Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Systemen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 13 December 2014, 10:49   #1
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Nieuwe videobewerkings pc voor kennis

Kunnen jullie mij een opzetje geven voor een pc om HDVideo mee te bewerken.
Budget 1700 euro.
Windows 7
Pinaccle nieuwste versie moet er goed en vlot op draaien.
Minimaal 6 x Sata
snelle SSD van minimaal 512 GB
Moederbord met M2/M-sata slot via meerdere pci-e lines
8 tot 16 GB geheugen
2 x 2 TB data harde schijven
Liefst een Asus moederbord met Intel socket.
Stille koeling
Veel usb aansluitingen (10 of meer)
Videokaart laat ik aan jullie over. (hoeft volgens mij zeker geen "game"kaart te zijn. Wel 2 of meer monitor aansluitingen)
Inclusief montage.
Schermen en andere randapparatuur is aanwezig

Niek

Laatst gewijzigd door Niekie30 : 13 December 2014 om 11:16
  Met citaat antwoorden
Oud 13 December 2014, 13:53   #2
anoniem26473
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ben je van plan cuda te gebruiken?
http://avid.force.com/pkb/articles/e...rt-Nvidia-CUDA
Moet windows er ook bij en moet het spul geassembleerd en geïnstalleerd worden?

-----
Edit: je kunt deze pc ook eens bekijken. Met windows en montage erbij kom je al aardig in de buurt van je budget. Harddisk, ssd en geheugen kunnen uiteraard aangepast worden aan je wensen.
http://nl.hardware.info/pcadvies/950...-november-2014

Laatst gewijzigd door couch_potato : 13 December 2014 om 14:00
  Met citaat antwoorden
Oud 13 December 2014, 14:11   #3
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat was ook een beetje ons voorbeeld om vanuit te gaan die van Hardware.info. Maar liever een Asus bord (ATX). En dan is het bos heel groot door de bomen.....
Gisteren even op zoek gegaan, maar binnen een uur begon het te duizelen.
Dus besloot ik hier de vraag neer te leggen, bij de echte specialisten op pc bouw gebied.

Cuda.. hmm hij is (met alle respect) toch een beetje digibeet en als ik dit zo lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/CUDA dan lijkt me dat niet eenvoudig. Of zie ik het te ingewikkeld. Gaat het simpel gewoon sneller met een Nvidia met Cuda?

Inderdaad, met W7 64bit compleet geleverd. En alleen Windows en drivers installatie is genoeg.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 13 December 2014, 14:23   #4
anoniem26473
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Paar onderdelen wijzigen is niet zo'n kunst.

Je hebt het over een M.2 slot. Moet de ssd daar ook in passen, of is dat gewoon een optie voor de toekomst?

Dit is een goed en betaalbaar asus moederbord:
https://tweakers.net/pricewatch/383995/asus-z97-a.html

Met cuda zullen bepaalde handelingen sneller gaan.Verwacht niet dat alles ineens twee keer zo snel gaat. Mogelijk is het instellen wat lastig, maar dat is ook maar een keer, en dat kun jij vast wel voor hem doen, niet? Met de 750ti kun je ook nog redelijk gamen, maar ik weet niet of dat ook belangrijk voor je kennis is.

Bij installatie van windows ontkom je niet aan assemblage, dus dat komt bij de prijs.
  Met citaat antwoorden
Oud 13 December 2014, 15:01   #5
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dankje. Ik zie dat tie van Tweakers "maar" 4 sata poorten heeft. Minimaal 6 is de wens). Zo raakte ik ook verdwaald is de specificaties..
De M.2 is een optie voor de toekomst om leessnelheden van 1 TB/s te kunnen gaan halen.
Want volgens mij zijn die M.2 kaartje nog niet te koop, of nog onbetaalbaar.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 13 December 2014, 15:16   #6
anoniem26473
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

M.2 is wel te koop, ook in pci-e varianten. Maar inderdaad gauw twee keer zo duur als de goedkopere sata schijven. Een snelle ssd, bijvoorbeeld de samsung 850 pro is ook relatief duur. Verder is een M.2 ssd (nog?) niet significant sneller. Ik zou me er zelf niet druk over maken, gewoon een standaard ssd nemen, en pas bij een volgende pc hier nog eens naar kijken.
https://tweakers.net/pricewatch/3481...-m2-512gb.html


Deze hebben 6 sata poorten. Bedenk overigens wel, dat bij gebruik van M.2 meestal twee sata poorten vervallen.
https://tweakers.net/pricewatch/3840...specificaties/
https://tweakers.net/pricewatch/3840...specificaties/
  Met citaat antwoorden
Oud 13 December 2014, 15:32   #7
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Inderdaad te koop, helemaal gelijk, maar niet echt snel. Ik had op tweakers gelezen, dat die dingen via pci-e lanes werken en dan 1 TB/s kunnen halen, maar ja, als je het zelf niet nodig hebt, verdiep je je er verder niet in.
Bedankt voor de adviezen. Ik ga ermee aan de slag.

Edit: Heb me nog even verdiept in MSata, M.2 en PCI Express drives. De eerste 2 halen ongeveer tot 600 MB/s. De laatste gaat wel een heel stuk sneller, maar is steenduur. Ik denk niet dat dat in het budget past.

Zomaar 1 voorbeeld: http://azerty.nl/8-1989-756453/g-ski...-pcie-ssd.html

Niek

Laatst gewijzigd door Niekie30 : 13 December 2014 om 15:40
  Met citaat antwoorden
Oud 13 December 2014, 15:57   #8
anoniem26473
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik denk dat je me verkeerd begrepen hebt. M.2 ondersteunt zowel sata als pci-e. Kijk maar eens in de specs van deze:
https://tweakers.net/pricewatch/3481...specificaties/
https://tweakers.net/pricewatch/4223...specificaties/

Een pci-e insteekkaart is een optie, die erg snel kan zijn, maar dan ook vreselijk duur is. Voor de normale consument totaal oninteressant.

Nogmaals, ik zou er zelf gewoon een standaard consumenten SSD in zetten. Een 256GB crucial mx100 kost 100 euro. Scheelt je 200-400 euro, die elders waarschijnlijk beter besteed is.

Laatst gewijzigd door couch_potato : 13 December 2014 om 16:00
  Met citaat antwoorden
Oud 13 December 2014, 17:02   #9
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Zie jij ook dat de aansluiting van de kaartjes in je beide links verschillend is. Die ene past in een M.2 slot en die andere moet je volgens mij in een pci-e slot prikken (of een pci-e kaart met zo'n slot steken.)
Dit is puur voor mij om het verhaal van M.2 en pci-e sata helder te krijgen hoor.

Maar inderdaad gaan we voor een normale snelle ssd schijf om binnen het budget te blijven.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 13 December 2014, 17:11   #10
anoniem26473
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De ene is een x2, de andere x4. Beide kunnen in een M.2 slot. Er zijn ook wel adapters om ze in een gewoon pci-e slot te plaatsen, worden ook wel als combinatie verkocht.
http://www.addonics.com/products/adm2px4.php
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:32.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.