Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 February 2009, 19:15   #31
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Memtest86:
http://www.memtest86.com/

Of de MS Memory test:
http://oca.microsoft.com/nl/windiag.asp

Bij beiden moet het .ISO op CDrom gebrand worden, en je start er dan mee op nadat je je CD/DVD drive als eerste bootdevice in de BIOS hebt ingesteld.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 February 2009, 10:00   #32
anoniem34831
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Memtest86:
http://www.memtest86.com/

Of de MS Memory test:
http://oca.microsoft.com/nl/windiag.asp

Bij beiden moet het .ISO op CDrom gebrand worden, en je start er dan mee op nadat je je CD/DVD drive als eerste bootdevice in de BIOS hebt ingesteld.

Moeten deze allebei op dezelfde cd komen te staan of allebei apart op een cd?
  Met citaat antwoorden
Oud 4 February 2009, 10:54   #33
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het zijn ISO's die je apart als IMAGE dient te branden, vraag mij alleen af welk nut het zal hebben.

De herkenning is door Vista niet goed door denkelijk een probleem met de bios, de versie is te controleren door PC Wizard of CPU-z b.v., denkelijk geeft het progje van die mobobakker niet de juiste info.
http://www.cpuid.com/pcwizard.php

Heb het eens nagevraagd bij een kennis die een E2200 heeft, Vista Home Premium, een 9800GT en speelt alle games prima, wel een ander mobo maar toch.

Al eens de logboeken nageplozen?
  Met citaat antwoorden
Oud 4 February 2009, 11:59   #34
anoniem34831
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Het zijn ISO's die je apart als IMAGE dient te branden, vraag mij alleen af welk nut het zal hebben.

De herkenning is door Vista niet goed door denkelijk een probleem met de bios, de versie is te controleren door PC Wizard of CPU-z b.v., denkelijk geeft het progje van die mobobakker niet de juiste info.
http://www.cpuid.com/pcwizard.php

Heb het eens nagevraagd bij een kennis die een E2200 heeft, Vista Home Premium, een 9800GT en speelt alle games prima, wel een ander mobo maar toch.

Al eens de logboeken nageplozen?

Welke logboeken bedoel je? de log bestanden in windows? Die heb ik wel nagekeken, maar niets aparts gevonden...

Mijn Bios is up to date... alle programma die mij de versie laten zien, hebben allemaal hetzelfde nummer + datum, dus ik mag er vanuit gaan deze klopt.

Maar ik zal pcwizzard ook even gaan proberen....

Ook ga ik de .ISO proberen, baat het niet dan schaad het niet heb ik altijd geleerd.

Want alles is zo ongeveer al uitgesloten op het geheugen na.... of zijn er nog dingen die in gemist heb?
  Met citaat antwoorden
Oud 5 February 2009, 08:52   #35
anoniem34831
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Memtest86:
http://www.memtest86.com/

Of de MS Memory test:
http://oca.microsoft.com/nl/windiag.asp

Bij beiden moet het .ISO op CDrom gebrand worden, en je start er dan mee op nadat je je CD/DVD drive als eerste bootdevice in de BIOS hebt ingesteld.

Ik heb de memory test uitgevoerd en deze gaf aan dat er geen problemen waren met mijn geheugen, maar toen ik in de BIOS het grote "plaatje" bij het opstarten uitzetten, kwam ik er achter dat mijn geheugen, DDR2 667Mhz, in een keer 167Mhz aangaf bij het opstarten, de eerst volgende keer bij een re-boot gaf deze weer 667Mhz.... dat gezien te hebben, ga ik er toch vanuit dat mijn geheugen toch kuren heeft? Is deze aanname correct?

Delen jullie deze mening?

Edit: Ik zal later vandaag de MS memory test nog even doen... voor de zekerheid....

Verder kwam ik er gister ook achter dat de memtest ca. 6 uur duurt als ik dat eerder geweten had.....

Laatst gewijzigd door Ralph1983 : 5 February 2009 om 11:51
  Met citaat antwoorden
Oud 5 February 2009, 15:41   #36
anoniem34831
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Is er iemand die mij kan vertellen of dit een kenmerk is van een geheugen module wat kapot is?

Of is dit puur toeval geweest?
  Met citaat antwoorden
Oud 5 February 2009, 17:52   #37
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Keek je niet naar de klok-snelheid welke denk ik wel 167 mHz is ? (167 x 4 = 667 )

Als je er zeker van bent dat het inderdaad veranderde, dan heb je een punt, maar niet zeker is het geheugen zelf... het kan net zo goed het moederbord zijn welke terugstapt naar een lagere snelheid, en de multiplier (4x) op 1x zet.

Clear CMOS (BIOS reset is dat) uitvoeren, checken in je manual hoe dat te doen.

Een tijdje met elk van de geheugenmodules apart draaien ?
In ieder geval bij elke boot even opletten voor die 167 of 667 mHz, zodat je een verband kan zien.

En voedingsspanningen checken, om te zien of ze niet al te veel afwijken.
(met EVEREST Free Edition of PC Wizard 2008 of zo)
  Met citaat antwoorden
Oud 5 February 2009, 22:31   #38
anoniem34831
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Goedenavond allemaal,

Ik heb weer een avond heerlijk lopen testen en lopen doen.....
Dit zijn mijn bevindingen.

Wanneer ik met mijn 2 geheugenbankjes draai, en een willekeurig spel probeer te starten dan schiet mijn CPU verbruik naar 100 % en deze blijft met iedere actie die ik uitvoer iedere keer naar de 100% schieten (of ik nou mijn toetsenbord gebruik of mijn muis beweeg maakt niet uit).

Ook heb ik ze beiden apart in de computer gehad. en wonder boven wonder...... doet alles het prima, het opstarten duurt wat langer, maar alles draait soepel, zelfs de spellen.... geen schokkerig beeld meer, geen andere haperingen. kortom prima.

Daarna heb ik ze beiden weer teruggeplaatst en het leek eerst goed.... alleen wanneer ik dus weer een spel probeer te starten krijg ik weer te maken hetzelfde probleem.....

Is dit dan het probleem van het moederboard? is dan mijn 2e slot van mijn geheugen kapot?
Is dit te testen? op een andere manier dan de hiervoor genoemde? want die geven namelijk geen errors aan....

Ik hoop dat jullie hier wijzer van worden en mij tegelijkertijd ook wijzer kunnen maken
  Met citaat antwoorden
Oud 6 February 2009, 00:26   #39
anoniem30685
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ralph1983 Bekijk bericht
Goedenavond allemaal,

Ik heb weer een avond heerlijk lopen testen en lopen doen.....
Dit zijn mijn bevindingen.

Wanneer ik met mijn 2 geheugenbankjes draai, en een willekeurig spel probeer te starten dan schiet mijn CPU verbruik naar 100 % en deze blijft met iedere actie die ik uitvoer iedere keer naar de 100% schieten (of ik nou mijn toetsenbord gebruik of mijn muis beweeg maakt niet uit).

Ook heb ik ze beiden apart in de computer gehad. en wonder boven wonder...... doet alles het prima, het opstarten duurt wat langer, maar alles draait soepel, zelfs de spellen.... geen schokkerig beeld meer, geen andere haperingen. kortom prima.

Daarna heb ik ze beiden weer teruggeplaatst en het leek eerst goed.... alleen wanneer ik dus weer een spel probeer te starten krijg ik weer te maken hetzelfde probleem.....

Is dit dan het probleem van het moederboard? is dan mijn 2e slot van mijn geheugen kapot?
Is dit te testen? op een andere manier dan de hiervoor genoemde? want die geven namelijk geen errors aan....

Ik hoop dat jullie hier wijzer van worden en mij tegelijkertijd ook wijzer kunnen maken
Dit is een heel vreemd fenomeen, ik heb dat nog nooit meegemaakt..... Door het plaatsen van meer of defect geheugen kan in theorie de processor niet zwaarder belast worden.
Ik vraag me daarom af of de door jou gedane test niet op toeval berust?
Misschien zou je eens een paar dagen achter elkaar met 1 geheugenbankje kunnen werken en dan een paar dagen later dezelfde testen en spellen gaan doen maar dan met beide geheugenmodules.
Als dan wederom blijkt dat je tot dezelfde resultaten komt, tja, dan zou ik eerlijk gezegd nog niet weten welk onderdeel ik dan als schuldige aan moet wijzen....
  Met citaat antwoorden
Oud 6 February 2009, 08:50   #40
anoniem34831
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door qpc Bekijk bericht
Dit is een heel vreemd fenomeen, ik heb dat nog nooit meegemaakt..... Door het plaatsen van meer of defect geheugen kan in theorie de processor niet zwaarder belast worden.
Ik vraag me daarom af of de door jou gedane test niet op toeval berust?
Misschien zou je eens een paar dagen achter elkaar met 1 geheugenbankje kunnen werken en dan een paar dagen later dezelfde testen en spellen gaan doen maar dan met beide geheugenmodules.
Als dan wederom blijkt dat je tot dezelfde resultaten komt, tja, dan zou ik eerlijk gezegd nog niet weten welk onderdeel ik dan als schuldige aan moet wijzen....
Het gamen met 2 geheugen bankjes lukt echt niet.... veelvuldig getest.....

Verder heb ik gisteren een aantal uren met 1 module gedraaid en spellen gespeeld, dit ging opzich prima, alleen kan je wel merken dat er wat weinig geheugen inzit en dat ie het wat moeilijk heeft, maar verder draait alles wel soepel...

Toen ik vanochtend de computer weer aanzette en voor het testen even een spel starte liep deze wederom beter dan met 2 geheugenmodules.

Verder heb ik het idee dat het aan het geheugenslotje op mijn moederbord ligt..... dat daar ergens een storing inzit ofzo..... maar er zijn hier genoeg mensen met meer ervaring dan ik.... dus als jullie ideeen hebben mag je ze hier delen... alle input is welkom...
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:06.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.