Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 9 September 2016, 11:13   #1
anoniem64034
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard PC niet in netwerk nadat pc uit is geweest

Mijn pc heeft na een schone installatie Windows 10 Home x64 (Anniversary o.i.d.) een vreemd probleem.
De pc is niet zichtbaar is het netwerk (ook niet op de pc zelf), als ik "Netwerk opnieuw instellen" heb gedaan dan geeft Windows aan dat bestandsdeling is uitgeschakeld, schakel ik dit in dan werkt het weer.... tot dat ik de pc uit zet. De volgende keer is het probleem terug...

Zie ook de 4 printscreens in de bijlage.

Hoe kan ik dit oplossen?
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg pc niet zichtbaar.jpg‎ (31,9 KB, 5x gelezen)
Bestandstype: jpg netwerk opnieuw instellen.jpg‎ (61,0 KB, 3x gelezen)
Bestandstype: jpg netwerkdetectie uit na reboot, vraag of je die aan wil zetten... JA.jpg‎ (23,9 KB, 3x gelezen)
Bestandstype: jpg netwerkdetectie aan zetten.jpg‎ (42,4 KB, 3x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 9 September 2016, 12:24   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Is Windows wel geactiveerd? (Zou automatisch moeten gebeuren).
Werk je met een thuisgroep? Maak de pc daar dan lid van.

Loop in het netwerkcentrum alle instellingen eens goed na.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 10 September 2016, 06:52   #3
anoniem64034
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Niek,

Bedankt voor je reactie.

Windows is geactiveerd.
Ik maak geen gebruik van thuisgroepen (dit ik voor heen ook niet, ik wil "vrij" kunnen bladeren door mijn hd's). Maar ik zal ze eens aanzetten. Misschien blijft de pc dan wel zichtbaar nadat die uit is geweest.

En het netwerkcentrum heb ik al 20x nagelopen en kan niets vreemds ontdekken...

Nogmaals dank!

Andere suggesties blijven ook nog welkom ��
  Met citaat antwoorden
Oud 10 September 2016, 10:51   #4
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Check hoe het is met de volgende services wanneer je geen netwerk ziet:
Er achter heb ik vermeld hoe hun status en opstarttype bij mij is, maar ik heb een bedraad netwerkje, en weet niet of dat veel verschilt bij draadloos.

1. DNS Client.... ..... ......automatisch, wordt uitgevoerd
2. Function Discovery....handmatig
3. SSDP Discovery........handmatig, wordt uitgevoerd
4. UPnP device Host... ..handmatig

Om de services snel te bereiken: type services.msc in 'Uitvoeren' of een opdrachtprompt.
  Met citaat antwoorden
Oud 10 September 2016, 22:41   #5
anoniem64034
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik ben er niet uit gekomen. Heb opnieuw een clean install van dezelfde Windows versie (stond nog op de USB) gedaan en het werkt...

Bedankt voor jullie reacties!!!
  Met citaat antwoorden
Oud 10 September 2016, 22:43   #6
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Kan malware geweest zijn
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:19.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.