Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 5 October 2015, 23:07   #21
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Ja de SMART gegevens doet een Windows schijfcontrole niet, maar Windows zelf kan wel SMART alerts geven. SMART is overigens niet voor een partitie, dat zijn gegevens van de hele schijf, ook (en daar is SMART goed in) de statistische gegevens waarmee je op een gegeven moment kan aannemen dat je in 'geleende tijd' leeft met dat ding omdat hij statistisch gezien al kapot zou kunnen zijn.

Dit soort controles is bij problemen een kwestie van en-en; wat de ene je niet vertelt kan de ander je misschien. Het totaal plaatje geeft je meer zekerheid.
Ja, ik zou ook SMART uitlezen, maar dan via Speedfan omdat ik dat gewend ben, maar het is net de vraag hoe ver je wil gaan, want het ging in dit geval om een verkeerde weergave van de vrije ruimte, niet om corrupte bestanden.
Neemt niet weg dat het in het uiterste geval best veroorzaakt kan zijn geweest in één rotte sector.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 October 2015, 18:26   #22
jeronimo33
 
Geregistreerd: 30 December 2005
Berichten: 265
Standaard

Zoals gezegd kan ik geen twee vinkjes zetten.
De lay-out van de schijfcontrole (zoals hiervoor aangegeven) ziet er dan ook anders uit als in het eerder gegeven voorbeeld.
Ik draai op Windows 10 (zie bijlage)
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Naamloos.jpg‎ (84,6 KB, 6x gelezen)
jeronimo33 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 October 2015, 21:37   #23
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Inderdaad heeft MS weer een verandering van schijfcontrole bij Windows 8 ingevoerd. Er wordt met regelmaat aan onderhoud gedaan, waaronder de diskcontrole:
http://www.eightforums.com/tutorials...ndows-8-a.html


Als je in dat venster op 'scannen' klikt, gaat het dan niet van start ?

Anders kan je ook nog in een prompt (met Administratieve rechten gestart) de nog steeds geldende opdracht geven:
Code:
chkdsk  D:  /R
(D: is je stationsletter)

Maar gezien de melding in dat scherm dat een controle niet nodig is, hoef je niet echt een uitslag met fouten te verwachten.

HDTune zou ik (daarom) nog wel proberen.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2015, 10:38   #24
jeronimo33
 
Geregistreerd: 30 December 2005
Berichten: 265
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Inderdaad heeft MS weer een verandering van schijfcontrole bij Windows 8 ingevoerd. Er wordt met regelmaat aan onderhoud gedaan, waaronder de diskcontrole:
http://www.eightforums.com/tutorials...ndows-8-a.html


Als je in dat venster op 'scannen' klikt, gaat het dan niet van start ?

Anders kan je ook nog in een prompt (met Administratieve rechten gestart) de nog steeds geldende opdracht geven:
Code:
chkdsk  D:  /R
(D: is je stationsletter)

Maar gezien de melding in dat scherm dat een controle niet nodig is, hoef je niet echt een uitslag met fouten te verwachten.

HDTune zou ik (daarom) nog wel proberen.
Heb HDTune ook uitgevoerd; deze geeft geen fouten aan bij het scannen. Hij kan overigens alleen maar de gehee HD scannen en geen afzonderlijke partitie. Maar zoals gezegt; geen fouten aangetroffen en omdat ik de D-schijf heb geformateerd, werkt alles nu ook weer prima.

Bedankt allemaal...
jeronimo33 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2015, 16:56   #25
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Houden zo, en succes.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2015, 17:09   #26
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.472
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeronimo33 Bekijk bericht
Heb HDTune ook uitgevoerd; deze geeft geen fouten aan bij het scannen. Hij kan overigens alleen maar de gehee HD scannen en geen afzonderlijke partitie. Maar zoals gezegt; geen fouten aangetroffen en omdat ik de D-schijf heb geformateerd, werkt alles nu ook weer prima.

Bedankt allemaal...
Als D een partitie is??? [ dus geen aparte schijf ] heeft HD Tune ook daar zijn werk gedaan.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 October 2015, 18:34   #27
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Dat klopt, en weet jeronimo33 ook. Hdtune test het oppervlak van de hele schijf zonder de grenzen van de partities te kennen.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:23.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.