Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 19 April 2008, 15:51   #1
anoniem22701
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Foutmelding: "windows verkenner werkt niet meer"

Heey,
Toen ik gister bezig was op mijn pc kwam ineens de foutmelding:

"Windows verkenner werkt niet meer.
Er wordt naar een oplossing voor het probleem gezocht..."

"Windows Verkenner wordt opnieuw opgestart.."

nou krijg ik deze melding weleens vaker, bijv. als een map vast loopt, maar dat is dan maar eenmalig, het probleem nu is, dat het niet eenmalig is, maar dat die 2 meldingen ONEINDIG achter elkaar komen..
Als ik nu de pc opnieuw opstart, loopt hij vast op het bureaublad..

Dus ik kan alleen via de veilige modus(ik zit nu in veilige modus met netwerkmogelijkheden)

maar als ik in de veilige modus naar het bureablad gaat krijg ik weer de 2 meldingen constant achterelkaar

systeemherstel geprobeerd, maar alsnog die melding

weet iemand wat ik moet doen?

thanks
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2008, 16:57   #2
anoniem13425
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het kan best veroorzaakt zijn door Malware.
Kijk eens of taakbeheer wel werkt. Rechtermuisknop op taakbalk en kiezen voor taakbeheer. Dan zoeken naar het proces explorer.exe (let op.... precies zoals het hier staat). Als dat niet aanwezig is, dan kun je dat in XP toevoegen op het tabblad Toepassingen > Nieuwe taak. Ik vermoed dat dat in Vista ook zo is. Probeer dat eerst eens.

Laatst gewijzigd door reintje : 19 April 2008 om 17:14
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2008, 17:11   #3
anoniem22701
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Staat er gewoon bij, wat nu?
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2008, 17:22   #4
anoniem13425
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Iets bijzonders gedaan de laatste tijd op Vista? Iets ge´nstalleerd (SP1 misschien?).

Als ik Google op het probleem, kom ik het erg vaak tegen, maar dan zo omstreeks juni/aug 2007. Microsoft zou dat probleem al lang opgelost moeten hebben met de updates.
Ik zou eens scannen met PrevxCSI dan kun je zien of je last van malware hebt. PrevxCSI kan het evenwel niet verwijderen.

http://www.idealsoftware.nl/prevx2nl/prevxcsi.html
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2008, 17:37   #5
anoniem22701
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Edit: ja sp1 geinstalleerd, ik had het probleem daarvoor ook al, maar het was toen op een of andere manier opgelost, maar weet niet meer hoe

Scan:
niks gevonden..

Laatst gewijzigd door vincent.bs : 19 April 2008 om 17:40
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2008, 17:52   #6
anoniem13425
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat er niks is gevonden is op zich een heel goed teken. Ik heb te weinig verstand van Vista om je verder te helpen. Anderen hier wel hoor, die springen wel bij. Je zou ook kunnen Googlen op het probleem en kijken of je het dan kan oplossen.


"verkenner Vista werkt niet"....
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2008, 19:04   #7
anoniem22701
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

bijna hele dag gegoogled, niks gevonden dat hielp, maar bedankt voor je hulp
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2008, 22:32   #8
anoniem13425
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Potjandozie....

Nou medeforummers.... en Vista gebruikers.... Wie helpt?

Heeft De Vista CD (net als XP) een raparatie mogelijkheid?
  Met citaat antwoorden
Oud 20 April 2008, 11:04   #9
anoniem22701
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Weet ik niet, als dat zo is, hoe kom ik daar dan?
  Met citaat antwoorden
Oud 20 April 2008, 11:22   #10
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Nou weinig hulp van de Vista gebruikers.... Ook ik heb geen Vista, maar...

Dat je al eerder van dit soort meldingen had, was al niet goed.

Probeer eens in een opdrachtpromp (ergens in het menu Start - programma's, als dat bij Vista ook zo staat) om een diskcontrole uit te voeren.
Type daar
Code:
CHKDSK  C:  /F  /R
Waarschijnlijk moet je opnieuw opstarten daarna, om de controle te starten, omdat het station C: in gebruik is.

Daarna:
In de opdrachtprompt type
Code:
SFC  /scannow
Ik weet niet of je de Vista DVD hierbij nodig hebt, en ˇf je die hebt.

Is het daarna misschien een idee om een nieuwe account aan te maken om te proberen ?
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:16.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.