Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 11 January 2018, 03:19   #1
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Configuratiescherm aan startmenu vastmaken

Ik heb ooit gezien dat het kon, weet alleen niet meer hoe men het doen moet.

Rechter muisknop krijg je vanalles te zien in W10, behalve het configuratiescherm. Dat heb ik nu aan de taakbalk vast, maar daar zit al meer dan genoeg.
Ooit heb ik het klaar gekregen die bij de instellingen te zetten, ongeveer op de plek van de rode pijl, zie afbeelding.

Iemand een idee hoe dat moet?
context.jpg
  Met citaat antwoorden
Oud 11 January 2018, 08:03   #2
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Microsoft heeft die menuoptie verwijderd in 1703. Niet geprobeerd, maar misschien heb je hier wat aan: https://betanews.com/2016/10/10/rest...control-panel/
  Met citaat antwoorden
Oud 11 January 2018, 08:49   #3
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Kan nog steeds gewoon bij de start tegels.

Type Configuratie in het [ vergrootglas ]


Heb alleen de verkenner in de taakbalk staan .



...

Laatst gewijzigd door Desperado : 11 January 2018 om 09:09
  Met citaat antwoorden
Oud 11 January 2018, 09:01   #4
anoniem38560
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat was in de eerste versies van Windows 10 nog mogelijk maar nu niet meer.
Je kan hem natuurlijk aan het menu vastmaken als een tegel.
Ik zelf heb een batch bestand gemaakt in een map daar een snel koppeling van gemaakt en die aan de werkbalk koppelingen vastgemaakt. De werkbalk koppelingen kan je zichtbaar maken met rechtsklik op de startbalk dan in het pop-up menu naar werkbalken te gaan en op koppelingen te klikken.
De snelkoppeling kan je gewoon daar heen slepen. Ik zet daar ook alle koppelingen in die je wel eens gebruikt maar niet zoveel dat het op je startbalk moet staan.
Het batch commando is: start control
  Met citaat antwoorden
Oud 11 January 2018, 10:12   #5
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Control.exe op de desktop zetten en renamen geen optie?
Of die godmode?
  Met citaat antwoorden
Oud 11 January 2018, 10:22   #6
anoniem38560
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je kan daarnaast ook nog classic shell installeren dan zijn al die onderdelen weer direct bereikbaar via het op Windows 7 gelijkende menu met bovenaan een knop om naar het Windows 10 menu te schakelen.
  Met citaat antwoorden
Oud 11 January 2018, 16:23   #7
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@Foobar: Ik denk dat de link die jij gaf misschien wel de enige oplossing biedt om het daar te krijgen waar ik wil.
Heb dat geprobeerd en het werkt, nu alleen nog even nieuw starten om te zien of de instellingen daar ook weer komen, zou mogelijk moeten zijn.

@Desperado: Dat ie op een tegel kan is me bekend, maar nu heb ik hem in mijn taakbalk dat is nog makkelijker.
In mijn taakbalk staat Taakweergave (standaard), Configuratiescherm, IE, SecureCRT, TC, Picpick, verkenner, Outlook, Firefox en Mailwasher Pro. De laatste kan er eigenlijk uit, die start toch automatisch.

@Lange Pier: Nee dank je, dan kan ik net zo goed een tegel maken.

@Dappertje: De oplossing met koppelingen zal ik in gedachten houden voor andere dingen.
Aan Classi Shell heb ik de hele tijd wel gedacht, maar wil ik vooralsnog niet installeren omdat ik toch wil proberen hier aan te wennen. Heb nu ook een machine met W7 en deze met W10 en dat maakt het dan ook weer iets eenvoudiger om mensen te helpen met W10 omdat ik dan op mijn eigen pc ook zie hoe het er uit ziet en dan kan dan met Classic Shell weer niet meer of moet dat eerst weer uitzetten.

@Algemeen:
Met deze uitspraak ben ik het wel heel erg eens:
Citaat:
Seriously MS is in full retard mode. Every good thing they had done past couple of decades, they have been stripping it out consistently.
.

Allemaal bedankt voor de snelle antwoorden en tips!
  Met citaat antwoorden
Oud 11 January 2018, 17:14   #8
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb gewoon een snelkoppeling op het bureaublad staan van het configuratie scherm.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 11 January 2018, 17:37   #9
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja dat kan ook maar daar heb ik ook al veel staan en zo vaak gebruik ik dat nu ook weer niet dus dat vond ik wat te ver gaan. In de taakbalk werkt overigens ook prima, is makkelijk te doen.
Maar in dat rechter muisknop context menu vind ik persoonlijk het handigst. Weinig gebruik maar als ik 't nodig heb dan is het wel meteen bij de hand.
Ieder zijn smaak he.
  Met citaat antwoorden
Oud 11 January 2018, 21:22   #10
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Voor eventuele geinteresseerden.... heb ze er nu beiden in staan.
De configuratieknop zoals genoemd in de link van Foobar niet gebackupped (ja eerst wel ter zekerheid) maar daarna gewoon teruggezet en gerenamed naar Instellingen.
Dan de configuratiescherm koppeling gedownload van betreffende link en ook in die group2 map gezet.
Deze laatste was meteen te zien. Na een herstart van het systeem is er nu zowel instellingen alsook configuratiescherm op de rechter muisknop van start.

Thanks!
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:26.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.