Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 30 August 2015, 09:14   #1
anoniem44822
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard opstarttijd

Ik heb W10 via een upgrade van W7 geinstalleerd en nu valt mij de veel langere opstarttijd op in vergelijking met 7 . Is een tijd van 2 minuten en 57 seconden niet erg lang en zo ja wat is daar aan te doen ?
  Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2015, 12:44   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wat zijn de specificaties van de pc/laptop?

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2015, 16:20   #3
anoniem33315
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

staan de juiste drivers geinstalleerd? (geen uitroeptekens,basic graphics adapter,onbekend apparaat in apparaatbeheer)
Zijn de chipsetdrivers geinstalleerd?
  Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2015, 16:48   #4
anoniem44822
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Specificaties:
Processor : AMD Athlon 2, X2, 250u ,1.6 GHZ, 64 bits
Windows 10 Pro
Volgens het programma Slim Drivers zijn de drivers up to date.
Dat van de chip set zegt me niets ...,???
Hebben jullie hier iets aan ?
  Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2015, 16:51   #5
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Slim Drivers vaak oude drivers aldaar.

De juiste drivers haal je bij de fabrikant van de Hardware van je Computer.

Dus van het moederbord ,bij de fabrikant van het moederbord.
Is het een Merk computer dan zijn de drivers daar verkrijgbaar.
  Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2015, 20:08   #6
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De cpu is ongeveer gelijkwaardig aan een Intel Core2 Duo E8400. Dat zou nog moeten kunnen, maar het is wel een jaar of 6 oud natuurlijk.
Hoeveel intern geheugen zit er in?
Controleer de HD eens met HDTune pro: http://www.hdtune.com/download.html
Kijk op het tabblad "health" of daar warnings staan en doe een volledige error scan van de schijf waar Windows op staat.

Ga verder via taakbeheer naar "Opstarten" en kijk wat je daar uit kunt schakelen.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2015, 21:01   #7
anoniem44822
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Okay Niekie dat ga ik doen , maar het wordt wel morgen.
Overigens had je gelijk wat de leeftijd van de pc betreft : 5 jaar !
  Met citaat antwoorden
Oud 31 August 2015, 08:50   #8
anoniem44822
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bijgaand de testresultaten, alleen bij Health staat er niets en kan ook niet geactiveerd worden.
Opstarten heb ik geschoond..
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg HDTune_Benchmark_ST3320418AS.jpg‎ (20,3 KB, 3x gelezen)
Bestandstype: jpg HDTune_Error_Scan_ST3320418AS.jpg‎ (19,0 KB, 2x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 31 August 2015, 10:57   #9
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je moet ook even de PRO versie ophalen van hdtune. Die mag je 15 dagen gratis gebruiken. Dan heb je wel de "health" functie.
Tot nog toe ziet het er goed uit.

Alleen de lees en schrijftijden lijken wat vreemd te verlopen. Een gemiddelde lees tijd van 33,9 MB/s is behoorlijk traag.

Niek

Laatst gewijzigd door Niekie30 : 31 August 2015 om 11:03
  Met citaat antwoorden
Oud 31 August 2015, 16:35   #10
anoniem44822
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Alles staat op okay.
Wat nu ?
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg 31-augustus-2015_17-33.jpg‎ (15,4 KB, 7x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:42.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.