Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 14 March 2018, 14:44   #31
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.340
Standaard

Had misschien wat te veel tools / programma's tegelijk draaien, waardoor Trend er mee leek te stoppen. MBAM is ook bezig. Mogelijk dat die in conflict kwam met Trend.
Net Norton gedownload en daarmee gescand en die vindt niets.
Zal Eset ook nog eens proberen.

Laatst gewijzigd door Obelix71 : 14 March 2018 om 14:47
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 March 2018, 15:15   #32
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.215
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
...Dan is een release en renew dus ook geen definitieve oplossing en wordt je ook niet wijzer van...
Ik viste naar een foutmelding, en het verkrijgen van een nieuw IP zonder de lange weg van opstarten. Niet definitief als oplossing, maar minder omslachtig.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
@Erik: Als aanvullende info op m'n vorige antwoord. Ik wilde jou uiteraard niet afvallen, maar zoals je ziet uit de screenshots kun je uit deze commando's meer info halen dan alleen uit een /release en /renew.
Dat zie ik ook niet als afvallen hoor, mijn ervaring met netwerk is te weinig om me aangevallen of afgevallen te voelen. Ik weet dat jij daar heel wat meer mee doet.
Nogmaals, het was een poging om sneller dan via opstarten een IP te krijgen, en anders een foutmelding te zien.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
als je dan ziet dat er bij een ipconfig /release staat "de parameter is onjuist" terwijl het wel correct wordt ingegeven.
Hé, toch een foutmelding maar die kan ik niet vinden, waar staat dat ?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
Als ik bijv. al zie dat er bij een tcp stack onderaan staat "toegang geweigerd", dan werpt dit toch vragen op.
De opdrachtprompt (via rechtsklik) als Administrator gestart ?


Heb twee maal gelezen dat een upgrade van de routers firmware een oplossing was, samen wel met de LAN driver. Er wordt geschreven dat W10 soms niet zo lekker werkt met bepaalde oudere firmware.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 14 March 2018 om 15:52
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 March 2018, 16:02   #33
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.340
Standaard

Heb bij MBAM naast de Bedreigingsscan ook de Hyperscan gedaan en de Aangepaste scan. Die laatste laten controleren op C (Windows / ssd) en E (Programma's, documenten, etc).
Na een kleine 6 uur kwam ik er achter dat die bleef hangen in een (hernoemde) map met oude Windowsgegevens / Windows versie. Dat was bestand 479.162 dat werd gescand.
Geen idee of het kan, maar heb o.b.v. scan van Norton een paar potentieel gevaarlijke bestanden verwijderd.

Eset heb ik afgebroken; laat een pc niet graag aanstaan, zonder dat ik er bij ben.
Heeft 31 bedreigingen gevonden tot het moment dat ik het stopte. Zie bijlage.
Hoe ik die in Recycle kan/moet verwijderen, weet ik niet; in de prullenbak die ik kan benaderen via verkenner zie ik de bestanden niet staan.
De overige programma's zouden potentieel gevaarlijk zijn, maar op dit moment is dat nog geen besmetting (?).

Ik neem aan dat ik ipv6 weer kan inschakelen?
Bijgevoegde bestanden
Bestandstype: txt Eset.txt‎ (11,1 KB, 4x gelezen)

Laatst gewijzigd door Obelix71 : 14 March 2018 om 17:49
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 March 2018, 20:23   #34
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.472
Standaard

En wat denk je te bereiken met zoveel rommel op een Computer / Laptop.

Alles er af en opnieuw installeren , dan raak je al die rommel kwijt.

En ook je Internet gedrag ,aanpassen die rommel komt er niet vanzelf op.

En dan proberen een Microsoft upgrade de schuld van alle ellende te geven is wel erg kort door de bocht.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 March 2018, 20:33   #35
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.340
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
En wat denk je te bereiken met zoveel rommel op een Computer / Laptop.

Alles er af en opnieuw installeren , dan raak je al die rommel kwijt.

En ook je Internet gedrag ,aanpassen die rommel komt er niet vanzelf op.

En dan proberen een Microsoft upgrade de schuld van alle ellende te geven is wel erg kort door de bocht.
Welke rommel bedoel je?

En wat/hoe moet ik mijn internet gedrag aanpassen, zodat die rommel (welke ???) er niet op komt?
Wat ik download komt van de sites van de fabrikanten.

Laatst gewijzigd door Obelix71 : 14 March 2018 om 20:36
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 March 2018, 20:44   #36
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.472
Standaard

Foute Fabrikanten dus . 31 bedreigingen etc. etc.

Veel scanners tegelijk laten werken ,en wat gaat er nog meer fout.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 March 2018, 20:57   #37
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.340
Standaard

Fijn dat je wilt helpen, maar wees alsjeblieft concreter, zodat ik begrijp wat je bedoelt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Foute Fabrikanten dus .
Foute fabrikanten? Welke? MBAM, Norton, ESET allemaal. Wat is dan wel goed??

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
31 bedreigingen etc. etc.
31 bedreigingen. Het aantal bedreigingen zegt me niet zo veel.
CCleaner (je bent er (misschien) geen fan van), wordt aangegeven als potentieel onveilig (zie dat ik daar verschillende versies van heb bewaard als installatiebestand).
Menigeen gebruikt het zonder problemen (afgezien van die ene versie een tijdje terug).

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Veel scanners tegelijk laten werken
Dat was misschien niet handig. Ik weet dat het afgeraden wordt om twee virusscanners tegelijk te laten draaien. Dat heb ik niet gedaan.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
,en wat gaat er nog meer fout.
Zeg het maar.
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 March 2018, 08:32   #38
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.472
Standaard

Als je al die programma's nodig hebt ,om een computer / laptop ,weer goed werkend te krijgen ,dan doe je toch iets niet goed.

Gebruik deze knop om opnieuw te beginnen.

Bijlage 19683

En maak gebruik van de Optie alles verwijderen.

.......

Laatst gewijzigd door Desperado : 21 March 2018 om 07:55
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 March 2018, 10:28   #39
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.340
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
En dan proberen een Microsoft upgrade de schuld van alle ellende te geven is wel erg kort door de bocht.
Vaak wordt gevraagd naar het moment waarop problemen begonnen. Toen dus.
Ik geef daarmee MS niet de schuld. Ik constateer wel dat bij de upgrade eind vorig jaar problemen gaf om die uit te voeren op de desktop (o.a. blauwe schermen). Met dank aan dit forum tot een oplossing gekomen.
Sinds diezelfde upgrade heb ik problemen met de internetverbinding. Een constatering. Meer niet.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Als je al die programma's nodig hebt ,om een computer / laptop ,weer goed werkend te krijgen ,dan doe je toch iets niet goed.
Hoe probeer jij dan de oorzaak van een probleem te achterhalen?

Ik probeer een verklaring te vinden waarom mijn internetverbinding op mijn pc de ene keer wel werkt en de andere keer niet.
Ik had het liefst die programma's allemaal niet nodig gehad. Ik probeer te achterhalen waardoor het probleem is ontstaan. Als het een virus of malware is, dan zou dat door een virusscanner / malwarescanner moeten worden opgepakt. Ik had Windows Defender draaien, maar die doet het volgens o.a. de test in de consumentengids niet echt goed. Als hier dan wordt geopperd dat er mogelijk sprake zou zijn van malware, wil ik dat uitsluiten.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Gebruik deze knop om opnieuw te beginnen.

Bijlage 19683

En maak gebruik van de Optie alles verwijderen.

.......
En naar welk moment zou ik dan moeten herstellen?
Alles er af en opnieuw installeren, zoals je eerder aangaf?
De bedreigingen die ESET tot nu heeft gevonden, zal hij dan nog steeds vinden, zolang ik die bestanden niet van mijn harde schijf verwijder. Zijn veelal programma's die in een (ver) verleden op/in onder andere Computer Idee ter sprake zijn bericht (o.a. rubriek Voor nop).

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Heb twee maal gelezen dat een upgrade van de routers firmware een oplossing was, samen wel met de LAN driver. Er wordt geschreven dat W10 soms niet zo lekker werkt met bepaalde oudere firmware.
Als dit klopt, lost een herinstallatie dan het probleem op?

Laatst gewijzigd door Obelix71 : 15 March 2018 om 10:31
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 March 2018, 11:24   #40
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.472
Standaard

Je kunt kiezen voor een geheel nieuwe installatie .
Dan weet je zeker dat je Windows weer schoon is.

Is uiteindelijk sneller dan blijven knoeien.


Tijdsduur afhankelijk van de capaciteit Computer .

Laatst gewijzigd door Desperado : 15 March 2018 om 11:28
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:21.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.