Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 October 2016, 13:59   #11
anoniem58120
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Dat is mij onbekend, onder W7 is de waarde
%USERPROFILE%\AppData\Local\Temp

Waarschijnlijk een Windows 10 ding.

Ik heb onder W7 overigens wel ook een temp map in c:\windows
Die map temp onder c:\windows heb ik ook maar die is leeg.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 October 2016, 10:17   #12
anoniem33315
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Appdata is een verborgen map.
Heb je verborgen mappen en bestanden op weer geven staan in opties voor verkenner in het configuratiescherm?
  Met citaat antwoorden
Oud 4 October 2016, 16:36   #13
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kitten Bekijk bericht
De twee variabelen wijzen beide naar C:\Windows\temp. Ik heb het over appdata\temp in c:\Gebruikers\mijnnaam.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kitten Bekijk bericht
Die map temp onder c:\windows heb ik ook maar die is leeg.
En dat begrijp ik dan niet, want als je TEMP map in C:\windows ligt, hoe komt die dan leeg, en de map c:\Gebruikers\mijnnaam\appdata\local\temp staat met GBytes vol.
( c:\gebruikers\jouwnaam = %USERPROFILE% ofwel gebruikersprofiel )

Als je een prompt opent, en je typt
Code:
echo  %USERPROFILE%
dan zie je als het goed is 'C:\users\jouwnaam'.

Maar wat als je
Code:
echo  %TEMP%
typt ? Zie je dan de C:\windows\temp ?

Kan iemand anders dat ook checken onder Windows 10 ?
  Met citaat antwoorden
Oud 4 October 2016, 21:12   #14
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De verwarring is gevonden:

er zijn twee verschillende omgevingsvariabelen voor TEMP en TMP, één voor het systeem, en één voor de gebruiker:
Omgevingsvariabelen_W7.jpg
Als je die TEMP map alsnog wilt verhuizen, dan kan je in dat bovenste deel van het venster (gebruikersvariabelen) een andere waarde aan TEMP en TMP toewijzen.

En %USERPROFILE% ( = c:\users\jouwnaam), daar heb je dan eigenlijk niets meer mee te maken, je geeft als waarde gewoon een absoluut pad op naar een andere partitie / station.
Dat station moet natuurlijk een beetje betrouwbaar aanwezig zijn, liefst intern dus.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 4 October 2016 om 22:58
  Met citaat antwoorden
Oud 15 October 2016, 15:08   #15
anoniem58120
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
En dat begrijp ik dan niet, want als je TEMP map in C:\windows ligt, hoe komt die dan leeg, en de map c:\Gebruikers\mijnnaam\appdata\local\temp staat met GBytes vol.
( c:\gebruikers\jouwnaam = %USERPROFILE% ofwel gebruikersprofiel )

Als je een prompt opent, en je typt
Code:
echo  %USERPROFILE%
dan zie je als het goed is 'C:\users\jouwnaam'.

Maar wat als je
Code:
echo  %TEMP%
typt ? Zie je dan de C:\windows\temp ?

Kan iemand anders dat ook checken onder Windows 10 ?
echo %USERPROFILE% levert bij mij op: C:\Users\Johan
echo %TEMP% levert bij mij op: C:\Users\Johan\AppData\Local\Temp

Dus als ik %TEMP% laat wijzen naar D:, dan is mijn probleem opgelost.

Extra info: ik heb een 2-in-1 met 32 GB geheugen (C en een micro-SD kaart van 64 GB als D:, die ik nooit verwijder (daar staan ook mijn programma''s op i.v.m. de krappe ruimte op C.
  Met citaat antwoorden
Oud 15 October 2016, 20:20   #16
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kitten Bekijk bericht
Dus als ik %TEMP% laat wijzen naar D:, dan is mijn probleem opgelost.
Ja, als je dat dus doet bij 'Gebruikersvariabelen', en een map daar aanmaakt om naar te verwijzen.

Vergeet alleen niet dat het flashgeheugen van zo'n SD kaart stukken langzamer is dan het type geheugen van je C: station. Dat merk je b.v. bij het installeren van een flink programma, omdat die vaak uitpakken naar de TEMP map, maar daarbij is het een kwestie van één keer vertraging bij installatie. Zou je echter je werkschijf van b.v. Photoshop ook op zo'n SD zetten, dan krijg je eigenlijk last (traagheid) bij elke fotobewerking. Daarom is het zaak die werkschijf voor Photoshop in te stellen op station C: voor snelheid. Je kan dat natuurlijk testen om te zien wat je acceptabel vindt.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 16 October 2016 om 09:36
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:29.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.