Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Websites maken

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 4 January 2008, 21:30   #1
anoniem25235
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Frames maken

Hallo ik moet voor mijn school een opdracht maken met de computer "website"maken ik ben echt een beginner. heb beetje geleerd over frames maken bijgaand treffen jullie een voorbeeld hoe ik mijn pagina met frames wil indelen. kan iemand mij zeggen hoe je het beste de desbetreffende html codes kunt opstellen?

alvast bedankt
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg frames maken.jpg‎ (4,7 KB, 18x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 4 January 2008, 21:55   #2
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Op dat te krijgen hoef je absoluut geen frames te gebruiken
Dit kan je al door een <table> te gebruiken.

Kijk eerst zelf even op Google, anders geef ik een opzetje.

Succes
  Met citaat antwoorden
Oud 4 January 2008, 22:20   #3
anoniem25235
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoe kan ik dan een tabel zodanig samenstellen dat het ook de gehele pagina gebruikt?
  Met citaat antwoorden
Oud 5 January 2008, 06:00   #4
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik zal je een voorzetje geven.


HTML-code:
<table border="1" width="100%" height="100%" cellpadding="0" cellspacing="0">

<tr valign="top">
  <td align="center"> Dit word dus de Header </td> 
</tr>
<tr>
  <td width="20%" colspan="2"> Menu </td>
  <td width="80%" align="right"> Tekstveld </td>
</tr>
</table>
Er moeten nog wel een aantal dingen worden aangepast om hem goed te krijgen.

Succes.
  Met citaat antwoorden
Oud 5 January 2008, 15:41   #5
anoniem25235
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb nu e.e.a. aangepast nu mijn vraag in de kolom menu wil ik een link maken die vervolgens de tekst opent in het vak Tekstveld. hoe kan ik dit doen? ik heb al e.e.a. geprobeerd met Target="contents" en Targets="main" maar dit lijkt niet te werken.
  Met citaat antwoorden
Oud 6 January 2008, 15:44   #6
anoniem28644
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat kan je doen door meerdere pagina´s aan te maken met allemaal hetzelfde uiterlijk. en dan in het menu linken naar de pagina waat de tekst staat.

Target="contents" en Targets="main" dit gaat niet lukken in HTML nee.
  Met citaat antwoorden
Oud 6 January 2008, 17:53   #7
anoniem15368
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wat Gsedb klopt, maar alleen betreffende tabellen.
Wil je met frames werken, is dit wél goed mogelijk, zie deze tutorial.

Overigens... is de opdracht om een pagina met frames te maken? Of 'gewoon' een pagina? En mag je daar ook bijvoorbeeld PHP voor gebruiken.

Want frames werken nou niet bepaald ideaal en tables zijn niet voor deze opzet bedoeld. Beter kun je de functie include() van PHP gebruiken, maar voor je die doorhebt ben je flink wat leeruren verder.
  Met citaat antwoorden
Oud 6 January 2008, 18:04   #8
anoniem20986
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Want frames werken nou niet bepaald ideaal en tables zijn niet voor deze opzet bedoeld. Beter kun je de functie include() van PHP gebruiken, maar voor je die doorhebt ben je flink wat leeruren
include is toch niet zo moeilijk om te leren ? Het is gewoon een bestandje wat die op die plaats neerzet in de code
  Met citaat antwoorden
Oud 6 January 2008, 19:11   #9
anoniem28862
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Websitemaker Bekijk bericht
Hallo ik moet voor mijn school een opdracht maken met de computer "website"maken ik ben echt een beginner. heb beetje geleerd over frames maken bijgaand treffen jullie een voorbeeld hoe ik mijn pagina met frames wil indelen. kan iemand mij zeggen hoe je het beste de desbetreffende html codes kunt opstellen?

alvast bedankt
http://www.mijnhomepage.nl/htmlcursu...noverzicht.php
is html cursus, staat ook hoe je frames moet maken met html
  Met citaat antwoorden
Oud 7 January 2008, 00:19   #10
anoniem15368
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PC Dream Bekijk bericht
include is toch niet zo moeilijk om te leren ? Het is gewoon een bestandje wat die op die plaats neerzet in de code
Als heel PHP je onbekend is...
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:17.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.