Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Software > Software Overige

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 March 2018, 15:57   #1
slypnir
 
slypnir's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 January 2018
Berichten: 36
Standaard Serif Pageplus Instellingen

Hallo,
Ik werk al een tijdje met Serif Pageplus en ik heb een probleem, waar het manual niet over rept.
Ik heb bijgaand 2 scherm-layouts gevoegd, waar op het 1e scherm aan de linkerzijde een extra kolom staat, waar z.g. assets voorkomen met div rubrieken (pictures, backgrounds, pages etc).

Op het scherm waar ik mee werk (zie layout2) komt die kolom niet voor en ik weet niet hoe ik die daar zou moeten plaatsen.
Is iemand bekend hoe dit in te stellen of waar ik aanvullende info kan krijgen voor het instellen van Pageplus?
In het manual kan ik daar totaal niets over vinden, vandaar
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Pageplus-1.jpg‎ (184,9 KB, 10x gelezen)
Bestandstype: jpg Pageplus-2.jpg‎ (142,4 KB, 7x gelezen)
slypnir is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2018, 16:11   #2
falstring
 
Geregistreerd: 11 January 2011
Berichten: 968
Standaard

ken dat program niet, maar vrijwel zeker moet je in menu tools een vinkje zetten bij 'assets'.
falstring is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2018, 16:33   #3
slypnir
 
slypnir's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 January 2018
Berichten: 36
Standaard

Heb ik bekeken, maar dat gaat niet via Menu en Tools (Zie bijlagen)
Ik denk dat er toch wel ergens een handleiding zou moeten zijn, waarin de Tailoring van Pageplus wordt gemeld (Zit trouwens niet in de Normale Handleiding van het pakket)
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0162.jpg‎ (56,7 KB, 3x gelezen)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0163.jpg‎ (81,7 KB, 3x gelezen)
slypnir is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2018, 19:08   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Waarschijnlijk te simpel gedacht, maar wat doet dat pijltje ?
PagePlus_Assets.jpg
Naar rechts slepen ?
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2018, 15:25   #5
slypnir
 
slypnir's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 January 2018
Berichten: 36
Standaard

Yes, goeie hint, als ik op dat pijltje klik dan komt er vanaf links een kolom zichtbaar met daar 3 rubrieken: How to, Text Styles en Fonts
Dat is wat ik bedoelde, dus een zeer goede suggestie van U.

Alleen ik weet niet hoe ik die andere rubrieken kan toevoegen hieraan, zoals in de screenshot: Pageplus-1 van de allereerste Post van mij
Ik doel dan op de Kolom: Assets , met o.a. rubrieken: Pictures, Background ed.
Maar dat ga ik verder nog wel eens uitzoeken.
slypnir is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2018, 15:56   #6
slypnir
 
slypnir's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 January 2018
Berichten: 36
Standaard

Nagekomen bericht
Ik werk momenteel met versie: Pageplus X5
Ik heb op Internet eens gekeken bij handleiding Versie X6 en daar werd wel over die Kolommen met Assets gesproken, zoals ik het graag zou willen.
Kennelijk is dit onderwerp niet in versie X5 maar in versie X6 geïmplementeerd.
Jammer maar die Versie X6 heb ik niet dus laat ik het maar zo.
Maat toch, bedankt voor het meedenken
slypnir is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2018, 16:01   #7
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Kolom Assets is uitgevoerd als een tab. Maar die zie je daar dus niet ?
Dan zou ik nog eens door het menu 'View' gaan of daar een optie staat.
Die tab is natuurlijk nodig om die sub- cataogrieën in onder te brengen, en dat doe je (zo even te lezen) met de Asset browser.

Tip: bij sommige programma-interfaces kan je tabs verslepen naar andere tab-vensters.

Je hebt geen screenshot van de nieuwe situatie geplaatst, dus ik gok nu helemaal verder.

Edit: je geeft het op ? Of ben je zeker dat het niet kan ?
Edit-2: OK, ik snap nu wat meer, ik keek nu naar de programmabalk bovenaan: de ene screenshot is uit X9 en de andere uit X5, het zijn verschillende versies.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 17 March 2018 om 16:07
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2018, 16:36   #8
slypnir
 
slypnir's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 January 2018
Berichten: 36
Standaard

Ik heb gekeken bij Menu en View en heb daar niets over gevonden qua assets of instellingen, die daar mee te aken zouden hebben. denk
Ik bezit zelf versie X5 e n geen X6, Ik hen daarom een screenshot mee gestuurd die ik op Internet heb gevonden, vandaar.
Overigens laat ik het onderwerp maar zitten, het is wel jammer, maar ik denk dat het toch ligt aan het feit dat dit pas in versie X6 zit.
Overigens kan ik wel met het pakket werken, dus ik laat dit oncderwerp verder maar zitten.
Overigens heb ik nog wat screenshots bijgevoegd van Menu en View
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0164.jpg‎ (77,1 KB, 1x gelezen)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0165.jpg‎ (93,7 KB, 1x gelezen)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0166.jpg‎ (97,3 KB, 1x gelezen)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0167.jpg‎ (111,9 KB, 1x gelezen)
Bestandstype: jpg Fs Cap 0168.jpg‎ (133,7 KB, 1x gelezen)
slypnir is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2018, 16:42   #9
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door slypnir Bekijk bericht
Ik bezit zelf versie X5 e n geen X6, Ik hen daarom een screenshot mee gestuurd die ik op Internet heb gevonden, vandaar.
Dat versieverschil had ik in eerste instantie niet door, dus ik dacht ook dat het op te lossen was. Maar met alle denkkracht in de wereld kan je natuurlijk niet een oude versie van nieuwe mogelijkheden voorzien, tenzij je de programmeur bent

Het woord 'Asset' komt ook inderdaad niet voor in de manual van X5, dus je moet het er inderdaad bij laten.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2018, 16:51   #10
slypnir
 
slypnir's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 January 2018
Berichten: 36
Standaard

Toch heel veel dank voor de moeite door U gedaan.
Ik ga gewoon verder met versie X5.
Nogmaals, veel dank voor het meedenken
slypnir is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:06.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.