Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 January 2016, 11:12   #1
xvda
 
Geregistreerd: 1 August 2015
Berichten: 62
Standaard Startmenu werkt niet.

Goede morgen.
Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Beginnend in het nieuwe jaar heb ik Windows 10 geïnstalleerd.
Voor zo ver ik het nu kan inschatten werkt alles lekker.

Alleen het startscherm werkt niet.
Als ik linksonder met links op de witte startknop druk, dan gaat het rondje draaien, maar er gebeurt niets.
Doe ik dit met rechts dan zie ik een zwart scherm met allerlei mogelijkheden.

Verder viel mij op dat de rechter muisknop bij de ge-opende programma's ook niet werkt.

Ik wacht met belangstelling op jullie advies.

Xavier
xvda is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2016, 12:20   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.825
Standaard

Kijk eens of het na hernieuwd opstarten wel wil werken.
Als je met rechts wel een menu krijgt kan je daar ook afsluiten.
Anders de aan/uit knop 5 hele seconden ingedrukt houden.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2016, 15:32   #3
xvda
 
Geregistreerd: 1 August 2015
Berichten: 62
Standaard

Niek dank je wel voor je snelle reactie.
Het opnieuw opstarten van de laptop heeft geen oplossing gegeven.
Nadat ik de aan/uit knop 5 seconden heb ingedrukt gehouden, was er ook geen verbetering.

Heb jij nog meer ideeën?
xvda is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2016, 15:43   #4
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.825
Standaard

Niet zo veel meer. het komt vaker voor, dat weet ik wel.
Kan je op de één of andere manier wel aan updates komen?

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2016, 15:59   #5
xvda
 
Geregistreerd: 1 August 2015
Berichten: 62
Standaard

Ik heb de eerste update al verwerkt. Maar dat helpt niet.
xvda is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2016, 16:22   #6
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.825
Standaard

Ik weet niet welke W10 je hebt geinstalleerd. Maar de versie die je na 12 november 2016 download, bevat meer updates. Als je de versie van daarvoor hebt geinstalleerd, dan kan je nog even doorzoeken.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2016, 16:25   #7
xvda
 
Geregistreerd: 1 August 2015
Berichten: 62
Standaard

Ik kreeg regelmatig verzoekjes van Microsoft om te downloaden. Het downloaden en installeren heb ik gisteren gedaan. Volgens mij heb ik dus het exemplaar van ná 12 november.
Hoe kan ik dat controleren?
Over downloaden gesproken: Ik heb bij de herstart vanmorgen een update gehad.
xvda is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2016, 17:26   #8
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.343
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Maar de versie die je na 12 november 2016 download, bevat meer updates.
2016. Dan moet je nog wel een hele tijd wachten.....
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2016, 20:23   #9
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.825
Standaard

Als je een opdrachtprompt opent met admin bevoegdheden (rechts klikken op de startknop) en je tikt " ver " in krijg je de versie.
Nou het in W10 pro, dus aan mijn versie heb je denk niet zo veel maar dat is bij mij dus : 10.0.10586

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 January 2016, 21:53   #10
xvda
 
Geregistreerd: 1 August 2015
Berichten: 62
Standaard

Niek nogmaals dank.
Als ik op de startknop met links druk dan gaat het rondje draaien.
Doe ik dat met rechts, dan komt er een scherm naar boven, beginnend met programmas en .. en eindigend met bureaublad. Sommige van de onderdelen werken. Het configuratiescherm is toegankelijk maar zoeken niet.Daar zie ik het rondje niet eens ronddraaien.

De laatste keer dat ik opstartte kreeg ik de melding: Kritieke fout.
Het startmenu werkt niet meer. De volgende keer dat u zich aanmeldt zal geprobeerd worden dit te herstellen.
xvda is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:06.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.