Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Multimedia > Multimedia Overige

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 11 February 2018, 13:43   #1
j.claassen
 
Geregistreerd: 26 March 2015
Berichten: 422
Standaard externe HD speelt niet af op TV

Mijn dochter gebruikt een aantal externe HD's om foto's en video's op TV te kijken. Dat zijn allemaal HD's met een dubbel kabeltje.
Recent heeft zij een nieuwe gekocht, nu met één kabel en daarop een hoop foto's gezet. Zij kan die schijf wel afkijken op haar computer, maar niet op de TV. Hoe kan dat?
j.claassen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 February 2018, 13:51   #2
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 703
Standaard

Kan zijn dat USB op tv niet genoeg stroom afgeeft. Dit zou eventueel op te lossen zijn door een USB hubje te kopen met powersupply.
https://www.alternate.nl/Club-3D/USB...0?event=search
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 February 2018, 13:42   #3
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dappertje Bekijk bericht
Kan zijn dat USB op tv niet genoeg stroom afgeeft. Dit zou eventueel op te lossen zijn door een USB hubje te kopen met powersupply.
Of een Y-cable, je het dan alleen wel een extra USB slot op je TV nodig, of misschien lukt het met een goede kwaliteit 5V lader in een stopcontact.

https://www.allekabels.nl/usb-20-kab...SAAEgL_LfD_BwE

USB 2 standaard is maximaal 500 mA (0,5 A). Kijk bij de specificaties van het schijfje wat die vraagt aan stroom, meestal wat meer.
Sommige USB poorten zijn ook laadpoorten voor meer stroom, dan zal er naast de poort een bliksemschichtje staan. Die poorten blijven dacht ik ook altijd stroom leveren, ook wanneer het apparaat uit staat.

USB 3 poorten geven 0,75 A, dat zou genoeg moeten zijn.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 12 February 2018 om 13:53
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 February 2018, 09:23   #4
j.claassen
 
Geregistreerd: 26 March 2015
Berichten: 422
Standaard andere usb aansluiting

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dappertje Bekijk bericht
Kan zijn dat USB op tv niet genoeg stroom afgeeft. Dit zou eventueel op te lossen zijn door een USB hubje te kopen met powersupply.
https://www.alternate.nl/Club-3D/USB...0?event=search
Het is een nieuwe HD, dus met maar één kabel
j.claassen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 February 2018, 16:22   #5
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.693
Standaard

Het zou ook kunnen liggen aan de manier waarop de harde schijven zijn geformatteerd.
Als Fat32 of als NTSF?

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 February 2018, 09:25   #6
j.claassen
 
Geregistreerd: 26 March 2015
Berichten: 422
Standaard

Moet de HD als Fat 32 of als NTSF geformateerd zijn?
j.claassen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 February 2018, 11:11   #7
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.081
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door j.claassen Bekijk bericht
Moet de HD als Fat 32 of als NTSF geformateerd zijn?
Als stelregel kun je aanhouden dat NTFS alleen werkt op Windows apparaten. Er zijn uitzonderingen, maar in consumentenproducten kom je die nog weinig tegen.
FAT32 werkt eigenlijk altijd wel, maar heeft als nadeel dat je geen bestanden groter dan 4GB kan opslaan.

Het loont zich dus altijd om te bekijken welke bestandssystemen ondersteund worden en dan misschien toch iets anders te kiezen.
Nieuwe externe harde schijven zijn af fabriek bijna altijd NTFS geformatteerd.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 February 2018, 09:46   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.693
Standaard

Ik vermoed Fat32. Maar dat zal ongetwijfeld in de handleiding van de tv staan.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 February 2018, 14:02   #9
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.158
Standaard

Citaat:
FAT32 werkt eigenlijk altijd wel, maar heeft als nadeel dat je geen bestanden groter dan 4GB kan opslaan.
Controleer ook even of je TV misschien exFAT aan kan. Ik zie tegenwoordig al nieuwe externe schijven die af fabriek standaard exFAT geformatteerd zijn.
Deze is eigenlijk hetzelfde als FAT32 maar zonder de beperkingen van fat32 dus je kunt er bestanden veel groter dan 4 GB op opslaan.
Is niet 100% compatible met Fat32 maar meer compatible dan NTFS. Echter de meeste apparatuur herkent het wel.

Dus als je TV het aan kan zou je het beste kunnen kiezen voor exFAT formattering, dat kan normaliter ook gewoon vanuit Windows gedaan worden.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 February 2018, 18:33   #10
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 703
Standaard

Samsung, Sony en LG kunnen gewoon NTFS gebruiken om films af te spelen.
Echter als het een schijf groter dan 2 TB is dan zijn er problemen.
Disks die groter dan 2 TBB worden geformatteerd met het GPT systeem en dat kunnen de meeste TV's niet gebruiken.
Alleen MBR werkt en dat kan dus niet op een disk groter dan 2TB.
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......

Laatst gewijzigd door dappertje : 18 February 2018 om 18:55
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:09.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.