Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 14 February 2015, 19:28   #1
klaasmol
 
Geregistreerd: 20 February 2014
Berichten: 22
Standaard Geen buroblad meer na install Classic Shell

Op mijn nieuwe Laptop staat Win 8.1
Als eerste heb ik Classic Shell geïnstalleerd.
Tijdens het installeren kwam McAfee met een boodschap dat er een trojaans paard in Classic Shell was ontdekt en onschadelijk was gemaakt.

Toen ik het systeem hierna opnieuw startte kwam, na het invoeren van het Windows password, er geen buroblad of startscherm meer. Het scherm blijft helemaal zwart.

Het enige wat nog werkt is taakbeheer. Programma's starten of alle andere dingen gaan niet meer. Zelfs een programma verwijderen lukt niet. Ook het recoveren van WIndows lukt me niet.

Met een Windows herstelschijf heb geprobeerd een herstelpunt terug te halen, maar ook dit lukt niet.

Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen?

Bij voorbaat hartelijk dank.

m.v.g.
Klaas Mol
klaasmol is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 February 2015, 20:06   #2
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Tsja, als je de oude shell uitschakelt en de nieuwe laat verwijderen door je antivirus, dan kun je zoiets natuurlijk verwachten.

Weet je zeker dat het geen false positive is? Wel gedownload bij de maker zelf?

Kun je mcafee nog opstarten en het ding uit quarantaine halen?
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 February 2015, 22:37   #3
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.800
Standaard

Lees deze eens door http://www.computeridee-totaal.nl/ve...dus-windows-8/

Dus opstarten met de SHIFT toets ingedrukt.
In veilige modus kan je hem mogelijk met systeemherstel terug zetten.

En vanaf welke site heb je classic shell opgehaald?

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 February 2015, 14:56   #4
klaasmol
 
Geregistreerd: 20 February 2014
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door couch_potato Bekijk bericht
Tsja, als je de oude shell uitschakelt en de nieuwe laat verwijderen door je antivirus, dan kun je zoiets natuurlijk verwachten.

Weet je zeker dat het geen false positive is? Wel gedownload bij de maker zelf?

Kun je mcafee nog opstarten en het ding uit quarantaine halen?
Bedank voor je reactie.
Ik denk dat ik de verkeerde versie opgehaald heb, want ook Norton gooit hem er direct uit (op andere computer).
Ik kan geen enkel programma meer starten behalve de taakplanner.

K.Mol
klaasmol is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 February 2015, 15:00   #5
klaasmol
 
Geregistreerd: 20 February 2014
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Lees deze eens door http://www.computeridee-totaal.nl/ve...dus-windows-8/

Dus opstarten met de SHIFT toets ingedrukt.
In veilige modus kan je hem mogelijk met systeemherstel terug zetten.

En vanaf welke site heb je classic shell opgehaald?

Niek
Bedankt voor je reactie.
Met de shifttoets opstarten heeft geen effect.
Ik denk dat ik hem van de verkeerde site heb opgehaald.
Via google heb ik hem gedownload.

K.Mol
klaasmol is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 February 2015, 17:22   #6
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Dit zou de goede moeten zijn.
http://www.fosshub.com/Classic-Shell...etup_4_1_0.exe

Volgens virustotal ook ok.
https://www.virustotal.com/en/file/d...is/1424010160/

Als jouw norton er moeilijk over doet, is dat waarschijnlijk een false positive.

Je kunt vast nog wel de setup starten in de taakplanner. Deze kun je weer starten vanuit taakbeheer, na ctrl-alt-del. Mogelijk lukt het ook wel in safe mode.
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.

Laatst gewijzigd door couch_potato : 15 February 2015 om 17:26
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 February 2015, 20:24   #7
Marc H
 
Geregistreerd: 13 April 2005
Berichten: 1.027
Standaard

Altijd dingen downloaden bij de maker

http://www.classicshell.net/

edit:

Ik zie nu dat die linked naar fosshub.com

Probeer het volgende eens:

- Download de setup van classic shell,
- Hernoem deze naar setupcs.exe
- Kopieer de setup van classic shell naar een USB stick, en stop deze in de computer met problemen.
- Start taakbeheer
- klik op meer details
- in het menu bestand kies je voor "nieuwe taak uitvoeren"
- kies: "Bladeren..."
- als het goed is kan je nu door de bestanden van de computer heen bladeren, ga naar de USB stick, en kies setupcs.exe

- mocht hij bij de vorige stap een foutmelding geven, probeer dan rechtstreeks het pad op de te geven van de USB stick bijvoorbeeld e:\setupcs.exe, als e: niet werkt, kan je natuurlijk ook f:\setupcs.exe, g:\setupcs.exe h:\setu.. enzovoort proberen. om zo toch het programma te starten.

- Hopelijk kan je nu wel de installatie doen, of je krijgt de mogelijkheid om de software te verwijderen.
Wat je ook kiest/krijgt, Na een herstart zou je weer je desktop terug moeten krijgen.

Laatst gewijzigd door Marc H : 15 February 2015 om 20:47
Marc H is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 February 2015, 20:27   #8
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Jup, maar die zet zijn spul dus op fosshub (en mediafire).
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 February 2015, 22:20   #9
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.146
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door klaasmol Bekijk bericht
Met een Windows herstelschijf heb geprobeerd een herstelpunt terug te halen, maar ook dit lukt niet.
Wat is het effect daar dan van ? Geen herstelpunt, of een foutmelding ? Je krijgt die schijf wel opgestart ?
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 February 2015, 10:58   #10
klaasmol
 
Geregistreerd: 20 February 2014
Berichten: 22
Standaard Geen buroblad meer na install Classic Shell

Hallo allemaal,

Het probleem is opgelost. Op internet heb ik de handleiding gevonden en vond ik de toets (0) die ik moest indrukken om bij de start in de recovery mode te komen.
Van hieruit heb ik het systeem weer in de fabrieksinstellingen gekregen en alles doet het nu weer.

Het lijkt er op alsof dit "Classic Shell" alle programma's heeft geblokkeerd die te maken hebben met het systeem herstel.
Alleen de taakplanner werkte nog gedeeltelijk. Wat nog werkte was het systeem afzetten of restarten. Geen enkel programma kon verder gestart worden.
Ook de herstelpunten die erin stonden waren gesaboteerd.
Want met een Windows opstartschijf waren herstelpunten niet meer terug te halen.

Mijn lering hieruit is om goed op te letten waar je Classic Shell vandaan haalt.
Ik had het bij de verkeerde opgehaald.


Hartelijkdank voor jullie reactie.


m.v.g.
K. Mol
klaasmol is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:27.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.