Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 April 2017, 16:39   #21
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.678
Standaard

Even reageren op iets oudere berichten.
Citaat:
Het ge - je - en - jouw - vind ik overigens knap onbeschoft tegenwoordig van bedrijven. wat vinden jullie daarvan.
Ik ben het he-le-maal met je eens. Dit heeft niets met veranderen van tijd te maken maar gewoon met beleefdheid en dus ook opvoeding.
Formeelheid en beleefdheid is van alle tijden.
Dat mensen zich aan de telefoon met voor- en achternaam voorstellen staat daar los van, dat doe ik ook. Daarna ga ik netjes verder met "u" tenzij de andere kant van de lijn zegt van "zeg maar jij hoor". Idem op emails naar klanten.
Ik heb er in elk geval ook een hekel aan en vind het getutoyeer niet tot de fatsoensnormen behoren voor contact met en door bedrijven.
Op forums is dat inderdaad anders.

Citaat:
Moet DHCP dan uitgezet worden?
Dat ligt er helemaal aan hoe e.e.a. aangesloten is en welke ip adressen gebruikt worden.

Als het goed is gebruikt de Ziggo modem de 192.168.178.x ip range en je router de 192.168.0.x ip range. Als de Ziggo modem dan op de WAN poort van de router is aangesloten hoef je geen dhcp uit te zetten.
Zitten beiden op het 192.168.0.x netwerk en is de Ziggo modem aan een LAN poort van de router aangesloten, ja dan moet dhcp op de router uit.
Zit de Ziggo modem op de WAN poort van de router en hebben ze ook beiden de 192.168.0.x range, dan moet op een van beiden die range verandert worden naar iets anders bijv. 192.168.10.x of zo.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level, and beat you with experience.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 April 2017, 19:24   #22
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.050
Standaard

@Blacktiger
ben ik uiteraard met je eens.
Het begint al op de scholen, hierdoor is er geen respect, althans veel minder dan vroeger.
helemaal naar ambtenaren, hulpverleners en noem maar op, dat heeft er allemaal mee te maken.

Maar ook winkelpersoneel, de meeste doen zoals het "hoort" mar er zijn ook van die snotneuzen die je gelijk beginnen aan te spreken met waar kan ik je mee helpen.
Dan zeg ik netjes: wat zegt U?
Meestal snappen ze de hint.
Zo niet, loop ik de winkel uit en kijk elders.
Ik spreek meestal iedereen die ik niet ken, boven de plm.25jr. met u aan, daar is toch niets mis mee zou je denken.
Ik erger mij dan ook groen en geel aan bijv. Wegmisbruiker, Politie op je hielen etc. Hoe vaak ik de uitermate over geduldige dienders niet toe roep: man pak je wapenstok en sla ze op hun flikker.
Kan natuurlijk niet, maar ik bedoel maar, wat een etterbakken zitten daar tussen waar ze niets tegen mogen doen. Helemaal fout, moeten veel meer bevoegdheden krijgen.
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 April 2017, 20:30   #23
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.054
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door burgkop Bekijk bericht
hoe geef ik 2 opdrachten tegelijk, 1 gaat wel?
Opdrachtprompt openen.

* Eerste opdracht typen, en op Enter drukken. Dan is / wordt die uitgevoerd.
* Tweede opdracht typen, en op Enter drukken, en ook die wordt uitgevoerd.

Met die twee opdrachten wordt er aan de DHCP server een nieuw IP gevraagd.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 16 April 2017 om 22:12
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 April 2017, 20:40   #24
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.050
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Opdrachtprompt openen.

* Eerste opdracht typen, en op Enter drukken. Dan is wordt die uitgevoerd.
* Tweede opdracht typen, en op Enter drukken, en ook die wordt uitgevoerd.

Met die twee opdrachten wordt er aan de DHCP server een nieuw IP gevraagd.
Die had ik gezien, maar ik dacht meer aan elkaar vast.
Dan krijg ik dit plaatje
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg IP.jpg‎ (85,8 KB, 6x gelezen)
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 April 2017, 22:11   #25
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.054
Standaard

Klopt, bij de output van de eerste opdracht staat geen IPv4 adres meer, bij de tweede output wel. En de Default Gateway is eerst niet, daarna wel ingevuld.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 April 2017, 22:21   #26
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.050
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Klopt, bij de output van de eerste opdracht staat geen IPv4 adres meer, bij de tweede output wel. En de Default Gateway is eerst niet, daarna wel ingevuld.
Moet ik wat in een back-up opslaan, van wat?
Moet ik die opdracht vaker gebruiken?
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 April 2017, 01:00   #27
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.678
Standaard

@Burgkop: #22... volledig mee eens, kan het niet beter verwoorden.
Alleen loop ik dan nog net de winkel niet uit maar het motiveert me wel al gelijk een stuk minder om te kopen daar.

Anyway, back on topic, ben benieuwd.
Genoemde opdracht zou je normaliter eigenlijk nooit hoeven gebruiken, alleen in geval van problemen.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level, and beat you with experience.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:40.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.