Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 17 October 2016, 02:41   #11
anoniem14396
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Ja dat zou zeker het BIOS kunnen zijn, alleen dan zijn er meestal nog meer kleurtjes dan blauw.
Die Acer heeft een Ami Bios. Vrijwel alleen maar blauw( achtergrond) en Wit (Tekst)

@karen808
Ga de bios eens in F2 bij opstarten.

Ga dan naar: 'Standard CMOS Features' pijltje naar beneden drukken, en dan enter.

je krijgt dan een ander scherm. Op dat scherm staat eerst de systeemdatum en de systeemtijd. Klopt die?

Daarna zie je vier AHCI poorten. Achter AHCI port 1 zou '[harddisk]' moeten staan. Klopt dat?

Druk op de escape toets 'ESC' linksboven op je toetsenbord.

Ga dan naar 'Advanced BIOS Features' (pijltje naar beneden 2x, en enter toetsen)

in het scherm wat je dan krijgt staat het volgende
1st Boot device
2nd Boot device
3rd Boot device
4th Boot device

Wat staat daarachter?
  Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2016, 07:10   #12
anoniem38757
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb de herstelschijf gebruikt die ik gemaakt had bij de aanschaf van de pc, dus die zal voor Win 7 zijn. Dat was dus fout, om die weer te gebruiken?
Hij deed het de eerste keer weer wel, enging ook vanzelf naar Win 10. Toen heb ik hem nog een paar maal normaal kunnen gebruiken, tot het weer mis ging...

Ik zal later vandaag de suggesties uitproberen en laat het hier weten.. ik hoop zo dat het nog goed komt!

Laatst gewijzigd door karen808 : 17 October 2016 om 07:14
  Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2016, 09:43   #13
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door karen808 Bekijk bericht
Ik heb de herstelschijf gebruikt die ik gemaakt had bij de aanschaf van de pc, dus die zal voor Win 7 zijn. Dat was dus fout, om die weer te gebruiken?
Niet goed ja, niet doen. Ga er maar van uit, Windows 7 is heel wat jaren ouder, en men wist toen niet hoe Windows 10 er uit kwam te zien, überhaupt dat die zou komen.
(Misschien dat er over een aantal jaren een algemene herstelschijf komt omdat het opstarttype van Windows uitontwikkeld is, maar voor nu lijkt mij dat voorbarig)

Heb je een andere Windows 10 PC of laptop ? Daar kan je een Windows 10 systeemherstelschijf op maken. Type dat woord in een Zoekbox, het zit ergens bij Backup maken en terug zetten.
Als dat niet kan dan gebruik je die link die ik gaf, en daarmee kan je Windows 10 installatiemedia mee maken, zoals een DVD of een opstartbare USB stick. Ook daarmee kan je een PC in een herstelomgeving brengen, maar dat is net iets onhandiger.

Pluspunt is dat je zegt dat het een tijdje heeft gewerkt, dus dan zou het goed gegaan moeten zijn, of er is toen geen opstartherstel gebruikt. Ga eens na of je na dat herstel ook je PC weer normaal kon opstarten, of dat je tussendoor de slaapstand in bent gegaan.

Vertel vooral wat de PC nu doet wanneer je probeert op te starten.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 17 October 2016 om 10:03
  Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2016, 10:23   #14
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

https://www.microsoft.com/nl-nl/soft...load/windows10

Hier kun je een ISO downloaden ,waar je een W10 DVD kunt branden .

Daarmee kun je W10 ook herstellen. opstarten via de Bios.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2016, 14:24   #15
anoniem38757
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marc H Bekijk bericht
Die Acer heeft een Ami Bios. Vrijwel alleen maar blauw( achtergrond) en Wit (Tekst)

@karen808
Ga de bios eens in F2 bij opstarten.

Ga dan naar: 'Standard CMOS Features' pijltje naar beneden drukken, en dan enter.

je krijgt dan een ander scherm. Op dat scherm staat eerst de systeemdatum en de systeemtijd. Klopt die?

Daarna zie je vier AHCI poorten. Achter AHCI port 1 zou '[harddisk]' moeten staan. Klopt dat?

Druk op de escape toets 'ESC' linksboven op je toetsenbord.

Ga dan naar 'Advanced BIOS Features' (pijltje naar beneden 2x, en enter toetsen)

in het scherm wat je dan krijgt staat het volgende
1st Boot device
2nd Boot device
3rd Boot device
4th Boot device

Wat staat daarachter?
@Mark:
Datum en tijd klopt. Achter AHCI staat [harddisk], klopt ook.
Onder advanced BIOS staat:

1e Boot device [HDD:PO-ST3500418AS]
2e Boot device [CD/DVD:P1-HL-DT-ST]
3e Boot device [USB:Generic- Compa]
4e Boot device [ Network]

Daaronder staat:
> Hard disk drive priority [press enter]
> Optical disk drive priority [press enter]
> Removable device prioroty [press enter]
> Network device priority [press enter]

En er staat nog meer, heb getracht een foto te uploaden maar dat lukte helaas niet.

Voor mij is dit geheimtaal, daarom drf ik er ook niets mee te doen verder. Ik ben al stom geweest met die herstelschijf kennelijk

Als ik vandaag de pc aanzet geeft hij meteen na het Acerlogo een ander blauw scherm met witte letters, anders dan waar bovenstaande staat dus.
Op dit scherm roept hij ' Recovery' en geeft hij de errorcode met al die nullen. Dat er repair nodig is en dat als ik geen installation media heb dat ik iemand moet roepen..
Wat ik bij deze doe
Daana gaat hij weer naar zwart scherm met cursor, en moet ik hem uit en weer aan zetten om nog iets te kunnen doen.

In de BIOS kom ik nu alleen nog maar met Del, F-toetsen doen niet veel meer. Of misschien soms, ik heb het idee dat hij iedere keer iets anders oet.

Als ik het goed begrijp moet ik dus iemand zien te vinden die een systeemherstelschjf van Win10 voor me kan maken? Wnt ik hb geen andere pc.
Als ik die schijf dan straks heb, wat moet ik dan precies wel en niet doen daarmee?

En moet dat een Cd of een DVD zijn?
En maakt het uit op wat voor pc zo,n schijf gemaakt wordt, als het van internet gedownload wodt?

Laatst gewijzigd door karen808 : 17 October 2016 om 14:49
  Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2016, 15:31   #16
anoniem36513
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@ karen808
Als je van CD/DVD wil opstarten moet je de CD/DVD als 1e Boot zetten in de bios.

1e Boot device [CD/DVD:P1-HL-DT-ST]
2e Boot device [HDD:PO-ST3500418AS]
3e Boot device [USB:Generic- Compa]
4e Boot device [ Network]
  Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2016, 15:50   #17
anoniem38757
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@pietnoe
En hoe doe ik dat? Als 1e Boot zetten?
  Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2016, 16:04   #18
anoniem36513
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@karen808
Ga de bios in: F2 bij opstarten.
Ga daarna met de pijltjestoets naar : 1e Boot device [HDD:PO-ST3500418AS]en klik op enter.
Dan krijg e een lijst met de geïnstalleerde hardware.
Verander de 1e boot naar [CD/DVD:P1-HL-DT-ST] en daarna 2e boot in (HDD HDD:PO-ST3500418AS.
3e Boot device [USB:Generic- Compa]
4e Boot device [ Network]
Als je dit gedaan heb sla je het op met wijzigingen opslaan.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2016, 16:16   #19
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Op die pagina geef je aan waar het BIOS moet gaan kijken om een besturingssysteem te zoeken en van op te starten. En je wilt nu vanaf CD/DVD (= optical drive) opstarten. Kunst dus om de optical drive bovenaan te krijgen.

Lees daar hoe je op die pagina moet navigeren en wijzigen en bevestigen.
Saven van je verandering gaat meestal via het drukken van F10.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 October 2016, 16:28   #20
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als je in de buurt van Westland woont (vlak tegen Den Haag) wil ik je best helpen. Stuur me dan een prive bericht, door met links op mijn naam te klikken.

Niek
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:48.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.