Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 30 March 2019, 21:05   #1
Sevenstone
 
Geregistreerd: 16 March 2010
Berichten: 32
Standaard Nieuwe map/snelkoppeling

Telkens als ik met de rechter muisknop op nieuw klik springt het beeld direct weer terug op de display. Hoe los ik dit op?
Sevenstone is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 March 2019, 09:56   #2
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.235
Standaard

Aangenomen dat dit dus in een Verkenner gebeurt, en aangenomen dat die rechtsklik in een map is:
als je niet klikt op 'Nieuw', maar er alleen overheen zweeft, wordt dan een submenu met keuzes geopend ? Dat hoort wel.

Ze noemen dat rechtsklik menu het contextmenu, omdat de keuzes die je krijgt in context staan met waar je bent of klikt.

Sommige programma's voegen menu ingangen toe aan dat contextmenu, zoals een unzip programma om b.v. de keuze 'Uitpakken' te geven, of een zoekprogramma om in die map te starten met een opdracht.
En met die 3th party toevoegingen wil het wel eens fout gaan waardoor de andere ingangen in dat contextmenu niet meer goed werken. Daarom zou ik eens nadenken welk programma je (pas nog) geïnstalleerd hebt wat zo'n ingang er bij heeft geplaatst, en dit kan veroorzaken.
Lullig alleen dat het menu ook niet opent, waardoor je niet kan zien wat er eigenlijk allemaal in dat menu zit.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 March 2019, 21:37   #3
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.825
Standaard

Als het probleem nog niet zolang bestaat, zou ik het systeem terug zetten naar een datum, voordat het probleem er was.
Want dit kan weleens eindeloos zoeken worden, vooral omdat het menu niet verschijnt.
Heb je trouwens al een andere muis geprobeerd?

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 March 2019, 21:49   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.235
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
.... dit kan weleens eindeloos zoeken worden, vooral omdat het menu niet verschijnt.
Daar was ik ook bang voor, maar met wat zoeken herinnerde ik me dit:
er zijn twee programma's van Nirsoft die dat contextmenu in beeld kunnen brengen.
Beide kunnen een deel, omdat er twee verschillende soorten ingangen zijn. ('shell' en 'shellex', er zijn statische en dynamische context menu ingangen).

Maak eerst een Windows herstelpunt.

Begin met ShellMenuView:
ShellMenuView

En als dat niks oplevert ShellExView:
Shellexview

Het zijn losse zelfstandige programma's, dus geen installatie nodig. Wel letten op 32- of 64bit bij je download.
Ze zijn Engelstalig, maar als je onderaan de pagina's kijkt vind je ook het Dutch taalpakketje wat je indien gewenst in dezelfde map zet als het programma.

Met de programma's kan je (b.v.) niet-Microsoft ingangen tijdelijk uitschakelen, en zodoende proberen te lokaliseren wie of wat de fout veroorzaakt.
Hier vind je nog een (oudere) uitleg met wat voorbeelden van de fouten die je er mee kan oplossen:
https://www.winhelponline.com/xp/slowrightclick.htm
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 May 2019, 18:15   #5
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 710
Standaard

Je kan via regedit je ContextMenu aanpassen.
Open Regedit.
Ga naar HKEY_CLASSES_ROOT
Klik op > voor het sterretje ( >* ) dan naar shellex->ContextMenuHandlers
HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers
Daar kun je een Handler verwijderen of toevoegen.
Zoek dus naar een vreemde eend in de bijt en verwijder die.
Voor je iets gaat verwijderen moet je hem exporteren zodat als iets mis gaat je deze weer kan importeren.
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:55.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.