Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 29 August 2017, 18:18   #11
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
Kijk maar eens naar de hostnaam van dhcp in de afbeelding.
Gelijk heb je, er zijn dus 3 apparaten in het spel.... Wordt voor mij te moeilijk om te overzien, b.v. met die DNS server op dat andere segment.
  Met citaat antwoorden
Oud 30 August 2017, 14:45   #12
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja en als ze allemaal via de Wan poort zijn aangesloten is het nog maar de vraag of het teruggaand signaal wel goed zit, de gateway dus.
3 routers achter elkaar in router mode is geen goed idee. Want de Cisco modem is zelf ook een router.

En aan de laatste afbeelding te zien is het systeem ergens van mening dat er geen kabel in zit.

Wat ik zou doen is een laptop nemen en dan per toestel gaan bekijken of er een ip en een internet verbinding komt.
Dus eerst bij de Cisco modem, daarna bij de Fritzbox en daarna bij de Cisco router.
Dan zou je snel moeten kunnen ontdekken waar je geen ip krijgt en waar het dus mis gaat.
Krijg je bij alle 3 de routers een ip en ook internet verbinding, dan ligt het euvel bij het Access Point.

Is die AP pas nieuw? Want soms zeggen dat ze dit automatisch allemaal werkt, maar dat is in 9 van de 10 gevallen niet zo en moet ie toch geconfigureerd worden of via de WPS geactiveerd worden en ook dat werkt niet altijd lekker.

Maar doe eerst maar eens bovengenoemde testen, daar moet wel iets uit komen.
  Met citaat antwoorden
Oud 14 September 2017, 19:35   #13
anoniem66618
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi,...

Ik heb 2 PDF file van het probleem zie onderstaande link`s

https://www.pdf-archive.com/2017/09/14/netwerk/

https://www.pdf-archive.com/2017/09/14/netwerk2/

( sorry van deze site kan op dit forum geen bestanden uploaden )

Verder heb ik gevonden hoe ik met mijn smartphone het DNS adress kan controleren.
Als ik dus verbinding maak met mijn accepoint en verbinding heb kan ik het DNS adress zien.
192.168.178.1 en dat is dit.
( en heb in deze situatie op mijn smartphone internet )
Ik zal proberen afbeeldingen hiervan te uploaden

Alvast bedankt.
  Met citaat antwoorden
Oud 14 September 2017, 19:43   #14
anoniem66618
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hallo BlackTiger

Bedankt voor alle goede suggestie`s

Ik zal bovenstaande gaan proberen.
  Met citaat antwoorden
Oud 14 September 2017, 19:58   #15
anoniem14396
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wat je volgens mij het beste kan doen is de router vervangen door een switch. (Een gigabit switch is zeker aan te raden.)


Dus: modem -> Fritz.box - > SWITCH -> Accespoint.

Dat maakt het netwerk al een heel stuk simpeler te beheren, omdat je niet het verkeer door twee verschillende routers hoeft te krijgen.

Als je er geen/weinig verstand van hebt, moet je het zo simpel als mogelijk doen. Ook maakt het voor ons een stuk makkelijker te troubleshooten.
  Met citaat antwoorden
Oud 14 September 2017, 21:11   #16
anoniem38560
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je probleem zit waarschijnlijk in de thuisgroep.
Die instellingen moet je herstellen, desnoods een nieuwe maken.
In het netwerkcentrum links onderaan kan je dat terug vinden.

Dappertje
  Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2017, 16:39   #17
anoniem66618
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hallo Black Tiger,

Ik heb gecontroleerd of ik op mijn router ( ciso ) of ik daar internet heb, het antwoord is ja.
Alle poorten hebben internet
Mijn accesspoint heb ik gecontroleerd

Als ik met andere smartphone`s/tablet`s laptop op mijn wifi ga heb ik wel internet en werkt het goed.
heb ik het type van mijn accesspoint gecontroleerd.
Dus het typenummer van mijn accepoint klopt.
En als ik dan een filmpje op YouTube kijk zie ik de lampjes ook knipperen ( van mijn accesspoint )
Ik heb in deze situatie 4 K op internet gekeken met geen problemen.

Hier connectie informatie ( opgehaald via smartphone )

https://imgur.com/a/6tbbM
https://imgur.com/a/67j3L


Bedankt alvast
  Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2017, 16:48   #18
anoniem66618
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi...,

Op het bovenste gereageerd kan bij mij iedereen met wachtwoord op mijn Wi-Fi en heeft dan internet
En de PC van mijn via Wi-Fi heeft geen internet ( zie begin van bericht )


Of mijn thuisgroep klopt ?
Ik weet niet of op deze afbeelding iets vreemds is te zien.

https://imgur.com/F85CJgV

Bedankt alvast.
  Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2017, 19:13   #19
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De thuisgroep lijkt wel te kloppen.
Volgens de tekening is er geen verbinding tussen de Sitecom en het internet.
Maar andere apparatuur wat via wifi op de Sitecom zit heeft dus wel internet?
Da's vreemd.
  Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2017, 22:07   #20
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ben ik nou gek, of zie ik daar in post 17 een intern DNS getal staan?

Niek
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:38.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.