Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 22 March 2013, 17:06   #1
Antoinet
 
Geregistreerd: 18 March 2013
Berichten: 55
Standaard Windows 8 loopt vast tijdens update.

Op de laptop hebben we een trial-versie van W8 uitgeprobeerd en besloten om online W8 te kopen en hebben deze geïnstalleerd op 17 januari 2013. W8 heeft vanaf die tijd prima gedraaid.

Vanochtend begon W8 met een automatische update en de PC loopt vast bij het installeren van de update. Volgens mij ligt het aan een geheugen probleem op de C schijf, waardoor de update zich niet kan installeren. (de c-schijf is namelijk behoorlijk vol gelopen met het Windows.old bestand van circa 14 Gb en we hadden deze nog niet verwijderd)

We hebben geen DVD met W8 erop, want deze hebben we online gedownload.

Heeft iemand een oplossing?
Antoinet is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 March 2013, 17:48   #2
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.465
Standaard

Dan staat die download , toch in de download map hoop ik .


In het download menu was er een optie om of een DVD erbij te kopen / of een Iso bestand te downloaden , en van die Iso kun je dan een W8 DVD branden.


Mischien is de mail met het serienr nog aanwezig , daarin staat vermoedelijk ook nog die optie om de DVD te kopen.

En anders http://support.microsoft.com/?ln=nl

Laatst gewijzigd door Desperado : 22 March 2013 om 18:10
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 March 2013, 18:47   #3
Antoinet
 
Geregistreerd: 18 March 2013
Berichten: 55
Standaard

Ik denk trouwens ook niet dat er een W8 download is maar dat deze direct geïnstalleerd is op de PC.

Ik heb de mail van de bestelling gevonden en ik kan inderdaad 1)de CD (Euro 19) bestellen en je kunt 2) via die bestel E-mail naar een link gaan zodat je de Windows8-Setup kan downloaden en op CD branden en dan zo W8 opnieuw erop zetten.

Mmmm al de data kwijt raken om een nieuwe installatie trekt mij niet erg, opnieuw 19 Euro uitgeven en wachten ook niet.

Via via kwam ik op deze link uit
http://support.microsoft.com/kb/2700567/nl

Bij methode 2 kun je een diagnostisch programmatie downloaden, het heet: WindowsUpdateDiagnostic het is een CAB bestand Voor pakket voor probleemoplossing.

Ik heb dat bestand op een CD gebrand en de laptop zo ingesteld dat de 1ste opstart is de CD.
Maar als ik via de CD boot volgt er geen zichtbaar diagnostisch programma, de CD start op en later start de laptop op vanuit de HD en tracht het weer de uodate te installeren (eindeloos)

Hoe kan ik het diagnostisch programma opstarten?

Laatst gewijzigd door Antoinet : 22 March 2013 om 18:50
Antoinet is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 March 2013, 18:51   #4
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.728
Standaard

Die email zal misschien ook op die pc staan en dan wordt het wat lastig.
Op een harde schijf moet altijd 15% absoluut vrij blijven om Windows goed te kunnen laten werken.
En let op dat is een minimale eis. Dus is de hd 500GB dan moet er 75GB altijd vrij blijven.

Als je de pc nu opstart, komt deze dan niet met de vraag om systeemherstel toe te passen?
Zo ja probeer dat.
Zodra je weer "up" bent doe je de Windows "schijfopruiming" Daarmee kan je kiezen op "Windows.old" ook te verwijderen. Dat zal de pc wat lucht geven.

Probeer daarna via het mailtje (wat je natuurlijk even uit print ook) een iso te downloaden. (Pas op het is weer 4,5 GB dus maak ruimte)

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 March 2013, 18:53   #5
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.465
Talking

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Die email zal misschien ook op die pc staan en dan wordt het wat lastig.
Op een harde schijf moet altijd 15% absoluut vrij blijven om Windows goed te kunnen laten werken.
En let op dat is een minimale eis. Dus is de hd 500GB dan moet er 75GB altijd vrij blijven.

Als je de pc nu opstart, komt deze dan niet met de vraag om systeemherstel toe te passen?
Zo ja probeer dat.
Zodra je weer "up" bent doe je de Windows "schijfopruiming" Daarmee kan je kiezen op "Windows.old" ook te verwijderen. Dat zal de pc wat lucht geven.

Probeer daarna via het mailtje (wat je natuurlijk even uit print ook) een iso te downloaden. (Pas op het is weer 4,5 GB dus maak ruimte)

Niek
Die mail is wel aanwezig lees de voorgaande post . nr 3
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 March 2013, 18:52   #6
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.465
Standaard

19 Euro is toch een koopje dus dat zou ik wel binnenhalen.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 March 2013, 18:56   #7
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.465
Standaard

En met de gebrande DVD kun je gewoon voor herstellen kiezen , als dat lukt ben je ook niets kwijt.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 March 2013, 18:57   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.728
Standaard

Heyyyy je kan wel Quoten...... Da's mooi!!! Maar die heb ik intussen gelezen Desp, maar ik was denk tegelijk aan het tikken met Antoinet.

Maar krijgt Antoinet een vraag voor opstart herstel?

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 March 2013, 18:59   #9
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.465
Talking

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Heyyyy je kan wel Quoten...... Da's mooi!!! Maar die heb ik intussen gelezen Desp, maar ik was denk tegelijk aan het tikken met Antoinet.

Maar krijgt Antoinet een vraag voor opstart herstel?

Niek
Je moest eens weten wat ik niet kan.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 March 2013, 19:02   #10
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.728
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Je moest eens weten wat ik niet kan.
Wat je niet kan? Daar heeft het forum onvoldoende ruimte voor man, als je dat moet uit tikken.....

Maar liever even ontopic.
Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:26.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.