Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 18 May 2017, 20:52   #1
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.083
Standaard PC slaat af

Gisteren nog even paniek, comp. sloeg af na grote Windows update proberen op te slaan in backup.
Verschillende keren geprobeerd, maar sloeg halverwege steeds af, zit je al een poos te updaten.
Was ook bloedje warm in the house.
Kreeg ook bijgaand scherm wat ik ook nog nooit eerder heb gezien, kon er alleen niets mee omdat pc even later geheel uit ging.
Vandaag PC open gemaakt, processor koeling aardig dicht.
Alles schoongemaakt en hij ging weer als een speer, gelijk een SSD 500 GB schijfje bijgeplaatst, maar is verder nog leeg.

Zal niet veel gebruikt worden, vraag mij af of die ook in energiebeheer uitgezet wordt, staat nl. aangesloten op een los intern kaartje met USB3 aansluitingen. en intern SATA.
Schijfje is steeds benaderbaar. Hoe controleer ik dat hij uit is als ik hem niet gebruik?
Gewone grote schijven gaan uit na 20 min niet gebruik.
Dacht eigenlijk dat je SSD niet mag Formatteren?
Ik kwam niet verder als ik dat niet deed. (na initialiseren)
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Dit scherm kwam ook voorbij.jpg‎ (75,7 KB, 7x gelezen)
__________________
Windows 8

Laatst gewijzigd door burgkop : 18 May 2017 om 21:50 Reden: Foutje is niet USB aangesloten maar SATA - Aangepast
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 May 2017, 21:35   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.411
Standaard

In de geavanceerde energie instellingen kan je instellen wanneer harde schijven uit gaan, als de pc niet actief wordt gebruikt.
Nou gebruikt een ssd idle een minimale hoeveelheid energie en ik weet niet eens of je ze net als traditionele schijven kunt laten uitschakelen.

Verder kan je net zo behandelen als gewone schijven, met dien verstande dat defragmenteren niet wordt aanbevolen en indexeren niet nodig is.

Nou is een ssd die je via usb 2 aansluit natuurlijk doodzonde, want het voordeel (de snelheid) ben je kwijt, dus is het een dure investering.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 May 2017, 21:43   #3
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.083
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
In de geavanceerde energie instellingen kan je instellen wanneer harde schijven uit gaan, als de pc niet actief wordt gebruikt.
Nou gebruikt een ssd idle een minimale hoeveelheid energie en ik weet niet eens of je ze net als traditionele schijven kunt laten uitschakelen.

Verder kan je net zo behandelen als gewone schijven, met dien verstande dat defragmenteren niet wordt aanbevolen en indexeren niet nodig is.

Nou is een ssd die je via usb 2 aansluit natuurlijk doodzonde, want het voordeel (de snelheid) ben je kwijt, dus is het een dure investering.

Niek
Oeps foutje, moet natuurlijk SATA zijn.
Zou hem eerst inbouwen in een behuizing, dat is USB en extern gebruiken.
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 May 2017, 21:46   #4
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.715
Standaard

Citaat:
Dacht eigenlijk dat je SSD niet mag Formatteren?
Jawel, maar je mag ze niet defragmenteren, da's net even anders.

Temperatuur moet je altijd even wat mee opletten.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is om om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 May 2017, 23:37   #5
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.083
Standaard

Ik zie nu dat die intern aangesloten 500 gb SSD ook rechtsonder staat, bij : Hardware veilig verwijderen.
Is dat niet vreemd?
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 May 2017, 04:57   #6
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.712
Standaard

Dat is normaal, sata is in principe hot pluggable. Verdwijnt overigens als je de intel sata drivers installeert. Begrijp ik goed, dat jij windows dus niet op de SSD gaat zetten? Want dan heeft een SSD verder niet zoveel nut, en is het inderdaad weggegooid geld.
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 May 2017, 20:27   #7
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.083
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door couch_potato Bekijk bericht
Dat is normaal, sata is in principe hot pluggable. Verdwijnt overigens als je de intel sata drivers installeert. Begrijp ik goed, dat jij windows dus niet op de SSD gaat zetten? Want dan heeft een SSD verder niet zoveel nut, en is het inderdaad weggegooid geld.
Dat begrijp je dus lekker fout ......
Ik heb Windows 8 en 10 op een SSD staan, 250 GB., dus opstarten gaat best wel snel.
Wilde de grotere als OS schijf gebruiken, maar ben daar nog niet uit. De kleine dan in een behuizing als geluidloos schijfje voor misschien de IP camera's daar heb ik de hardware Ebode voor.

Die nieuwe 500 gb SSD, waar nog niets op staat, alleen geformatteerd, staat overigens bij het opstarten in het zwarte scherm.
Voor mij onlogisch, de kleine ssd met os staat als 2e, na de dvd brander.
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 May 2017, 22:33   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.411
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door burgkop Bekijk bericht
Voor mij onlogisch, de kleine ssd met os staat als 2e, na de dvd brander.
Dit houdt in dat je DVD brander dus op sata poort 1 zit en je ssd op poort 2. Ik zou dat omzetten, maar dan moet je vermoedelijk ook de bootvolgorde in het bios aanpassen. (het kan overigens niet zoveel kwaad)

Overigens heb ik in het bios alle schijven (ook de normale HD's) op hot swappable staan en dat houdt in dat ze ook allemaal getoond worden, als ik op het pictogram klik om USB schijven veilig te verwijderen.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 May 2017, 16:43   #9
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.124
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
.... dat houdt in dat ze ook allemaal getoond worden, als ik op het pictogram klik om USB schijven veilig te verwijderen.
Ik heb in het BIOS geen hot swappable opties, en had ze niet zichtbaar onder XP, maar plots wel onder Windows 7; ik vond het niet prettig. Moest soms wel 3x kijken voor mijn USB stick er tussenuit had geplukt. Na 3 jaar ben ik gaan zoeken en vond ik deze register fix voor Windows 7. Geen idee wat dat onder Windows 10 zal doen, maar met een herstelpunt kan je natuurlijk terug:

http://www.overclock.net/t/974023/fi...emove-hardware

Absoluut eerst een herstelpunt maken !
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 May 2017, 20:34   #10
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.411
Standaard

Ja maar Erik ik heb dat expres zo ingesteld in het bios van dat Asus MB. Ik heb nl een hotswappable bay voor 2,5 en 3,5 inch schijven. Dus die kan ik er nu zo uit klikken.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:51.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.