Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 21 December 2017, 20:13   #1
gilberto
 
Geregistreerd: 14 August 2010
Locatie: lokeren
Berichten: 108
Standaard Videokaart plaatsen in all-in-one pc

Beste medewerkers van computer idee
Momenteel zit er in de all-in-one pc van mijn zoon een Nvidia Geforge 830 A . Ik ga er vanuit dat deze niet kan vervangen worden voor een Nvidia Geforge GTX 1060 . Is dit juist?
Wat ik ook niet begrijp is wanneer je op het internet een afbeelding ziet van een grafische kaart Nvidia Geforge GTX 1060, dat zo een video kaart in een gaming laptop kan worden geplaatst. In een desktop is dit meestal geen probleem. Graag een woordje uitleg hierover.
grtz
gilberto
gilberto is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2017, 21:25   #2
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.445
Standaard

All In One heeft meestal , zeg maar Laptop techniek aan boord , en dan zit het grafische deel [ chip ] op het moederbord gesoldeerd, dus iets aanpassen ,kan niet.

Over welke merk en type All in One gaat het
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2017, 21:25   #3
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.072
Standaard

Vermeld even welk type pc het is.

Meestal kun je in een all-in-one geen grafische kaart vervangen. In een laptop ook niet trouwens.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 December 2017, 00:53   #4
gilberto
 
Geregistreerd: 14 August 2010
Locatie: lokeren
Berichten: 108
Standaard Videokaart plaatsen in all-in-one pc

Thanks.
HP ALL-IN-ONE 23"-K413NB 23"
Op het moederbord bevindt zich een HD Graphics 4600
Er is ook een Nvidia Geforge 830 A ( 2 GB DDR3 gereserveerd)
In een game laptop zal de Nvidia Geforge GTX 1060 natuurlijk niet een videokaart zijn,maar een chip gesoldeerd op het mobo.Enfin dat denk ik toch. Maar zeker weet ik het niet, want ik heb de all-in-one pc van mijn zoon nog nooit open gedaan.
grtz
gilberto' :
gilberto is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 December 2017, 06:58   #5
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.072
Standaard

Nee, dat zal niet gaan werken. Die machine is veel te dun voor een grafische kaart. De chip die er nu in zit, zit rechtstreeks op het moederbord gesoldeerd. Zo'n AIO is eigenlijk net een laptop, van de binnenkant.
Zo ziet het er ongeveer uit aan de binnenkant: https://www.youtube.com/watch?v=oMvRn8BbuVI Verwijder overigens nooit de heatsink van de processor zoals in de video. In de eerste plaats niet met een schroeftol vanwege statische elektriciteit, en in de tweede plaats ALTIJD de koelpasta vervangen als je de koeler hebt verwijderd. De gasten in deze video weten geeneens wat het voor spul is en dat je het niet op je handen wil krijgen...
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2017, 01:07   #6
gilberto
 
Geregistreerd: 14 August 2010
Locatie: lokeren
Berichten: 108
Standaard

Aan Foobar,

Bedankt voor de raad die je me hebt gegeven. Vermits er in een game laptop ook een Nvidia Geforge GTX 1050 zit, zal deze dan gesoldeerd zijn op het mobo volgens jou. Is dit juist? Dan blijven er alleen nog het playstation en de xbox over om "call of the duty"te kunnen spelen.
gilberto.
gilberto is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2017, 10:18   #7
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.072
Standaard

Normaliter wel ja.

Ik heb wel ooit jaren geleden een laptop gezien met verwisselbare grafische kaart, maar die kaart was een afwijkend formaat. Een reguliere desktop kaart gaat nooit in een laptop passen. Of je moet een laptop willen van 8 cm dik...

Laptops en ook all-in-ones moet je dus kopen voor wat je er over 5 jaar mee zou willen. Bij veeleisende gebruikers is dat zo'n 300-500 euro meer dan wat je vandaag nodig hebt.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2017, 11:36   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.693
Standaard

Er zijn wel externe videokaarten te koop voor zoiets.
Zie: https://nl.hardware.info/categorie/1...rten/producten

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2017, 12:16   #9
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 703
Standaard

Tegenwoordig zitten ook veel videokaarten ingebouwd in de processor, als je een van deze hebt kan je de processor upgraden. Deze b.v. zou moeten passen Intel Core i7-5775C Boxed

Dappertje
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2017, 23:27   #10
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.072
Standaard

Processor upgraden in een all in one moet je mee oppassen, omdat vaak de koeler en voeding niet geupgrade kan worden. Nieuwe processor moet dan niet warmer worden, of veel meer energie vragen. Voeding zal overigens het minste probleem zijn.
Ik wil niet zeggen dat het niet kan, maar koop niet blind een andere processor.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:57.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.