Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 March 2018, 08:05   #1
anoniem17111
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Geen n signaal

Mijn router zend oa een N signaal uit.

Mijn netwerkkaart eindigt op N.
Dan mag ik toch aannemen dat hij het n signaal kan oppakken?


Dat is helaas niet het geval namelijk.
Net de laatste drivers geladen en nog niet.

Nu is mijn vraag: Klopt mijn aanname?
  Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 09:50   #2
anoniem14396
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

In theorie zou het altijd moeten werken, maar in sommige zeer bijzondere gevallen kan het zijn dat apparaten terugvallen op een lager en ouder protocol. (b/g) Maar het zou wel moeten werken, maar langzamer.

Het probleem ligt hieraan dat de N specificatie heel lang niet volledig vast lag, omdat de ontwikkeling ervan nogal lang in beslag nam. Dus fabrikanten brachten apparaten op de markt met wat zij dachten wat de N specificatie zou worden. Wat ga je dan krijgen? apparatuur van fabrikant X heeft problemen om samen te werken met fabrikant Y, met het bovenstaande resultaat.

Je zou kunnen kijken of een of beide apparaten in de instellingen heeft staan dat hij dat hij alleen op N werkt, of dat hij ook verbindingen op een lager protocol accepteert.
  Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 10:33   #3
anoniem17111
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bedankt voor je reactie.
Heb met de signalen zitten spelen maar.....

Maakt weinig merkbaar verschil.
Ik ga nog proberen of ik mijn modem elders kan zetten, dat ik dichter bij het vuur zit.

Maar zit ook te denken om (als dat niet gaat) een router te kopen. In mijn modem te prikken en die neer te zetten in de kamer waar ik altijd met de laptop zit.
Lees vaan over 2.4 en 5 Ghz routers.

Is het signaal wat die dingen afgeven afhankelijk van het signaal wat ik zelf van mijn provider binnen krijg? Of geven ze hoe dan ook een 5 Ghz signaal en gaat daarmee de snelheid vooruit??
Ik zou alleen met mijn laptop van het 5 Ghz gebruik maken. De rest laat ik op het modem zoals het nu is.
(Zoon heeft geen probleem met online gamen. Netflix op smart-tv gaat 99 van de 100 gevallen ook prima. Het android kastje wat aan de tv hangt voor streamen van series is bekabeld, dus dat blijft ook goed gaan lijkt mij)

Hoor graag of mijn opmerking hierboven juist os of niet.
  Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 10:50   #4
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Over welke merken en types router en netwerkkaarten gaat het eigenlijk?

Wat die N ermee te maken heeft ontgaat mij ook net zoals de 2 draaggolffrequenties.
https://nl.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11

Wat is het probleem?
  Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 12:31   #5
anoniem17111
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Probleem is dat mijn internet de laatste tijd trager liijkt.
Maakt niet uit wat er wel / niet aan staat wat ook de wifi gebruikt.
Zoals ik al aangaf, ik moet nog proberen mijn modem elders in huis te plaatsten. Maar wil me ook al voorbereiden mocht het niet mogelijk zijn hem elders te zetten

Ik heb een Experiabox V8 van Telfort.

Netwerkkaart in de laptop is: realtek rtl8723be wireless lan 802.11n pci-e nic

Mijn modem kan signaal met N geven, maar kaart kan (ondanks dat hij op N eindigt) hier niet helemaal mee omgaan. Ook niet na laatste drivers

Nu zat ik dus bovenstaande te denken mbt extra router ertussen.

En mijn vraag of het mogelijk is wat ik denk mbt 2 signalen en zo.
  Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 13:42   #6
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De Modem van je Internet Provider ,staat meestal waar de Internetkabel het huis binnenkomt ,
Vaak de Meterkast . dus verplaatsen is geen oplossing.
  Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 14:10   #7
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Tis een ADSL modem/router waar alleen een 2,4 GHz band op zit, wat ik er van kan vinden en als het eerst wel goed was....
Heeft Telfort zelfde firmware die KPN heeft gebruikt erop gezet?
  Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 14:31   #8
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marrich77 Bekijk bericht
Probleem is dat mijn internet de laatste tijd trager liijkt.
Maakt niet uit wat er wel / niet aan staat wat ook de wifi gebruikt.
Misschien een Anti-Virus met website controle ?
  Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 14:43   #9
anoniem17111
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
De Modem van je Internet Provider ,staat meestal waar de Internetkabel het huis binnenkomt ,
Vaak de Meterkast . dus verplaatsen is geen oplossing.
Bij mij staat hij dus in de slaapkamer. (ja jullie lezen het goed)
De vorige eigenaar van mijn woning was erg handig met MacGyver oplossingen bedenken. Heeft flink lopen kutten met de bedrading.
Vandaar dat ik binnenkort eens ga kijken (want heb ongeveer 4 contacten waar ik hem in kan steken) waar hij nog meer zou kunnen.

@LangePier: Durf ik niet te zeggen. Zitten wel op zelfde netwerk. Heb TV-kanalen in elk geval wel op zelfde staan als KPN. Neem eigenlijk aan dat het wel zo is. (zal eens in mijn modem duiken om te zien welke software versie erin zit)

@erikdenhouter: Ik ben (toen het al wat trager ging) juist gewisseld van antivirus scan, omdat ik er 1 in de Consumentengids tegenkwam die (wat) beter uit de test kwam dan AVG. Heb nu Bitdefender Antivirus free.

Laatst gewijzigd door marrich77 : 2 March 2018 om 14:45
  Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 15:03   #10
anoniem17111
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Firmware lijkt de meest actuele te zijn (Telfort en KPN)
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:31.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.