Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 6 March 2013, 02:16   #1
Remsterz1975
 
Geregistreerd: 6 March 2013
Berichten: 8
Standaard Windows 7 herinstalleert vanzelf, PC blanco

Ik heb een PC waarop windows 7 prima draaide, maar om de een of andere reden (moeder zette PC aan en deed verders niks) heeft deze PC zich vanzelf ge herinstalleert naar de fabrieksinstellingen en klaar voor 1e gebruik... al mijn programma's en bestanden zijn compleet eraf geveegd en de hele C schijf lijkt geformatteerd. De windows installatie DVD zat niet in de PC... Weet iemand hoe dit mogelijk is en hoe ik mijn bestanden en programmas terug kan krijgen ? Systeemherstel is niet mogelijk want alle herstelpunten zijn weggeveegd, daarnaast de mogelijkheid bij opstarten via F11 en dan via Cyberlink power recovery leidt ertoe dat PC zich lijkt te herstellen, maar daarna gaat deze wederom van voren af aan de hele PC en het windows systeem herinstalleren voor 1e gebruik en ben ik dus weer terug bij af... Ik weet niet hoe het komt en hoe ik het kan verhelpen, dus wie kan me helpen.

vr. gr. en bij voorbaat dank voor de medewerking of adviezen

Remsterz
Remsterz1975 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 March 2013, 04:35   #2
stroke33
 
stroke33's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 January 2007
Berichten: 4.014
Standaard

Probeer eerst met Recuva je bestanden te redden en sla deze op op en externe harde schijf, doe in elk geval verder niets aan het installeren van software want alles wat je installeert kan je bestanden overschrijven.
__________________
Being born means you die.
stroke33 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 March 2013, 08:10   #3
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.552
Standaard

Bijna elke merk pc heeft een toets of combinatie van toetsen om het ding vanaf de harde schijf terug te zetten op fabrieks instellingen.
Ik vrees toch dat die toets een keer is ingedrukt bij het opstarten, of dat deze blijft hangen in het toetsenbord, dan wel dat er iets op het toetsenbord lag wat de toetsen indrukte.

Om de kans op het redden van nog wat bestanden te vergroten kan je harde schijf nu beter demonteren uit de pc en via een adapter aan een andere pc hangen en dan met recuva proberen nog wat bestanden te redden. http://www.piriform.com/recuva

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 March 2013, 16:53   #4
Joman
 
Geregistreerd: 12 April 2008
Berichten: 1.733
Standaard

Als Recuva niet of onvoldoende werkt, horen we het wel. Er zijn dan nog mogelijkheden met betaalde programma's, het ligt er maar aan hoe waardevol je verloren bestanden zijn.
Je moet overigens veel geduld betrachten bij het werken met dergelijke reddingsprogramma's.
Joman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 March 2013, 19:13   #5
Remsterz1975
 
Geregistreerd: 6 March 2013
Berichten: 8
Standaard inz Recuva

Ok als ik het goed begrijp kan ik dus met programma Recuva trachten verloren bestanden terug te halen. Dat van die knop die alles vanzelf gaat herinstalleren is nieuw voor mij, eigenlijk nog nooit van gehoord, maar ergens wel een logica achter, alleen wel frappant dat die juist toevallig blijft hangen dan.
De bestanden die ik kwijt ben is voornamelijk mail, mailadresboek, wat fotomateriaal en overige bestanden, maar voornamelijk mail en andere backup info die je erop hebt staan kwijtraken is lastig om dat allemaal terug te krijgen als je vanaf nul moet beginnen.
Maar voorlopig even bedankt ik ga Recuva morgen eerst proberen.

gr. Remco
Remsterz1975 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 March 2013, 21:47   #6
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.552
Standaard

Oke.... En een advies: Koop een externe harde schijf om daar een kopie van je bestanden op te zetten één keer in de week.
En over die "knoppen". Het zal ongetwijfeld in de handleiding staan maar dit is een lijstje voor de "knoppen" bij de diverse laptop merken:

Acer: ALT + F10
Asus: F9 (eerst dient u in BIOS Fastboot uit te schakelen)
HP/Compaq: F11
MSI: F3
Samsung: F4
Sony: F10
Toshiba: F8
Packerd Bell : F11 (soms ALT+F10)
Dell CTRL+F11

Dus zo bijzonder is dat niet.

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 March 2013, 00:08   #7
Remsterz1975
 
Geregistreerd: 6 March 2013
Berichten: 8
Standaard inz reset knoppen

De PC die het betreft is een vaste desktop (ja ik weet ouderwets, maar degelijk) van Medion en een harde schijf heb ik met oude backup van half jaar geleden ofzo, maar dan ben ik dus heel wat kwijt als ik die moet of kan terugzetten en hoop toch meer terug te winnen. Had dus kennelijk vaker moeten backuppen, maar ja dat is achteraf. Bedankt voor de tip nogmaals
Remsterz1975 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 March 2013, 12:23   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.552
Standaard

Ik ben toevallig een schijfje aan het recoveren hier. (320GB)
Met Recuva haal ik er 1145 bestanden af.

Nu met Easeus data recovery pro bezig op dezelfde harde schijf en die zit nu op 80% met 1.141.962 gevonden bestanden.
Dus mocht Recuva niet het gewenste resultaat geven.........

Ik schrok zelf ook van het verschil en dan heb ik nog wel de geavanceerde modus van Recuva gebruikt.

Mocht je in de buurt van Westland wonen dan kan je me een persoonlijk bericht sturen, want dat laatste programma is niet gratis te krijgen. Maar ik kan er wel jou schijf mogelijk mee recoveren.

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 March 2013, 20:22   #9
Remsterz1975
 
Geregistreerd: 6 March 2013
Berichten: 8
Standaard 1e poging mislukt

Mijn 1e poging om via Recuva alles terug te halen is mislukt... Ik heb het programma erop gezet, maar nadeel was wel dat die PC inmiddels al 3x of 4x ge-herinstalleert was... Alle paden en bestanden die Recuva kon vinden waren van vandaag zodoende en niet relevant, ik ben geen bekende bestanden of programma's tegengekomen helaas... Wat was die andere oplossing Niekie hoe kom ik daaraan of hoeveel is dat ongeveer ? Ik woon helaas niet in je buurt, maar in West-Brabant (Roosendaal) dus even afhalen of langskomen zal niet 123 lukken. Maar bedankt voor de hulp tot nog toe...
Wat is eigenlijk normaal gesproken mogelijk via de F11 toets Recovery ? En waarom kan dat mislukken en de PC daarna weer herinstallatie opnieuw beginnen ? Zat die toetscombi wellicht vast dat de PC dat elke keer zal doen als ik die aanzet ? Is dat mogelijk ? Ik heb inmiddels even alle toetsen losgetikt en gerammeld opdat geen toetsen vastzitten of iets...

gr. Remco
Remsterz1975 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 7 March 2013, 23:02   #10
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.552
Standaard

Begrijp ik nu, dat je de harde schijf er NIET hebt uitgehaald en Recuva gewoon op DIE pc hebt geïnstalleerd?

Nee de herstel optie kan ook verschijnen als er een behoorlijk fout op de harddisk aangetroffen wordt.

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:01.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.