Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 21 February 2018, 19:58   #1
j.claassen
 
Geregistreerd: 26 March 2015
Berichten: 436
Standaard Router aan router kan dat?

Heb een modem van Ziggo (gebridget) en hierachter hangt een ASUS router, verbonden aan een externe HD, router ingesteld als vpn etc. Kan ik een andere router aan deze ASUS router hangen? zodat ik via die 2e router ook bij de externe HD kan?
Als ik hem aan het modem hang zie ik de HD in elk geval niet.
j.claassen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 February 2018, 20:23   #2
sjouwer
 
sjouwer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 March 2005
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 4.769
Standaard

2 kapteins op 1 schip gaat altijd fout

je zal de 2e router als switch moeten instellen, dus dhcp uit en de wan poort leeg laten
sjouwer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 February 2018, 22:13   #3
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.110
Standaard

Twee routers achter elkaar is inderdaad niet aan te bevelen (tenzij je er veel verstand van hebt, maar dan had je de vraag niet gesteld).

Als je netwerkpoorten te kort komt, kun je beter de tweede router vervangen door een switch van een paar tientjes. Die doet namelijk niet meer dan dat: het aantal netwerkpoorten uitbreiden. Hiermee blijft alles binnen 1 netwerk en hoef je verder niks in te stellen.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 21 February 2018, 22:23   #4
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.251
Standaard

Het is zeker mogelijk, maar inderdaad is het dan beter een switch te gebruiken.
Je kunt ook de router als switch instellen, maar dat vergt wat configuratie en je verliest er dan een LAN poort mee.

Switch is gewoon handiger en in dat geval ook goedkoper.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2018, 05:34   #5
sjouwer
 
sjouwer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 March 2005
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 4.769
Standaard

nu komt nog de vraag heeft hij een 2e router nog liggen of moet deze nog gekocht worden

bij nog kopen is een switch beter
sjouwer is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2018, 09:04   #6
Hans60
 
Geregistreerd: 18 November 2008
Berichten: 2.055
Standaard

Dat ligt er aan of hij een extra wifi netwerk wil hebben. Wifi accesspoints zijn over het algemeen duurder dan routers.
__________________
Angst voor de dood voorkomt niet dat je sterft,
het belet je alleen ten volle te leven
Hans60 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2018, 18:27   #7
j.claassen
 
Geregistreerd: 26 March 2015
Berichten: 436
Standaard

Het gaat mij hoofdzakelijk om een extra accespoint
Dat binnen hetzelfde netwerk werkt. Hoe maak ik dat
j.claassen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2018, 23:46   #8
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.110
Standaard

Heb je al een tweede router, of moet je nog iets kopen? En kun je een netwerkkabel leggen tussen je eerste router en de plek waar je het access point wil hebben? Er zijn meerdere oplossingen, maar aan de hand van deze twee vragen zijn sommige geschikter dan andere.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 February 2018, 09:49   #9
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 703
Standaard

Veer routers kunnen als access point ingesteld worden. Misschien handig als je merk en model even aangeeft.
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 February 2018, 08:10   #10
j.claassen
 
Geregistreerd: 26 March 2015
Berichten: 436
Standaard

De kabel ligt er al, met de aansluitingen. Ik heb nog wat ouwe meuk liggen, maar voor 30 euro heb ik een nieuwe router. Het gaat mij er dus om dat dit nieuwe accesspoint in hetzelfde netwerk zit als mijn router
j.claassen is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:24.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.