Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Software > Games

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 November 2017, 21:55   #11
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

Zit een memory leak in die game, zoek er maar eens op en nog geen patch.

En met 16GB intern wordt het wisselbestand nooit aangesproken, heb hier 8 en geen wisselbestand.
Tevens een 120GB SSD waar nog niet eens de helft van is gebruikt.
Alles wat ruimte inneemt staat op andere schijven.

De TS heeft de game ook op een andere SSD staan.
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 November 2017, 22:05   #12
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.950
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht

En met 16GB intern wordt het wisselbestand nooit aangesproken, heb hier 8 en geen wisselbestand.
Maar speel jij dat spel ?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Tevens een 120GB SSD waar nog niet eens de helft van is gebruikt.
Alles wat ruimte inneemt staat op andere schijven.
Juist, de helft is voor een systeemschijf wel lekker, zeker voor de SSD die aan 'wear leveling' doet, en dus min of meer ook over ongebruikte cellen wandelt. Zijn er maar een paar vrije cellen dan kunnen die snel versleten zijn omdat het OS niet opzij gaat, en altijd dezelfde ruimt blijft bezetten.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 16 November 2017 om 22:10
erikdenhouter is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 16 November 2017, 22:47   #13
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

Gaat niet mij maar de TS, die heeft 16Gb en de game gebruikt max. 12GB.
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 November 2017, 12:23   #14
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Klopt zeker, ik heb zelf ook een 120 GB voor mijn W7, maar krap is het telkens.
En € 20,00 verschil is dat geneuzel niet waard.

Het is pas OK wanneer je geen enkel document op die partitie bewaart.
.


Overigens een kale Windows 10 pro, is minder dan 20 GB dus???
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 November 2017, 13:07   #15
corzilla25
 
Geregistreerd: 28 January 2012
Berichten: 58
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Klopt zeker, ik heb zelf ook een 120 GB voor mijn W7, maar krap is het telkens.
En € 20,00 verschil is dat geneuzel niet waard.

Het is pas OK wanneer je geen enkel document op die partitie bewaart.
.
Ik gebruik die 120gb SSD als stuurschijf voor Windows 10 home 64 bit en daarnaast staan er ook enkele andere programma's op geïnstalleerd. Ook staat er diverse documenten op.

Momenteel heb ik nog 61,2GB beschikbaar op deze SSD. 120GB lijkt mij dus meer dan genoeg.

Laatst gewijzigd door corzilla25 : 17 November 2017 om 13:13 Reden: Typfout
corzilla25 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 November 2017, 13:09   #16
corzilla25
 
Geregistreerd: 28 January 2012
Berichten: 58
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Zit een memory leak in die game, zoek er maar eens op en nog geen patch.

En met 16GB intern wordt het wisselbestand nooit aangesproken, heb hier 8 en geen wisselbestand.
Tevens een 120GB SSD waar nog niet eens de helft van is gebruikt.
Alles wat ruimte inneemt staat op andere schijven.

De TS heeft de game ook op een andere SSD staan.
Heb het inderdaad even opgezocht.

Het volgende kwam ik tegen (wel in het Engels):

All settings were set to extra in the graphic options, which resulted in having completed one complete match.
Upon starting a new match at this point somewhere during the game it would crash with an out of memory error. Lowered the graphic settings to all high which stopped the crashes and was able to play for a couple of hours without an issue.

Dat bevestigt volgens mij zat je al zegt. De momory Leak.

Laatst gewijzigd door corzilla25 : 17 November 2017 om 13:13
corzilla25 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 November 2017, 13:12   #17
corzilla25
 
Geregistreerd: 28 January 2012
Berichten: 58
Standaard

Een maat van me heeft het bij hem op zijn SSD stuurschijf ook op 800/800 staan en hij heeft nergens last van.

En dat ik het op 800 min / 800 max zet heb ik weer van iemand anders gehoord en las ik ook op www.schoonepc.nl. Daarnaast heeft dat altijd prima gewerkt.

Ik heb het ook enkel bij Call of Duty WW2. de rest werkt allemaal perfect,

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Je kan ook alleen die 500GB schijf aanwijzen ( +50mB op C: ! ) en Windows de grootte zelf laten bepalen, dan zit je ook safe. Na een aantal spellen kan je dan eens kijken hoe groot pagefile.sys op die schijf dan eigenlijk is geworden.

800 mb is zeker niet genoeg, en dat lijkt helemaal je probleem.
Men denkt snel dat als er veel RAM is dat er dan voldoende geheugen is om geen schijf te hoeven gebruiken, maar des te meer RAM, des te vrijer Windows om gaat met geheugen ( onder terechte mom van "Ongebruikt geheugen is verspild geheugen"), en dan wordt het schijfgeheugen (pagefile.sys) ook juist meer gebruikt als opslagplaats voor delen van de inhoud het RAM.

De vuistregel is altijd geweest: het virtueel geheugen op schijf moet 1,5 tot 3 maal het aanwezige RAM zijn. Bij jou zou dat zelfs minimaal 24 GB worden.

Het is overigens één van de redenen dat ik een 120 GB SSD net niet genoeg vind voor de systeemschijf, ik zou altijd voor 240 GB gaan.
.
corzilla25 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 November 2017, 14:20   #18
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

Die 800/8oo gebruik je omdat sommige games perse een wisselbestand willen zien, wordt niet gebruikt maar toch.

Er is een patch uitgekomen maar of die dit probleem oplost?
Kan alleen geen prettige download voor PC vinden, vanuit Steam miss. te patchen?
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 November 2017, 19:06   #19
corzilla25
 
Geregistreerd: 28 January 2012
Berichten: 58
Standaard

Ik ben er vandaag nog niet aan toe gekomen om dit te proberen.
Zodra ik dit gedaan heb laat ik het weten.

Volgens mij gaat dit bij steam vanzelf. Als het goed is moet er dan bij het starten van het spel een melding komen over een update. Ben benieuwd

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Die 800/8oo gebruik je omdat sommige games perse een wisselbestand willen zien, wordt niet gebruikt maar toch.

Er is een patch uitgekomen maar of die dit probleem oplost?
Kan alleen geen prettige download voor PC vinden, vanuit Steam miss. te patchen?
corzilla25 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 November 2017, 21:56   #20
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.950
Standaard

Nog succes gehad met het verhogen van het virtueel geheugen ?

Als je nog 61 GB vrij hebt zou ik gewoon op C: Windows even zelf laten beheren, gewoon om te zien wat er gebeurt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 Bekijk bericht
Ik gebruik die 120gb SSD als stuurschijf voor Windows 10 home 64 bit en daarnaast staan er ook enkele andere programma's op geïnstalleerd. Ook staat er diverse documenten op.

Momenteel heb ik nog 61,2GB beschikbaar op deze SSD. 120GB lijkt mij dus meer dan genoeg.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado
Overigens een kale Windows 10 pro, is minder dan 20 GB dus???
Mijn idee over 240 GB voor een systeemschijf is niet op niks gebaseerd. Ja, als je het net hebt geïnstalleerd is Windows natuurlijk minder dan 25 GB, maar ik heb mijn XP systeem van 2007 tot 2014 als eerste installatie weten te houden, tot ik Windows 7 moest installeren. In zo'n situatie (7 jaar niet her-installeren, elke dag in gebruik) heb je ook voor 7 jaar programma's, downloads, herstelpunten, en (voor mij) de belangrijkste tekstdocumenten op die schijf, mail b.v.. En dan wordt 120 GB in mijn wereld in ieder geval krap.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 24 November 2017 om 21:59
erikdenhouter is nu online   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:36.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.