Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Systemen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 March 2017, 17:00   #1
anoniem26032
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Windows 10 klonen naar SSD

Hallo,

Ik heb op mijn pc 2 operating systems draaien, nl windows 10 32 bit en op een andere schijf windowws 10 64 bit.

Ik heb nu een nieuwe SSD geplaatst en wil Windows 10 64 bit klonen naar de SSD met MiniTool Partition Wizard Professional Edition.

Nu krijg ik het volgende error en kan het klonen niet doorgaan :

Because the bootable volume and system volume are not on the same disk

Iemand raad voor mij ?
  Met citaat antwoorden
Oud 3 March 2017, 17:08   #2
anoniem26473
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Kloon je wel de hele schijf, en niet een losse partitie?

Je kunt ook eens kijken met aomei partition assistant. Die heeft een speciale optie "migrate os to ssd".
  Met citaat antwoorden
Oud 3 March 2017, 17:24   #3
anoniem26032
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Neen, ik kloon enkel de partitie met de OS.
Dat heb ik met Windows 10 32 bit een tijd geleden ook gedaan en dat werkte perfect.
In bijlage een screenpicture met een overzicht.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Migrate tool.jpg‎ (97,3 KB, 5x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 3 March 2017, 17:39   #4
anoniem26473
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Om te kunnen booten van de ssd heb je ook de bootsector en de verborgen partities nodig. Simpelweg klonen van jouw d: levert een onbruikbaar systeem op. Je moet dus schijf 3 in zijn geheel naar schijf 2 klonen. Ervan uitgaande dat 3 de oude en 2 de nieuwe ssd is, uiteraard.
  Met citaat antwoorden
Oud 3 March 2017, 18:59   #5
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Er zit nog een C: master verstopt in het plaatje.
En vergeet het. Je kunt niet stukjes (partities) van 2 aparte schijven gaan klonen naar 1 ssd.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 3 March 2017, 19:29   #6
anoniem26032
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja, de C:master is mijn windows 10 32 bit.
Wanneer ik boot op deze schijf is dat C:
Wanneer ik boot op D: wordt die automatisch C: en dat is mijn windows 10 64 bit
Dus, als ik de hele schijf kloon ( D: en F: ) naar mijn nieuwe SSD zou het moeten werken.
Kan ik daarna de gekloonde F: formateren en de partitie van de gekloonde D: uitbreiden naar de hele schijf ?
  Met citaat antwoorden
Oud 3 March 2017, 19:53   #7
anoniem26032
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Op schijf 3 heb ik bv 3 partities:
1- F : Data
2- D: Windows
3- : 450 mb ( ik denk herstelpartitie )
Kan ik bv 1 en 2 samenvoegen en 3 laten zoals het is en dan de volledige os klonen zonder gegevensverlies
  Met citaat antwoorden
Oud 3 March 2017, 21:23   #8
anoniem14396
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Nee, je Boot partitie staat op de C: harddisk, en de windows die je wil klonen staat op een andere hardddisk. Beide heb je nodig om te kunnen starten.

Daarom krijg je ook de melding "Because the bootable volume and system volume are not on the same disk "

Wat je het beste kan doen is Windows opnieuw installeren, wat sowieso aan te raden is met het overstappen naar een SSD.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 March 2017, 00:02   #9
anoniem26032
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bedankt, ik ga er morgen mee aan de slag.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 March 2017, 00:05   #10
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik verwijderde net voor jou mijn bericht, over het installeren met alleen de SSD aangesloten. Ik verwijderde het omdat ik besefte dat je de dual boot met de 32bit nog wil overhouden, en dan heb je wel de schijf met die 32 bit versie aangesloten nodig. De overige schijven niet.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:34.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.