Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 September 2014, 09:13   #1
jantje64
 
Geregistreerd: 15 November 2006
Berichten: 157
Standaard Explorer.exe

Hallo,
Ik krijg sinds kort na Windows 8 te hebben opgestart een menu te zien midden in het scherm met explorer.exe kan hier alleen op ok klikken en er gebeurt verder niets. Wie kan me vertellen waar dit vandaan komt. Ik was ervoor ook alle iconen van programma's die links onder op de taakbalk stonden allemaal kwijt o.a verkenner, chrome, nero e.a.
Ik zelf weet niet hoe dit is gekomen maar misschien kan iemand me vertellen hoe dit is onstaan en hoe ik het kan verwijderen.
Met vrgr,
Jan
jantje64 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 September 2014, 16:48   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.799
Standaard

Laat de schijf eens controleren met HDTUNE http://www.hdtune.com/
Kies de pro versie die je 15 dagen mag gebruiken.
Bekijk in het menu de Health status en doe een volledige Error controle.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2014, 10:30   #3
jantje64
 
Geregistreerd: 15 November 2006
Berichten: 157
Standaard

Hallo,
Ik heb de schijf laten scannen en hij heeft geen fouten gevonden.
Bij Health stond alles ok alleen onderin stond Interface CRC Error Count Status Attention.

Laatst gewijzigd door jantje64 : 17 September 2014 om 10:38
jantje64 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2014, 11:13   #4
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.799
Standaard

Deze melding kan wijzen op een slechte sata kabel of een niet of onjuist geïnstalleerde sata controller.
Maar de harde schijf zou goed kunnen zijn.
Kan je een andere sata kabel proberen?
En bij de fabrikant van de pc/laptop de sata controller driver en chipset driver ophalen en installeren.?

De foutmelding kan ook gewoon in Windows zitten:
Open verder de verkenner en kies onder het menu "bestand" de optie "powershell als administrator uitvoeren"
Tik in het geopende scherm " sfc /scannow , zodat de systeem bestanden van Windows op integriteit worden gecontroleerd.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.

Laatst gewijzigd door Niekie30 : 17 September 2014 om 11:19
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2014, 11:20   #5
jantje64
 
Geregistreerd: 15 November 2006
Berichten: 157
Standaard

Hallo,
Daar komt toch niet de melding vandaan van exploter.exe na het opstarten?
Ik heb ook heel veel reclame gekregen toen dit is begonnen. Mijn Pc heeft altijd prima gewerkt en het is begonnen door allerlei reclames in Chrome.
jantje64 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2014, 11:53   #6
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.799
Standaard

Aha veel reclame betekent vaak Malware besmetting en extra zoekmachines in de browser waardoor ook dit soort meldingen kunnen verschijnen.

Download adwcleaner http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ daarvandaan en doe een scan.
Klik na de scan op "verwijderen".

Doe daarna een volledige scan met de Emsisoft Emergency Kit scanner http://www.emsisoft.com/en/software/eek/
Laat het programma zich eerst volledig updaten en geef op de 2 vragen JA als antwoord.
Voer daarna een "slimme" scan uit.
Die kan 2 tot 4 uur duren.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2014, 17:02   #7
jantje64
 
Geregistreerd: 15 November 2006
Berichten: 157
Standaard

Ik heb alles gedaan wat u voorstelde maar het heeft niets geholpen. Het programma van Emisoft heeft files gevonden met een hoog risico en heb die weg laten halen maar ik krijg nog steeds exploer.exe te zien na het opstarten.
Ik weet niet wat ik er verder nog aan kan doen.

Laatst gewijzigd door jantje64 : 17 September 2014 om 18:52
jantje64 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2014, 19:30   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.799
Standaard

Oke de besmetting is dus vrij heftig.
Download hier: http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/
Adwcleaner en doe daarmee een scan.
Verwijder alles wat het vindt.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2014, 21:22   #9
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.323
Standaard

@Niekie: de tip/link naar Adwcleaner heb je ook in je post van 11.53 uur staan.
Jantje geeft in zijn reactie aan dat hij alles heeft gedaan wat je hebt voorgesteld. Alleen Emisoft zou wat hebben gevonden (?)
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2014, 21:36   #10
jantje64
 
Geregistreerd: 15 November 2006
Berichten: 157
Standaard

Ja dat klopt ik heb dit ook al gedaan met Adwcleaner en de gevonden bestanden verwijderd.
Is er nog meer om te proberen?
jantje64 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:09.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.