich wel pingen onder elkaar?

Ik weet ooit eens gezegd te hebben dat twee verschillende netwerken in dezelfde range (bijv. 192.168.10.x en 192.168.1.x) elkaar niet konden zien, maar iemand anders op dit forum heeft dit toen terecht tegengesproken. Ben alleen even vergeten wie dat was.
Het subnetmasker moest in elk geval bij alle machines wel 255.255.255.0 zijn bij mijn weten.
Misschien dat diegene (misschien was dat wel Edmoor, ik weet het echt niet meer) dat nog eens kan verduidelijken, want zijn redenering was correct.
  Met citaat antwoorden
Oud 18 June 2012, 01:06   #6
anoniem24827
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Edmoor Bekijk bericht
Als je desktop de IP adressen uitdeelt, waarom heb je er dan nog een router tussen zitten?
Heb je in de router dan wel de DHCP functie uitgeschakeld?
Geen idee hoe het in mekaar zit. Ik heb het gedaan door wat te klikken in fedora.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
@Theguvnor12:

Kan iedereen zich wel pingen onder elkaar?
Nope niet iedereen kan onder elkaar pingen. Het netwerk na desktop met 192.168.1.x kan wel pingen met pc's en apparaten op het netwerk van router (192.168.0.x). Maar een pc op het netwerk van de router kan niet pingen met 192.168.1.x. Dit vind ik heel raar.

Laatst gewijzigd door theguvnor12 : 18 June 2012 om 01:09
  Met citaat antwoorden
Oud 18 June 2012, 14:19   #7
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat zou misschien een firewall issue kunnen zijn als het eenrichtingverkeer is.
Goede kans dat de firewall van de pc het verkeer van het andere netwerk tegen houdt.
  Met citaat antwoorden
Oud 18 June 2012, 14:27   #8
anoniem35068
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dus een gevalletje router (desktop) na een router. Dan kan een gebruiker op het tweede stukje netwerk wel naar het eerste stukje maar omgekeerd niet, tenzij je vaste routeringstabellen in gaat voeren in de desktop. Geef de tweede netwerkkaart (die nu verbonden is met het tweede stukje netwerk) eens een IP-adres in het subnet van de router. Schakel de routerfunctie en DHCP-server in de desktop uit en laat de router de IP-adressen uitdelen voor het gehele netwerk. Mogelijk moet je een bridge aanbrengen tussen beide netwerkkaarten in de desktop.
  Met citaat antwoorden
Oud 20 June 2012, 02:04   #9
anoniem24827
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

okay bedankt voor de hulp iedereen
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:35.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.