Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 24 March 2015, 15:25   #1
anoniem57777
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Drive select na Factory Reset Windows 8.1

Hallo,

Is het bij een Reset van windows 8.1 mogelijk om een andere schijf te selecteren om windows op te installeren dan de schijf waar windows reeds op is ge´nstalleerd? Ik wil namelijk mijn besturingssysteem overzetten van een HDD naar een SSD en vroeg me af of dit mogelijk is met een Reset.

Bij voorbaat dank,

Thook
  Met citaat antwoorden
Oud 24 March 2015, 16:48   #2
anoniem33315
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het beste is de pc aanzetten,het bios ingaan,daar de sata-controller (onboard sata) uitzetten.save en exit. en direkt de pc uitzetten met het zwarte knopje op de voeding.
Nu zet je de SSD op de eerste sata aansluiting. en de hdd op de tweede.
Nu start je de pc weer ga weer het bios in een zet sata weer aan,save en exit.
Nu kun je Windows gewoon op de ssd installeren.
Verwijder wel eerst de partitie van 350mb op de hdd.
  Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2015, 09:46   #3
anoniem57777
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Satneef Bekijk bericht
Het beste is de pc aanzetten,het bios ingaan,daar de sata-controller (onboard sata) uitzetten.save en exit. en direkt de pc uitzetten met het zwarte knopje op de voeding.
Nu zet je de SSD op de eerste sata aansluiting. en de hdd op de tweede.
Nu start je de pc weer ga weer het bios in een zet sata weer aan,save en exit.
Nu kun je Windows gewoon op de ssd installeren.
Verwijder wel eerst de partitie van 350mb op de hdd.
Probleem is alleen dat ik geen Windows installatie disc heb o.i.d. Windows stond gewoon al op mijn laptop ge´nstalleerd toen ik hem kocht. Daarom wilde ik het proberen met zo'n reset.
  Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2015, 11:13   #4
anoniem33315
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Deze is hier te downloaden.
Gebruik daarna deze tip om er een OEM van te maken.
Mocht je een pro hebben vervang dan core voor pro.

Gewoon de reset proberen met de SSD op de eerste Sata aansluiting.

Je kan ook via het configuratiescherm-herstel en herstelstation maken een usb-stick of dvd maken en daar vanaf opstarten.
Vink daarvoor de optie "kopieer de herstelpartitie van de pc naar het herstelstation" aan

Laatst gewijzigd door Satneef : 25 March 2015 om 11:20
  Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2015, 11:45   #5
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je kunt ook gewoon recovery disks/recovery usb stick maken, met het programma dat op de pc staat. Zie Configuratiescherm\Alle Configuratiescherm-onderdelen\Herstel
Daarna verwissel je de schijven en start op vanaf de recovery disks.
Je oude harde schijf formatteer je dan later en die kan als data disk op poort 2 gaan hangen.

Niek

Laatst gewijzigd door Niekie30 : 25 March 2015 om 11:49
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:38.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.