Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 April 2018, 18:12   #11
anoniem67228
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het blijkt dat als windows opstart, zonder internet-verbinding, deze meldingen niey meer komen
Weer opstarten met wel een Interner-verbinding geeft wel weer deze meldingen
  Met citaat antwoorden
Oud 3 April 2018, 21:34   #12
anoniem46701
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

wellicht zou je eens moeten kijken naar wat er allemaal mee opstart....
in w7 kun je dat regelen door msconfig te typen in het zoekvak, en dan in tabblad opstarten 'opstarten' alles uitschakelen behalve je antivirus (meer is onnodig om windows goed te laten werken, en daarna de pc opnieuw te laten opstarten.
je kan de startups ook regelen in ccleaner.
ben benieuwd....
  Met citaat antwoorden
Oud 4 April 2018, 12:44   #13
anoniem67228
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb alle adviezen van de vorige reply van Falkstring uitgevoerd, niets kunnen ontdekken wat het probleem kan zijn.
Wat mij tot opvalt, is dat als ik het systeem opstart en daarna niets met opstart (dus het systeem voorlopig niet gebruikt) ik pas na ca 12 a 14 minuten de 1e error-melding krijg en wel die van firefox en gelijk daarna de windows meldingen met wmprph.exe
In die tussentijd (ca 12 min) heeft het systeem dis niets hoeven hoeven doen, dus waarom komen die meldingen dan na zoveel minuten?
  Met citaat antwoorden
Oud 4 April 2018, 12:58   #14
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Tja, heel opvallend... En goed gezien trouwens.

Ik neem aan dat ook Firefox niet opgestart is, maar misschien wel op updates controleert. Dat controleren op updates zou ik dan eens uitschakelen ('Extra - Opties - Algemeen' (bijna onderaan)), al weet ik niet of dat ook gebeurt wanneer FF niet draait.

B.t.w., hetzelfde eens doen voor Thunderbird, mocht je die hebben, beide programma's gebruiken waarschijnlijk mozglue.dll
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 4 April 2018 om 13:02
  Met citaat antwoorden
Oud 4 April 2018, 15:05   #15
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb je een HDD of SSD ?
Gezien het feit dat er dingen fout gaan met bestanden welke in principe nog niet geladen zouden moeten zijn, kan het zijn dat je een harddisk gebruikt, en Windows Prefetch aan staat, en dat daar misschien iets fout gaat. Je zou dan b.v. de Prefetch map eens kunnen legen. (Dat 'legen' kan je eigenlijk beter doen door de map even te hernoemen, en een nieuwe map te maken met dezelfde naam. Dan is eventueel terugzetten zo gebeurd)
Prefetch heeft gegevens over je meest gebruikte programma's en modules, en laadt die bij boot, ongeacht of jij dat start.

Hier heb je eventueel de plaats in het register waar je Prefetch (en Superfetch) zou kunnen uitschakelen om te proberen
https://pctipvandedag.nl/windows-8/p...met-ssd-schijf

Gebruik je een SSD dan zou in principe de Prefetch service al niet gestart moeten zijn, te zien in services.msc, of in het register zoals hier boven.

Edit:
Ik lees overigens dat CCleaner (bij Geavanceerd) ook een functie heeft om de Prefetch map op te schonen. Hoe rigoureus dat gebeurt weet ik niet, maar ik zou eerst de map hernoemen zoals ik boven schreef, gewoon om te zien of die problemen wegblijven, daarna kan je eventueel de map weer terug hernoemen, en CCleaner er op los laten. Ik lees namelijk ook dat beter niet alles uit die map gehaald kan worden, alhoewel even proberen geen kwaad kan.


Voordat je iets van het bovenstaande doet zou het echt geen overbodige luxe zijn om een schijfcontrole uit te voeren.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 4 April 2018 om 15:32
  Met citaat antwoorden
Oud 4 April 2018, 16:00   #16
anoniem67228
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Erik, het volgende (nav jouw adviezen)
1. Prefetch geleegd, herstart, geen verschil
(Ik zie dat Ccleaner bij mij standaard niet is aangevinkt), vandaar
dat ik dit dus handmatig heb geleegd
2. Na ca 15 min na starten komt 1e melding, zonder dat ik iets heb opgestart.
3. Ik gebruik geen SSD, wel HD en ook geen Thunderbird
4. Ik krijg altijd de volgende meldingen (Meteen achterelkaar)
Firefox.exe met: Mozglue.dll 2 x melding
Plugin_container.exe met Mozglue.dll 2 x melding
Wmprph.exe met Ntdll.dll 8 x melding
Wmprph.prxe met Jscript.dll 6 x melding

5. Ik heb zowel bij Windows7 als Firefox de update-funktie uitgezet
alleen bij FF staat nog: automatisch bijwerken Zoekmachines op: Aan
6. Het zou best eens kunnen dat (ondanks dat bij bv FF Update uit staat),
FF toch aan het begin, op de achtergrond bij Internet gaat kijken voor updates, mede omdat ik FF nog niet zelf heb opgestart
7. Alleen de e.v. achtergrond-update bekijken voor Windows snap ik niet omdat ik standaard deze update-funktie heb uit staan

Ten slotte: Heb je hier iets aan, of kan ik het beter zo laten, omdat deze meldingen geen kwaad zouden kunnen doen zij tenslotte: Info-meldingen)?
Wat is jou advies in deze ?
  Met citaat antwoorden
Oud 4 April 2018, 16:20   #17
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het is een info melding ? Wanneer er geen rood kruis voor staat en het als 'kritiek' wordt vermeld zou ik er niet over in zitten.

Kan je een kopie van de details van zo'n melding plaatsen ?
  Met citaat antwoorden
Oud 4 April 2018, 16:46   #18
anoniem67228
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Erik,
Het zijn dus allemaal Informatie-meldingen, ik heb er een 3-tal
als bijlage bijgevoegd, tesamen met van een 2-tal items ook de bijbehorende details

Ik denk (maar ik ben ook maar een leek), dat dit geen kwaad zou kunnen?
Heb je hier iets aan?
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0129.jpg‎ (173,3 KB, 4x gelezen)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0130.jpg‎ (134,0 KB, 1x gelezen)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0133.jpg‎ (98,1 KB, 1x gelezen)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0134.jpg‎ (90,0 KB, 2x gelezen)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0135.jpg‎ (117,2 KB, 2x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 4 April 2018, 20:20   #19
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

In dat vierde plaatje zie je onder 'EventData' een lange naam van een bestand of map. Ga daar eens kijken van welke datum dat is, is dat ook wel van 4-4-2018 ? Het lijkt er veel meer op dat dit oudere rapportages naar Microsoft zijn... Er staat in die naam ook de term 'queue', wat 'wachtrij' betekent.
Onderaan plaatje 5 staat ook "Opnieuw naar oplossingen zoeken."

Je bij de instellingen voor foutrapportage kijken of alles staat zoals gewenst:
Ik zou mij geen verdere zorgen maken.
.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg W7_foutrapportage_settings.jpg‎ (166,8 KB, 2x gelezen)

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 4 April 2018 om 21:57
  Met citaat antwoorden
Oud 5 April 2018, 17:10   #20
anoniem67228
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Erik
Ik heb de info bij plaatje 4 bekeken en met WinCommander naar die lange directory gegaan, de inhoud daarvan heb ik als bijlage gevoegd
Zo te zien staan daar Subdirs in van 5 april 2018 (dus recentelijk)
Veel verder snap ik daar overigens niets meer van, maar ik denk dat ik jouw advies maar volg en verder geen zorgen hoef te maken, mede gezien het feit dat al deze meldingen de status:Info hadden
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0138.jpg‎ (157,4 KB, 2x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:55.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.