Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 21 June 2010, 13:35   #1
anoniem43079
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard 1 gb ram voor w7 genoeg???

hey,

ik heb een laptop met w7 maar 1 gb ram, als je een beetje rondleest zie ik dat het raadzaam is uit te breiden naar 2 of 3 ram, nu komt mijn nogal domme vraag: als ik de laptop gebruik voor alleen word, msn en internet is 1 gb ram dan voldoende, spelletjes hoeven er niet op want die staan op de grote pc.

Sorry maar ik heb niet egt verstand van pc's

alvast bedankt

jelle
  Met citaat antwoorden
Oud 21 June 2010, 13:37   #2
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

1 gb kan wel 2 gb is beter, voor Vista was het de norm.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 June 2010, 13:45   #3
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb hier nu onder Win7 met alleen Firefox en Excel open 825 MB ram in gebruik. Het kan dus net met 1 GB ram, maar dan moet je zeker zijn dat je grafische chip daar niks vanaf gaat snoepen. En bij computers met maar 1 GB ram is dat wel heel vaak het geval.
Zet wat meer tabbladen open in je browser en je kunt er makkelijk overheen gaan, waardoor je computer erg langzaam zal worden.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 June 2010, 13:55   #4
anoniem43079
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FooBar Bekijk bericht
Ik heb hier nu onder Win7 met alleen Firefox en Excel open 825 MB ram in gebruik. Het kan dus net met 1 GB ram, maar dan moet je zeker zijn dat je grafische chip daar niks vanaf gaat snoepen. En bij computers met maar 1 GB ram is dat wel heel vaak het geval.
Zet wat meer tabbladen open in je browser en je kunt er makkelijk overheen gaan, waardoor je computer erg langzaam zal worden.


oke, dat ie sloom word moet ik niet hebben, ik zit er eigenlijk aan te denken om een gigabite of een halve uit te breiden en ik heb http://tweakers.net/pricewatch/25530....html#tab:info deze laptop, welke kaart moet daar dan in???
  Met citaat antwoorden
Oud 21 June 2010, 14:12   #5
anoniem44497
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je kan bij HP zelf heel gemakkelijk geheugen bestellen, of heel gemakkelijk er achter komen welk geheugen je nodig hebt:

€31,- Excl. BTW:
HP 1-GB 800-MHz PC2-6400 DDR2 SODIMM KT292ET
Productnaam HP 1-GB 800-MHz PC2-6400 DDR2 SODIMM
Compatibiliteit: Complete lijst met compatibele producten bekijken

€56,- Excl. BTW:
HP 2-GB 800-MHz PC2-6400 DDR2 SODIMM KT293ET
Productnaam HP 2-GB 800-MHz PC2-6400 DDR2 SODIMM
Compatibiliteit: Complete lijst met compatibele producten bekijken

€180,- Excl. BTW
HP 4-GB 800-MHz PC2-6400 DDR2 SODIMM KT294ET
Productnaam HP 4-GB 800-MHz PC2-6400 DDR2 SODIMM
Compatibiliteit: Complete lijst met compatibele producten bekijken

keuze genoeg
Je kan uiteraard ook ergens anders het geheugen kopen, let dan wel even op de soort geheugen...
PC2-6400 800-Mhz DDR2 SODIMM, dat is wel belangrijk om dan te weten.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 June 2010, 14:12   #6
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Prijzen van HP zijn wel onnodig duur. 1 GB ram koop ik elders voor 23 euro: http://www.4launch.nl/shop/#p-4-productid-024123

Let wel op dat er een single-core processor in zit: dat maakt de laptop per definitie niet snel.

Geef dan liever een paar euro meer uit en neem er een met direct 2 GB ram en een dual-core processor: http://tweakers.net/pricewatch/25142....html#tab:info Zit nog bluetooth op ook.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 June 2010, 14:32   #7
anoniem43079
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FooBar Bekijk bericht
Prijzen van HP zijn wel onnodig duur. 1 GB ram koop ik elders voor 23 euro: http://www.4launch.nl/shop/#p-4-productid-024123

Let wel op dat er een single-core processor in zit: dat maakt de laptop per definitie niet snel.

Geef dan liever een paar euro meer uit en neem er een met direct 2 GB ram en een dual-core processor: http://tweakers.net/pricewatch/25142....html#tab:info Zit nog bluetooth op ook.
Ja, heb ik al over nagedacht maar ik heb hem eigenlijk alleen maar nodig voor schoolwerk en mischien soms een film, dat moet toch lukken???/
  Met citaat antwoorden
Oud 21 June 2010, 15:54   #8
anoniem43079
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

hey,

mijn vorige vraag klopte niet helemaal even opnieuw http://tweakers.net/pricewatch/25530....html#tab:info ik heb deze laptop, kan ik daar op word, msn internet en afentoe een film op draaien???
  Met citaat antwoorden
Oud 21 June 2010, 16:11   #9
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Link werkt niet...

Office, internet en msn werkt op iedere laptop. Je schrijft echter ook dat je iets wil dat niet sloom is: neem in dat geval geen single-core processor. Dat is echt niet meer van deze tijd. Als je nu een te simpele laptop koopt heb je daar over een jaar spijt van en kun je dan opnieuw 400-500 euro uitgeven. Bij laptops kun je beter een model kopen dat net wat meer kan dan je direct nodig hebt; omdat je moeilijk kunt upgraden heb je dan over drie jaar nog steeds plezier van het apparaat.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 June 2010, 16:12   #10
anoniem43079
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jelleboi Bekijk bericht
hey,

mijn vorige vraag klopte niet helemaal even opnieuw http://tweakers.net/pricewatch/25530....html#tab:info ik heb deze laptop, kan ik daar op word, msn internet en afentoe een film op draaien???
srry verkeerde link http://tweakers.net/pricewatch/25530....html#tab:info deze hoop ik wel
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:53.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.