Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 March 2013, 14:39   #1
Ossie644
 
Geregistreerd: 11 January 2009
Berichten: 12
Standaard Wat doet: "100Mb door systeem gereserveerd"

N.a.v. mijn andere vraag "Foutmelding bij update"
http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=76196
toch nog even een vraag over het terugzetten van een image.

Tijdens een schone installatie van Win7 maakt Windows zelf een kleine partitie van 100Mb aan.
Wanneer ik nu een image terug zet, kan ik kiezen tussen:
  • 100Mb "Door systeem gereserveerd"
  • Software / Data van C-schijf
Ik kies voor de zekerheid maar allebei en dat werk(te) ook goed. Totdat ik dus betreffende foutmelding kreeg (zie bovenstaande link)

Nu is mijn vraag: waartoe dient deze 100Mb, wat doet Windows hiermee?
- Wanneer ik een image heb van een kale Windows installatie en daarna allerlei programma's ga installeren (Office, Virusscanner, div. Gadgets, Photoshop, etc) wordt er dan ook aanpassingen gemaakt in deze 100Mb?
- Wanneer ik de hardware verander (extra harde schijf erbij, mijn BIOS ga updaten; worden er dan wijzigingen in deze 100Mb aangebracht?

M.a.w. is het noodzakelijk om bij het terugzetten van een image ook deze 100Mb partitie terug te zetten?

tnx, Oscar
Ossie644 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2013, 15:16   #2
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.365
Standaard

Die 100 MB hoort bij je normale Windows 7 installatie .


Verder W7 heeft een prima back up functie aan boord .

Als je die gebruikt gaat er zelden iets mis.

Laatst gewijzigd door Desperado : 16 March 2013 om 15:19
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2013, 15:58   #3
Jeroentje94
 
Jeroentje94's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 September 2010
Berichten: 911
Standaard

Op die 100mb partitie wordt de Windows bootloader gezet. Als je deze partitie verwijderd kun je Windows niet meer starten en krijg je de alom bekende foutmelding na de POST: "BOOTMGR is Missing...".
Jeroentje94 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2013, 17:21   #4
Ossie644
 
Geregistreerd: 11 January 2009
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht

Verder W7 heeft een prima back up functie aan boord .

Als je die gebruikt gaat er zelden iets mis.
En dat "zelden" is me net iets te vaak

Ik heb de windows 7 backup wel geprobeerd, maar vind de mogelijke instellingen te weinig.
Verder werk ik sinds kort met win7, maar mijn ervaring bij alle voorgaande windows versies (en ik heb ze allemaal gehad vanaf 3.0) is dat je geen goede image kunt maken vanuit windows zelf (bepaalde bestanden zijn op dat moment in gebruik en kunnen derhalve niet worden gekopieerd).
Misschien zit ik er naast, maar ik ben van mening dat je alleen een goede image kunt maken als je opstart vanaf USB of CD/DVD met daarop een image programma.

Oscar
Ossie644 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2013, 20:53   #5
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.437
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ossie644 Bekijk bericht
Verder werk ik sinds kort met win7, maar mijn ervaring bij alle voorgaande windows versies (en ik heb ze allemaal gehad vanaf 3.0) is dat je geen goede image kunt maken vanuit windows zelf (bepaalde bestanden zijn op dat moment in gebruik en kunnen derhalve niet worden gekopieerd).
Misschien zit ik er naast, maar ik ben van mening dat je alleen een goede image kunt maken als je opstart vanaf USB of CD/DVD met daarop een image programma.
Er is nog een nette manier vanuit Windows, en dat is XXClone, maar daarvoor heb je een tweede harddisk nodig, al dan niet intern, dus die kan ook via USB gevuld worden.

XXClone maakt een cloon van je systeempartitie op de nieuwe schijf, en doet dit terwijl Windows gewoon draait. Het heeft een tool aan boord wat de nieuwe schijf opstartbaar maakt (moet je één maal uitvoeren), waardoor je door wisseling van systeemschijf en de schijf met gecloonde partitie kan opstarten alsof de oude schijf er in zit.

Voordeel: alle bestanden worden op de gewone manier gekopieerd, waardoor er geen enkele fragmentatie op de nieuwe systeempartitie is, en het is zelfs mogelijk dat de nieuwe partitie kleiner is als de originele, zolang alle bestanden er maar op passen.
Nadeel: het staat niet op DVD (maar dat kan ook het voordeel zijn), je hebt constant een tweede harde schijf nodig. Maar dit mag dus ook via USB zijn, of intern.

Ik zelf heb de eerste partitie van mijn interne tweede schijf voor dit doel ingericht. Gewoon even grote partitie als mijn systeempartitie.

Hoe dit werkt met Windows 7 en die 100 MB partitie... ik heb geen idee. Tot nu toe gebruik ik het programma met XP, en daar speelt dat niet. Maar ik weet dat het geschikt is voor W 7. En dat de freeware versie dit voor je kan doen

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 16 March 2013 om 20:57
erikdenhouter is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2013, 08:40   #6
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.365
Talking

Miray HD Clone.. maakt exact een Clone op schijf 2 inclusief de 100 mb partitie.

Dus een exacte kopie .

En dat zelfs in de gratis versie.

Dan is het een kwestie van sata kabeltje omzetten , herstarten en je kunt weer verder .

Maar zit er rommel op je harde schijf komt ook dat op de Clone Disc
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2013, 09:41   #7
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.437
Standaard

Backup.... ik reageerde hier op:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ossie644 Bekijk bericht
mijn ervaring bij alle voorgaande windows versies is dat je geen goede image kunt maken vanuit windows zelf (bepaalde bestanden zijn op dat moment in gebruik en kunnen derhalve niet worden gekopieerd)
Voor mij vanuit XP met een vaste 60 GB eerste partitie op de interne tweede schijf (de rest gebruikt voor data) is het een kwestie van het programma XXClone onder Windows starten (ik zet wel altijd even de netwerkadapter uit) en boodschappen gaan doen. Ruim anderhalf uur voor 28 GB op de hoogste snelheid die het programma kan, die voorkeur kan je instellen.

Miray HD Clone:
bij de freeware versie zie ik dat je geen losse partitie kan clonen, alleen een hele schijf.
erikdenhouter is nu online   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2013, 09:42   #8
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.365
Standaard

Juist maar werkt perfect .
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2013, 10:26   #9
rama
 
Geregistreerd: 14 April 2006
Berichten: 101
Standaard

Voor de liefhebber.
http://forum.computertotaal.nl/phpBB...6ad05f19c8ed9b
rama is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2013, 11:50   #10
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.365
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ossie644 Bekijk bericht
En dat "zelden" is me net iets te vaak

Ik heb de windows 7 backup wel geprobeerd, maar vind de mogelijke instellingen te weinig.
Verder werk ik sinds kort met win7, maar mijn ervaring bij alle voorgaande windows versies (en ik heb ze allemaal gehad vanaf 3.0) is dat je geen goede image kunt maken vanuit windows zelf (bepaalde bestanden zijn op dat moment in gebruik en kunnen derhalve niet worden gekopieerd).
Misschien zit ik er naast, maar ik ben van mening dat je alleen een goede image kunt maken als je opstart vanaf USB of CD/DVD met daarop een image programma.

Oscar
.

Als ik dit item zie ...Foutmelding windows update- Code 8024800A


Dan gaat ook je eigen oplossing niet helemaal goed .
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:53.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.