Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 19 December 2017, 16:39   #1
anoniem57065
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard slaapstand na update Windows 10

Vandaag een update van Windows 10 binnengehaald en nu krijg ik mijn PC niet meer in de slaapstand. Wat te doen?
  Met citaat antwoorden
Oud 19 December 2017, 16:52   #2
anoniem38560
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Kijk eerst hier https://support.microsoft.com/nl-nl/...ernate-your-pc
daarna Voer ook de Probleemoplosser voor Energiebeheer uit.

Ga naar het Configuratiescherm > Typ Problemen Oplossen in het zoekvak > Klik op Probleemoplossing > Klik vanuit Systeem en Beveiliging op Energieverbruik verbeteren.

Dappertje
  Met citaat antwoorden
Oud 20 December 2017, 11:07   #3
anoniem57065
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb de aangedragen mogelijke oplossingen uitgevoerd maar helaas zonder resultaat. Ook het gebruik maken van de knop (met het maantje op het toetsenbord) werkt sinds de update niet meer. Het scherm wordt even zwart om daarna meteen weer op te lichten. Geldt overigens ook bij de knop van aan/uit waar je de slaapstand kunt inschakelen. Voorheen totaal geen problemen mee gehad.
  Met citaat antwoorden
Oud 20 December 2017, 21:45   #4
anoniem38560
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik denk dat je dan je drivers moet updaten en controleren bij eigenschappen of die uitgeschakeld mogen worden door Windows in het tabblad energie beheer(als dit er inzit) meestal netwerkkaarten.
Maar kijk eerst even in je logboeken of je daar iets kan vinden wat het veroorzaakt.

Dappertje
  Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2017, 16:03   #5
anoniem57065
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik zie in het logboek een FOUT bij Bonjourservice bij het hoofdstuk " toepassing" .
Nu blijft de vraag of dit te maken heeft met de slaapstand. Deze fout wordt wel toegevoegd aan het logboek zodra ik de slaapstand probeer te activeren. Zoals gezegd hij gaat op zwart ( dus iets van een slaapstand) om vrijwel meteen de PC weer te activeren.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2017, 21:33   #6
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Nou Bonjour zorgt voor veel meer problemen samen met Windows. Ik zou de test doen en het eraf mikken.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 22 December 2017, 12:28   #7
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Logboek 'Systeem' kijken, of deze wel echt in de slaapstand gaat, en wat de reden is waarom hij er weer uit komt.

Je kan hiervoor ook in een opdrachtprompt (na het weer aanfloepen) de opdracht
Code:
powercfg   -lastwake
proberen, en kijken wat Windows je probeert te vertellen over wie of wat de laatste ontwaking heeft veroorzaakt.
  Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2017, 14:48   #8
anoniem67200
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ongeveer een soortgelijk probleem: ik kreeg de computer niet meer UIT de slaapstand en kreeg van de FAQ man onderstaande tip die ik heb uitgevoerd en sinds dien werkt de slaapstand als vanouds!! Dus het is NIET mijn oplossing, maar ere wie ere toekomt: de FAQ man.
Neem ook nota van de laatste zin, misschien is dit ook voor jou de oplossing! Succes!!

Oplossing was: Gesteld door: Sasch2016
Na de grote update van Windows 10 werkt de Slaapstand niet meer. Als de pc wordt 'gewekt', dan verschijnt een wit stilstaand scherm of het geheel gaat zwart knipperen.


FAQman
Een paar opdrachten voor u om de boel weer op te frissen… Ga via <WINKEY & S>, 'CMD' en de rechter muisknop als 'Administrator' naar het DOS-venster. En daar aangekomen geeft u deze commando's: 'DISM.exe Online Cleanup-image Scanhealth <ENTER>' en 'DISM.exe Online Cleanup-image Restorehealth <ENTER>'. Daarna de PC opnieuw starten. Als dat niet helpt, dan naar diezelfde DOS-opdracht voor dit commando: 'SFC Scannow <ENTER>'. (Waarbij opgemerkt dat de bovenstaande handelingen meer 'vreemde' Windows 10-problemen kunnen oplossen. Daarom dit FAQman-antwoord even in uw achterhoofd blijven houden!)

Laatst gewijzigd door Sasch2016 : 23 December 2017 om 14:58
  Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2017, 16:16   #9
anoniem57065
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Beste mensen,
Ik heb powe rcfg geprobeerd maar zonder resultaat. o (fouten?) in hystorie
De2e oplossing (van de FAQ man) ook geprobeerd maar ook hier geen fouten in systeem. De eerste oplossing van de FAQman werkte niet maar dat komt omdat de opdrachtregel niet 100% is weergegeven denk ik.
Ook bij SFC scannow was het / vergeten.

Dus deze laatste oplossing heb ik daarom nog niet kunnen uitvoeren.
  Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2017, 17:26   #10
anoniem67200
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hallo Plagge,
Het antwoord van de Faqman is helemaal compleet, niets vergeten......en heeft bij mij het probleem keurig verholpen.
Was je wel ingelogd als Administrator?
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:50.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.