Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 13 April 2018, 21:55   #11
Marc H
 
Geregistreerd: 13 April 2005
Berichten: 1.018
Standaard

Neem maar van mij aan, 100% zeker een corrupt user profiel. Enige oplossing, een nieuw Profiel aanmaken en daarna de bestanden verplaatsen naar het nieuwe profiel..

Waarom het gebeurt? het kan vele oorzaken hebben, maar uitzoeken waarom het fout is gegaan heeft in de praktijk weinig nut. Het is fout gegaan, klaar.

Dat Systeemherstel niet werkt is ook logisch, als je weet hoe systeemherstel werkt. Omdat de fout in het profiel zit, werkt dat niet. Systeemherstel werkt op Windows en de applicaties, niet op gebruikersbestanden. En het gebruikersprofiel ziet Windows als een gebruikersbestand, want daar staan onder andere de standaard mappen(Afbeeldingen, documenten, Muziek, enz)

Nog een dingetje, standaard staat je profiel op "C:\gebruikers\gebruikersnaam."

Bij opstarten probeert je windows je profiel te laden, maar omdat het profiel niet kan worden geladen, laad hij een kaal standaard profiel in een tijdelijke map. Bij afsluiten wordt die weer verwijderd, dus bij de volgende opstart gaat hij weer een neuw profiel voor je maken, met alle bijbehorende ellende. Daarom moet je een nieuw profiel maken.

Laatst gewijzigd door Marc H : 13 April 2018 om 22:06
Marc H is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 April 2018, 23:46   #12
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door arie.spaan Bekijk bericht
Probleem blijft steeds terugkomen.

Als ik opstart krijg ik steeds de melding: Bureaublad voorbereiden
Na ca 5 min volgt dan vaak de Desktop met een minimaal aantal Iconen
(Niet alle die ik normaliter gebruik)
Kan je ook vertellen wat er gebeurt wanneer je een paar minuten na zo'n opstart nog een keer herstart ?
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2018, 01:03   #13
Marc H
 
Geregistreerd: 13 April 2005
Berichten: 1.018
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Kan je ook vertellen wat er gebeurt wanneer je een paar minuten na zo'n opstart nog een keer herstart ?
Kan ik je al vertellen. Precies hetzelfde. Er wordt weer een nieuw tijdelijk profiel gemaakt. Dus weer Bureaublad voorbereiden, wachten en uiteindelijk weer een vrijwel lege desktop.
Marc H is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2018, 11:20   #14
arie.spaan
 
Geregistreerd: 26 January 2014
Berichten: 94
Standaard

Marc H:
Ik zal jou suggestie eens proberen, maar kun je mij stapsgewijze uitleggen hoe ik dan het volgende kan doen (Ik ben ook maar een leek, sorry):

1. Aanmaken nieuw Gebruikers-Profiel
2. Copieeren van gegevens van het oude Profiel naar dit nieuwe Profiel
3. Moet ik ook nog iets verwjderen, van het oude Profiel?
arie.spaan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2018, 11:21   #15
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marc H Bekijk bericht
Kan ik je al vertellen. Precies hetzelfde. Er wordt weer een nieuw tijdelijk profiel gemaakt
Arie schrijft:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door arie.spaan Bekijk bericht
Overigens komt het nu ook wel eens voor, dat ik 5 keer achter elkaar, zonder dit probleem kan opstarten.
En
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door arie.spaan Bekijk bericht
"Probleem blijft steeds terugkomen
Ook daar blijkt dat het soms weg blijft.
En
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door arie.spaan Bekijk bericht
Nadat deze melding verschijnt kan ik beter afsluiten en opnieuw opstarten omdat het anders veels te lang duurt....
Wanneer wel en wanneer niet is mijn vraag. Even de schijf goed warm laten worden, en herstarten om te zien of daar een verband mee is.

Wat je ook kan doen (misschien afhankelijk van een oude BIOS) is de PC 's ochtends aan zetten, maar zodra het eerste BIOS-scherm na een seconde of twee verschijnt op Pauze drukken. Dan stopt de boot, maar de schijven draaien. Laat hem zo een kwartier staan, en druk daarna op een willekeurige toets om verder te gaan. Ook dan is je schijf warm bij boot.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 14 April 2018 om 11:32
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2018, 11:30   #16
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door arie.spaan Bekijk bericht
Marc H:
Ik zal jou suggestie eens proberen, maar kun je mij stapsgewijze uitleggen hoe ik dan het volgende kan doen:
Wil je daar één dag mee wachten, en eerst even proberen wat ik vroeg ? Wanneer het toch iets met de schijf blijkt te zijn dan zou ik geen grote veranderingen doen (wat een gebruikersprofiel overzetten wel is), omdat je dataverlies kan verwachten.

Heb je wel de backup van je data uit de mappen van je oude profiel ? Dat als eerste doen.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2018, 11:37   #17
arie.spaan
 
Geregistreerd: 26 January 2014
Berichten: 94
Standaard

Erik:
Ik heb jou suggesties al een aantal malen geprobeerd.
Een aantal malen achter elkaar opstarten, geeft geen verschil, probleem blijft
Als ik heb gestart en daarna na ca 30 min nogmaals opstart, ook geen verschil

En na bv weer eens een 1 uur kan het zijn, dat het nu wel lukt
Er is geen touw aan vast te knopen

Ik zal ook wachten met een nieuw profiel aanmaken, zoals je zegt.

Ik denk dat mijn profiel-gegevens staan in:
C:\gebruikers\gebruikersnaam\DESKTOP ?

Ik heb veiligheidshalve deze Subdir al naar een Backup-Subdir gekopieerd
Overigens geef je ook aan, dat er wel eens HD-probleem zou kunnen zijn, maar ik heb de schijf al 2 x getest met Windows-Error-recovery en met het programma: HDtune Pro, geen errors.
arie.spaan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2018, 11:50   #18
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door arie.spaan Bekijk bericht
... ik heb de schijf al 2 x getest met Windows-Error-recovery en met het programma: HDtune Pro, geen errors.
Ik vistte uitsluitend naar het verschil tussen koude en warme schijf. Als het namelijk goed gaat met een warme schijf dan zou een schijfcontrole ook goed kunnen gaan (behalve S.M.A.R.T. misschien) omdat dan tijdens de controle de schijf ook warm is.
Maar daar blijkt dus geen verschil.

Alles in C:\gebruikers\gebruikersnaam.
De desktop is alleen dat wat er op je Bureaublad staat.
En breng dat naar een andere schijf, dus liefst een USB stick of externe schijf.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2018, 12:30   #19
arie.spaan
 
Geregistreerd: 26 January 2014
Berichten: 94
Standaard

Erik,
Ik heb vandaag nu ca 12 x opgestart (soms met tussenpozen van 15 min) en tot nu toe heb ik geen problemen ondervonden
(Ook heb ik niets geïnstalleerd of andere zaken uitgevoerd
Ik heb geprobeerd om de Dir: C\Gebruikers\gebruikersnaam met onderliggende Subdirs op een USB-stick te zetten, maar daarbij komen een aantal foutmeldingen dat dit niet gaat (zie bijlagen)

Wat ik wel nog zou kunnen doen (als de problemen terugkomen), om een
andere HD-te plaatsen (Ik heb er nog een liggen, waar ook nog Win7 opstaat.
(Alleen deze HD had ik indertijd vervangen omdat SMART een aantal warnings daarop gaf (Reallocated sector counts)
Maar om te proberen of het probleem wellicht op HD-nivo ligt, lijkt me zinnig
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0121.jpg‎ (48,0 KB, 1x gelezen)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0122.jpg‎ (47,7 KB, 2x gelezen)
arie.spaan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2018, 12:51   #20
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.916
Standaard

Die foutmeldingen zijn wel normaal, ik zou op 'Overslaan' klikken. Het gaat tenslotte om je persoonlijke data (foto's, documenten etc.). Zijn het veel bestanden dan zet je ook dat vinkje bij 'Dit voor alle huidige items doen'.

Ik zou van deze schijf ook wel de SMART gegevens willen zien, want ik vind het nogal raar dat het ook zo vaak goed gaat.
Zorg dat je de SATA kabel van die schijf een keertje los haalt en weer stevig terug zet.

V.w.b. het gebruikersprofiel, daar heb ik geen latere ervaring mee hoe dat te vernieuwen.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 14 April 2018 om 13:08
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:37.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.