Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 October 2015, 17:11   #1
anoniem58211
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard productcode windows 10

ik heb mijn eigen PC netjes geupgrade naar Windows 10.
ook heb ik een usb stick gemaakt voor installatie op een andere pc.
voor mijn schoonouders heb ik vervolgens hun pc geupgrade naar W 10 nu kijk ik naar de productcode en die zijn bij mijn pc en bij die van mijn schoonouders hetzelfde.
Kan dat kloppen?????
vroeger had je voor elke installatie (per pc) een andere code.
  Met citaat antwoorden
Oud 2 October 2015, 17:33   #2
anoniem33315
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja,dit klopt bij een upgrade en als je de upgrade al eens hebt gedaan en je doet een frisse installatie.(bij de frisse installatie geen produktcode opgeven)
Heb je 10 gekocht dan is het nog als vanouds een unieke produktcode voor elke pc.
  Met citaat antwoorden
Oud 2 October 2015, 17:48   #3
anoniem58211
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

oke bedankt dan kan ik met een gerust hart de pc weer teruggeven aan mijn schoonouders.
  Met citaat antwoorden
Oud 2 October 2015, 17:53   #4
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door boldypol Bekijk bericht
ik heb mijn eigen PC netjes geupgrade naar Windows 10.
ook heb ik een usb stick gemaakt voor installatie op een andere pc.
voor mijn schoonouders heb ik vervolgens hun pc geupgrade naar W 10 nu kijk ik naar de productcode en die zijn bij mijn pc en bij die van mijn schoonouders hetzelfde.
Kan dat kloppen?????
vroeger had je voor elke installatie (per pc) een andere code.

Vroeger moest je er ook voor betalen. nu is het [tijdelijk gratis ]
  Met citaat antwoorden
Oud 2 October 2015, 18:06   #5
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Alleen op die PC die is geupgradet is een schone install mogelijk en heb je die code helemaal niet nodig.

Op een PC zonder W7/W8.1 dien je een retail of oem aan te schaffen.
  Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2015, 10:13   #6
anoniem13227
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wilde een laptop met windows 8.1 een schone installatie met 10 geven(in keuze menu) maar de productcode van 8.1 (sticker onderzijde)werd niet geaccepteerd.
Doorklikken beŽindigde de installatie.
Dan maar nogmaals en behoud van gegevens. Ook nu zelfde verhaal.
Hoezo gratis upgrade....
  Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2015, 10:45   #7
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja de W8.1 Code werkt natuurlijk niet voor Windows 10.

Gewoon je W8.1 upgraden met de tool . Die hier via de link te vinden is

http://www.microsoft.com/nl-nl/softw...load/windows10 keuze uit DVD of USB stick.

Tijdens de installatie hoef je geen licentie code op te geven ,dat kun je overslaan.

Even alles goed lezen.


Er wel van uitgaande dat je W8.1 Legaal is .en alle updates heeft gehad.
  Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2015, 16:48   #8
anoniem13227
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Probleem is dat ik dus wel het venster voor de code kreeg. Bedenk me nu dat die code sticker is waar de laptop mee geleverd was met windows7 en daarna upgrade naar 8 had. Overslaan deed de installatie afbreken.

Voorheen op m' n eigen laptop was al helemaal geen succes. ruineerde de dualboot, wiste de linux partitie en kreeg buiten de opstart partitie van win8 er nog 1 bij voor win10. En dat zou dan enkel een upgrade moeten doen.....

Die laptops zijn standaard met 7 geleverd en legale upgrade gehad. 1 gratis en 1 met betaling voor upgrade.
Maar nu ik dit intik herinner ik ineens dat ik voor die betaalde upgrade een andere code via de email kreeg dus niet die van win7.
Was ik geheel vergeten
Dacht eerst dat het wellicht aan veranderde hardware lag, een ssd ipv de HD.
Maar anyway een ander verhaal dan het " drama" op m' n eigen laptop.
Was eigenlijk geen straf want na geheel nieuwe installatie geen dualboot en windows risico' s meer maar windows enkel nog virtueel. Bevalt een pak beter en kan laptop gewoon blijven gebruiken als de Garmin uren aan het updaten is.
  Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2015, 16:50   #9
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja dat venstertje krijg je wel ,maar dat kun je overslaan.

Je kunt met die tool ook een betaalde versie van W10 installeren.

Voor als de Computer / Laptop bijvoorbeeld Vista heeft, en je geen upgrade kunt uitvoeren.

Laatst gewijzigd door Desperado : 7 October 2015 om 16:53
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:11.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.