Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 6 September 2018, 20:11   #151
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.913
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door burgkop Bekijk bericht
Ik had trouwens van het eerste modem een back-up van de instellingen opgeslagen, dit is een .bin bestand.

Van 2e modem - lijkt dus exact hetzelfde modem als het 1e - , nu is het een .data bestand.
Zit daar verschil in?
Ook ik zou die twee niet met elkaar verwisselen, maar het is waarschijnlijk wel zo dat het terugzetten van data van een andere versie een foutmelding oplevert omdat de firmware versies eerst vergeleken worden. Daarop vertrouwen zou ik alleen niet, dus niet eens proberen.

Wel tof dat er nu enige verbetering te zien is, het werd TIJD
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 September 2018, 22:33   #152
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.209
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Ook ik zou die twee niet met elkaar verwisselen, maar het is waarschijnlijk wel zo dat het terugzetten van data van een andere versie een foutmelding oplevert omdat de firmware versies eerst vergeleken worden. Daarop vertrouwen zou ik alleen niet, dus niet eens proberen.

Wel tof dat er nu enige verbetering te zien is, het werd TIJD
Uiteraard heb ik de gegevens van beide modems apart opgeslagen.
Maar om eventuele problemen te voorkomen heb ik van Modem 1 het .bin bestand weggemikt.

Heb voor de aardigheid van die nieuwe een Back-Up gemaakt en teruggezet, dat werkte alleen als ik dat bestandje niet origineel liet, maar er een datum bij zette.

Een modem reset werkte overigens perfect, alleen de router erin, zoals altijd en de hoofd PC daarop aangesloten.
Hoefde verder niets te doen, verbindingen kwamen vanzelf weer terug, binnen een paar minuten, zoals het hoort .

Wat heb ik dus voor niets zitten klooien bij de éérste installatie, van modem 2.
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 September 2018, 00:39   #153
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.209
Standaard

Nu een dag of 11 in gebruik, en tot nu toe gaat het prima, loopt perfect gelijk eigenlijk, niets op aan te merken als het zo blijft.
Dus gewoon zelfde witte uitvoering, maar met nieuwere binnenboel.

Nu ik het zo hoor van anderen, zou het ook zo kunnen zijn dat het oude modem ook opeens gelijk loopt, geen idee!!
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 September 2018, 11:18   #154
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.913
Standaard

Bij mij loopt het modem vandaag 72 seconden achter op de zojuist gesynchroniseerde Windows, maar de dect telefoon loopt nu juist iets vóór op het modem.
Perfect dus nog niet, maar wel 100% bruikbaarder.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 September 2018, 21:49   #155
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.209
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Bij mij loopt het modem vandaag 72 seconden achter op de zojuist gesynchroniseerde Windows, maar de dect telefoon loopt nu juist iets vóór op het modem.
Perfect dus nog niet, maar wel 100% bruikbaarder.
Bij mij loopt modem, dus ook de dect telefoon, exact gelijk met de Computertijd.
Modemtijd zelf is in dit modem niet te zien, blijft toch eigenlijk raar, hoe kom je daar nu achter áls je géén dect telefoon hebt?
Computertijd zelf staat er toch los van, althans toen het modem een halfuur achter liep, zichtbaar door de dect telefoon, stond de tijd op PC rechtsonder wel goed.
Teletekst loopt 6 sec. achter op PC tijd.
Toch heel netjes nu,, hier dus eigenlijk wel perfect, waarom is dat dan niet overal zo in Nederland?
Houden zo.
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 September 2018, 13:22   #156
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.913
Standaard

Om de tijd op je Windows PC tussendoor te synchroniseren gebruik ik inmiddels een batchbestand (Kladblokje opgeslagen als .bat):

Code:
@echo off
net  start  w32time
echo ......................
echo.
w32tm  /resync
pause
Soms krijg je een foutmelding dat het niet lukt, maar een tweede maal lanceren is meestal voldoende.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 September 2018, 18:20   #157
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.209
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Om de tijd op je Windows PC tussendoor te synchroniseren gebruik ik inmiddels een batchbestand (Kladblokje opgeslagen als .bat):

Code:
@echo off
net  start  w32time
echo ......................
echo.
w32tm  /resync
pause
Soms krijg je een foutmelding dat het niet lukt, maar een tweede maal lanceren is meestal voldoende.
Dit zegt mij even niets, want de pc tijd loopt hier goed.
Waar moet je zoiets neerzetten?
Is DOS? Niet mijn ding.
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 October 2018, 10:23   #158
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.209
Standaard

Helaas, toch weer een dikke min. Nieuw Ziggo Connectbox - Arris TG2492LG - ZG ontvangen 31-8-2018 blijft op zomertijd staan.

Liep ie eerst vanaf dag 1 gelijk, denk je nu overal af te zijn omdat omschakelen automatisch zou gaan, ga ik mij toch weer ergeren.

Wat moet ik hier nu weer aan doen?
Het gaat dus om de siemens huistelefoons die nu een uur van slag zijn.
Kan ik in de telefoon gelijk zetten, maar als je dan gebeld wordt staat hij weer op zomertijd.
De tijd in het modem staat niet goed, maar het gekke is dat je, als je inlogt in het modem, nergens de tijd ziet staan.

Benieuwd of meerdere dit nu ook hebben.

Waarom koppelen ze dit toch niet aan de computertijd, dat werkt allemaal prima.
Net als de GSM telefoons en Tablets, dat gaat allemaal vanzelf.
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 October 2018, 11:33   #159
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.913
Standaard

Een de stekker er een minuut uittrekken ? Reboot van het modem dus.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 October 2018, 11:48   #160
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.209
Standaard

Had het ook in Ziggo Community gevraagd.
Krijg net antwoord van iemand die zegt dat het modem is gekoppeld aan een server in de USA en dat daar de tijd volgend weekend naar wintertijd gaat!!!
Zou kunnen, geen verstand van, maar daar is dan toch weer Zomertijd?
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:07.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.