Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Systemen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 20 October 2007, 19:32   #1
anoniem22915
Guest
 
Berichten: n/a
Smile 2e harddrive niet zichtbaar en niet te gebruiken

Ik heb dit jaar een nieuwe computer gekocht (samengesteld en geassembleerd) met 2 WD harddrives. Een waarop Vista premium staat, een wat kleinere en snelle hd, en een
2e wat grotere hd. Deze 2e zie ik wel in programm's zoals everest en hardwarebeheer, maar wil ik wat opslaan o.i.d of kijk ik onder deze computer dan is de schijf niet zichtbaar.

Volgens het systeem werkt de 2e hd wel gewoon naar behoren.

Iemand een idee hoe ik dit oplos? Want ik wil die 250 GB wel graag gaan gebruiken

alvast bedankt
  Met citaat antwoorden
Oud 20 October 2007, 20:39   #2
anoniem19386
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

open het configuratiescherm en open systeembeheer.
dubbelklik op computerbeheer en klik op doorgaan.
klik op schijfbeheer en kijk welke volumes er gezien worden door windows vista.
is je hdd niet geformateerd dan zal je die niet zien in "computer"
bekijk in schijfbeheer of je daar je hdd ziet.
en meld dat hier.
  Met citaat antwoorden
Oud 20 October 2007, 22:55   #3
anoniem22915
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

daar had ik al gekeken en daar is de schijf wel zichtbaar (overigens, ik denk dat je de namen van xp nog in gedachten hebt want de plekken waar je moet zoeken heten in vista geheel anders), maar als ik klik op computer(wat in xp was deze computer o.i.d.) dan wordt een overzicht gegeven van de beschikbare schijven en daar staat de 2e schijf niet bij. Als ik eens iets wil opslaan kan ik dus niet de 2e schijf als optie krijgen.

Maar onder configuratiescherm ->apparaatbeheer-> schijfstations staat de hdd gewoon
  Met citaat antwoorden
Oud 21 October 2007, 19:37   #4
anoniem21706
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

controleer de master slave instelling eens
  Met citaat antwoorden
Oud 21 October 2007, 19:41   #5
anoniem13392
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De schijf even op een andere pc instaleren en dan formateren.

Mij is dit ook overekomen en ik was terug naar de winkel gegaan.
Even op een andere pc aangesloten en werd direct herkend en voor mij toen geformateerd.
  Met citaat antwoorden
Oud 22 October 2007, 03:42   #6
anoniem17980
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als-ie "ergens" wel herkend wordt, dan kun je eens proberen met je RECHTER muistoets er op, of-ie "formatteren" aanbiedt ....
?

Anders: proberen in "eigenschappen" te komen en kijken naar een mogelijkheid tot formatteren.
  Met citaat antwoorden
Oud 22 October 2007, 22:25   #7
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cowboy john Bekijk bericht
daar had ik al gekeken en daar is de schijf wel zichtbaar
Zoek in "Help en ondersteuning" naar "initialiseren" (van een nieuwe schijf dus).
Daarna de schijf "partitioneren".
Daarna de schijf "formatteren".

Ja ja, weer een stapje erbij....

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 22 October 2007 om 22:29
  Met citaat antwoorden
Oud 27 October 2007, 19:29   #8
anoniem22915
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dank jullie wel voor jullie tips, helaas heb ik de hdd er nog niet mee aan de praat gekregen dus ik denk komende week er maar even mee naar de winkel terug te gaan

iig bedankt.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:06.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.