Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Software > Games

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 15 November 2017, 21:04   #1
corzilla25
 
Geregistreerd: 28 January 2012
Berichten: 58
Standaard Call of Duty WW2 foutmelding

Goede Avond,

Sinds de release van het spel speel ik la Call of Duty ww2.
Nu krijg ik regelmatig tijdens het spelen een foutmelding. Soms kan ik wel ff doorspelen, maar als de ronde dan klaar is crasht mijn game. De ene keer ga ik terug naar mijn bureaublad van Windows 10, de andere keer krijg ik een zwart scherm en helpt alleen een hard reset.

De foutmelding is: Niet genoeg geheugen beschikbaar.
Hij vraagt dat om het programma af te sluiten.

Ik heb dit alleen met Call of Duty ww2.

Mijn Virtueel Geheugen staat bij mij stuurschijf (Samsung 830 EVO 120GB SSD) op 800/800, cal of duty WW2 staat geïnstalleerd op mijn samsung 850 EVO ssd van 500GB.

Ik heb 16GB geheugen in mijn pc zitten en mijn CPU is een Core i5 7600K
De videokaart is een: MSI Geforce GTX 1060 Gaming X 6GB

Mijn OS is Windows 10 home x64

Iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?

gr.
Patrick

Laatst gewijzigd door corzilla25 : 16 November 2017 om 08:38
corzilla25 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 November 2017, 22:05   #2
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 644
Standaard

Zet virtueel geheugen, door Windows laten beheren, dan word het groter als dat nodig is.

Dappertje
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 November 2017, 08:38   #3
corzilla25
 
Geregistreerd: 28 January 2012
Berichten: 58
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dappertje Bekijk bericht
Zet virtueel geheugen, door Windows laten beheren, dan word het groter als dat nodig is.

Dappertje
Dank voor je reactie,

Dat zou inderdaad een optie zijn.
Echter met een SSD neemt dat nogal veel beschikbare ruimte in op je SSD, waardoor je ineens minder ruimte beschikbaar hebt.

Maar ik zal het eens proberen.
corzilla25 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 November 2017, 11:00   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.519
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 Bekijk bericht
Mijn Virtueel Geheugen staat bij mij stuurschijf (Samsung 830 EVO 120GB SSD) op 800/800, cal of duty WW2 staat geïnstalleerd op mijn samsung 850 EVO ssd van 500GB.
Je bedoelt min. 800mB / max. 800mB, en alleen op C: ?

Wijzig dat een weekje in 50 mB op je C: schijf, en min. 16 GB (eventueel max. 16GB) op je grote SSD van 500 GB. (Niet vergeten op 'Instellen' te klikken na verandering....)
Kijk dan wat het doet.
Werkt het dan wel, dan probeer je eventueel 8 GB.

P.s.: de 50 mB op de C: schijf is voor het spel niet noodzakelijk, maar Windows heeft een minimum op de C: partitie nodig (dat was ooit 20 mB) in het geval dat het geheugendumpfiles moet maken bij crashes; geen extra virtueel geheugen op C:, geen dumpfiles.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 Bekijk bericht
Nu krijg ik regelmatig tijdens het spelen een foutmelding. Soms kan ik wel ff doorspelen, maar als de ronde dan klaar is crasht mijn game.
Ik vermoed dat het spel dan de inhoud van het RAM wil dumpen om jouw positie in het spel te saven of zo.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 16 November 2017 om 11:25
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 November 2017, 11:22   #5
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.785
Standaard

https://imgur.com/a/aJ3Qv
Gebruik je die?
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 November 2017, 19:31   #6
corzilla25
 
Geregistreerd: 28 January 2012
Berichten: 58
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Je bedoelt min. 800mB / max. 800mB, en alleen op C: ?

Wijzig dat een weekje in 50 mB op je C: schijf, en min. 16 GB (eventueel max. 16GB) op je grote SSD van 500 GB. (Niet vergeten op 'Instellen' te klikken na verandering....)
Kijk dan wat het doet.
Werkt het dan wel, dan probeer je eventueel 8 GB.

P.s.: de 50 mB op de C: schijf is voor het spel niet noodzakelijk, maar Windows heeft een minimum op de C: partitie nodig (dat was ooit 20 mB) in het geval dat het geheugendumpfiles moet maken bij crashes; geen extra virtueel geheugen op C:, geen dumpfiles.

Ik vermoed dat het spel dan de inhoud van het RAM wil dumpen om jouw positie in het spel te saven of zo.
.
Dat zal ik eens proberen, wie weet helpt het inderdaad. Bedankt voor de tip.

Ik had inderdaad 800MB / 800MB alleen op de c schijf.

Laatst gewijzigd door corzilla25 : 16 November 2017 om 19:35
corzilla25 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 November 2017, 19:31   #7
corzilla25
 
Geregistreerd: 28 January 2012
Berichten: 58
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Ik heb even gekeken, maar die staat uit bij mij.
corzilla25 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 November 2017, 21:04   #8
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.519
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 Bekijk bericht
Dat zal ik eens proberen, wie weet helpt het inderdaad. Bedankt voor de tip.

Ik had inderdaad 800MB / 800MB alleen op de c schijf.
Je kan ook alleen die 500GB schijf aanwijzen ( +50mB op C: ! ) en Windows de grootte zelf laten bepalen, dan zit je ook safe. Na een aantal spellen kan je dan eens kijken hoe groot pagefile.sys op die schijf dan eigenlijk is geworden.

800 mb is zeker niet genoeg, en dat lijkt helemaal je probleem.
Men denkt snel dat als er veel RAM is dat er dan voldoende geheugen is om geen schijf te hoeven gebruiken, maar des te meer RAM, des te vrijer Windows om gaat met geheugen ( onder terechte mom van "Ongebruikt geheugen is verspild geheugen"), en dan wordt het schijfgeheugen (pagefile.sys) ook juist meer gebruikt als opslagplaats voor delen van de inhoud het RAM.

De vuistregel is altijd geweest: het virtueel geheugen op schijf moet 1,5 tot 3 maal het aanwezige RAM zijn. Bij jou zou dat zelfs minimaal 24 GB worden.

Het is overigens één van de redenen dat ik een 120 GB SSD net niet genoeg vind voor de systeemschijf, ik zou altijd voor 240 GB gaan.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 16 November 2017 om 21:12
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 November 2017, 21:32   #9
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.406
Standaard

Voor een beetje Internetten ,en mailen is 120 GB genoeg , maar ikzelf ga ook altijd voor meer GB's
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 November 2017, 21:51   #10
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.519
Standaard

Klopt zeker, ik heb zelf ook een 120 GB voor mijn W7, maar krap is het telkens.
En € 20,00 verschil is dat geneuzel niet waard.

Het is pas OK wanneer je geen enkel document op die partitie bewaart.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 16 November 2017 om 21:53
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:18.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.