Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 February 2009, 14:12   #21
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als je rechtsklikt op "Deze computer" en "Eigenschappen" kiest, wat staat daar aan hoeveelheid fisiek geheugen onder "Computer" ?
  Met citaat antwoorden
Oud 3 February 2009, 14:25   #22
anoniem34831
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Als je rechtsklikt op "Deze computer" en "Eigenschappen" kiest, wat staat daar aan hoeveelheid fisiek geheugen onder "Computer" ?
Ten eerste draai ik met Vista
En als ik op computer ga staan en op ALT+ENTER druk dan staat ook daar 4gb aan geheugen.... maar niet specifiek fysiek geheugen.
  Met citaat antwoorden
Oud 3 February 2009, 14:27   #23
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ralph1983 Bekijk bericht
Ik ben inmiddels al zover gegaan, dat ik windows opnieuw heb geinstalleerd en voor zover ik nieuwe drivers heb kunnen vinden op het internet voor alles wat ik er in heb zitten, heb ik deze gedownload. maar het mag tot nu nog niet baten.

Verder heb ik 4 gb aan geheugen (DDR2 667mhz), ook de bios geeft dit aan, maar als ik het taakbeheer, cpu-z, everest home edition er op na sla, geeft deze aan 2gb fysiek geheugen te hebben. Wat houd dit precies in?

Daarbij komt ook nog kijken, dat wanneer ik mijn computer nu opstart deze toch een minuutje of 3 blijft laden.... en mijn cpu gebruik tijdens dat proces blijft steken rond de 30 a 40% na een minuutje of 5 zakt deze weer naar 0% tot 7 %, wanneer ik daarna een programma start schiet het gebruik al snel weer naar 100% (voor ca. 3 seconden.)

Als ik alles zo doorlees krijg ik toch het vermoeden dat het aan de processorsnelheid zo liggen, alleen vind ik dit een beetje raar, aangezien ik dit probleem met mijn vorige videokaart niet had.

Ook wil ik jullie allemaal alvast even bedanken voor de moeite die jullie nemen om mij te helpen!
Maare, die Intel chipsetdriver, eigenlijk en info file, is ook ge´nstalleerd?

Lijkt mij sterk dat het wel werkte in XP met die CPU en nu met een andere videokaart en een ander OS nu ineens niet.

Dat fysieke geheugen is je intern geheugen, de weergave ervan klopt idd niet.

http://www.foxconnchannel.com/support/downloads.aspx
Zoek hier eens je exacte 975 bord op en download de recentste drivers, gaarne ook het exacte type hier plaatsen s.v.p.
En welke versie bios zit erop?
  Met citaat antwoorden
Oud 3 February 2009, 14:35   #24
anoniem34831
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Maare, die Intel chipsetdriver, eigenlijk en info file, is ook ge´nstalleerd?

Lijkt mij sterk dat het wel werkte in XP met die CPU en nu met een andere videokaart en een ander OS nu ineens niet.

Dat fysieke geheugen is je intern geheugen, de weergave ervan klopt idd niet.

http://www.foxconnchannel.com/support/downloads.aspx
Zoek hier eens je exacte 975 bord op en download de recentste drivers, gaarne ook het exacte type hier plaatsen s.v.p.
En welke versie bios zit erop?
Ik draaide hiervoor ook gewoon met Vista.

Zodra ik weer thuis ben Zal ik gelijk even kijken welk type moederboard ik heb en dat dan hier plaatsen.

BIOS versie? maakt dat veel verschil? Hoe gaat dat in zijn werk, BIOS updaten?

Edit: FOXCONN 975X7AB en de chipset driver heb ik overigens gewoon van de meegeleverde cd geinstalleerd, misschien dat daar nog een update mogelijk is

Laatst gewijzigd door Ralph1983 : 3 February 2009 om 14:40
  Met citaat antwoorden
Oud 3 February 2009, 14:47   #25
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Daar zijn ook 2 uitvoeringen, de standaard en de 2.0.

Er staat wel een bios probleem bij voor de herkenning in windows van 4 gig.
"Fixed When using 4 sticks of 1GB Memory, entering OS, in the properties of My Computer, there only shows 2GB memory."

Dacht dat je eerst XP draaide en dan is het helemaal vreemd dat het eerst goed werkte en nu niet meer.
  Met citaat antwoorden
Oud 3 February 2009, 15:11   #26
anoniem34831
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Daar zijn ook 2 uitvoeringen, de standaard en de 2.0.

Er staat wel een bios probleem bij voor de herkenning in windows van 4 gig.
"Fixed When using 4 sticks of 1GB Memory, entering OS, in the properties of My Computer, there only shows 2GB memory."

Dacht dat je eerst XP draaide en dan is het helemaal vreemd dat het eerst goed werkte en nu niet meer.
Verder heb ik 2 modules van 2 gb...

Laatst gewijzigd door Ralph1983 : 3 February 2009 om 17:55
  Met citaat antwoorden
Oud 3 February 2009, 17:56   #27
anoniem34831
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wat moet ik allemaal doen als ik mijn BIOS wil updaten dan?
Want dat is helemaal nieuw voor mij..
  Met citaat antwoorden
Oud 3 February 2009, 18:33   #28
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je modelnummer zien te vinden (met Everest home edition ?)

De link welke Lange Pier heeft gegeven gebruiken om de manual van je moederbord + het juiste BIOS update (BIOS file) voor je moederbord te downloaden.

Je manual vermeld hoe je dit moet doen, en waar je op moet letten. Goed lezen, want er zitten risico's aan.
Vaak heb je de mogelijkheid om het op een paar verschillende manieren te doen, via diskette of via USB memory stik b.v..
  Met citaat antwoorden
Oud 3 February 2009, 18:35   #29
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Staat meestal wel in de manual, daar al in gekeken?

Zit er geen software bij om het via windows te doen zoals bij Asus?
  Met citaat antwoorden
Oud 3 February 2009, 18:42   #30
anoniem34831
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Staat meestal wel in de manual, daar al in gekeken?

Zit er geen software bij om het via windows te doen zoals bij Asus?
Er zit software bij van Fox One ook een programma die automatisch je BIOS update, maar deze geeft aan dat mijn Bios up to date is.

Ik heb ook gelezen dat mijn geheugen eventueel kapot zou kunnen zijn..... nog tips hoe ik dit het beste kan testen?
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:32.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.