Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 21 November 2018, 13:50   #1
Uhm44
 
Geregistreerd: 21 August 2005
Berichten: 173
Standaard NAS niet meer zichtbaar

Op mijn laptop(windows10) bij opstarten verkenner zie ik ineens mijn Synology niet meer staan onder netwerk.Kan wel bestanden in bijv excel (uit lijst)openen welke op nas staan, maar als je bijv "opslaan als" kiest krijg je niet je NAS te zien.
Weet niet op welk moment dit het geval is. Geen instellingen gewijzigd oid. Op mijn desktop zie ik hem wel;draait ook op Win10
Via internet op laptop wel bereikbaar.
Kan niet een herstelpunt terugzetten want die zijn er niet.

idee??
Uhm44 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 November 2018, 14:51   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.732
Standaard

Ik weet niet of je geupdate hebt van 1803 naar 1809 (W10) maar dan kan dit kloppen. Netwerkshares verdwijnen als sneeuw voor de zon met versie 1809.
Microsoft werkt aan een oplossing.
Ik neem aan dat je NAS een vast IP heeft, kan je hem daar ook niet onder vinden?

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 November 2018, 17:10   #3
Uhm44
 
Geregistreerd: 21 August 2005
Berichten: 173
Standaard

oke, heb laatst wel een update gehad (staat op autom bij mij)
Zoals gezegd kan ik de NAS via internet benaderen ed, maar als ik dat adres in verkenner via zoeken doe, krijg ik geen resultaat.

Anne
Uhm44 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 November 2018, 17:37   #4
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.732
Standaard

Bij W10 staan ze verplicht op automatisch, maar als je in een powershell venster even " winver " type dan zie je of je 1803 of 1809 hebt.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 November 2018, 02:19   #5
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.193
Standaard

Citaat:
maar als je in een powershell venster
Of anders gewoon in een command prompt als je geen powershell gebruikt.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2018, 23:07   #6
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.732
Standaard

Hier heb ik de link terug gevonden over de shares:
https://tweakers.net/nieuws/145913/w...rk-drives.html

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 27 November 2018, 10:57   #7
Uhm44
 
Geregistreerd: 21 August 2005
Berichten: 173
Standaard

dank voor jullie reacties.

Ik heb trouwens versie 1803.
Heel vreemd, maar heb sinds het weekend weer zicht op mijn NAS met Windows verkenner. Heb geen wijzigingen aangebracht, heb alleen steeds via internet de NAS gebruikt. Probeerde in het weekend weer eens via Verkenner en rara hij was weer zichtbaar.
Uhm44 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:21.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.