Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Overige > Overige

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 28 January 2019, 15:03   #1
frankiaan
 
Geregistreerd: 11 July 2010
Berichten: 2
Standaard Van KPN TV-box naar PC?

Opnemen van tv-programma's is in verschillende KPN-pakketten mogelijk, maar de opnamen verdwijnen na een jaar. Kan ik met de pc het uitgangssignaal (HDMI) van een KPN TV-box opnemen???

Frankiaan, 28 januari 2019 reiziger40@verwijderddoormoderator.nl

Laatst gewijzigd door Moderator : 28 January 2019 om 16:00 Reden: Mailadres afzender ontbrerak
frankiaan is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 January 2019, 15:49   #2
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.343
Standaard

Handiger om hier geen e-mailadres neer te zetten, tenzij je spam wilt ontvangen.
Reageren kan via het forum (daar is het tenslotte voor) of desnoods via PB.
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 January 2019, 17:46   #3
Lampje
 
Lampje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 384
Standaard

Ik vermoed dat dit wel kan. Alleen moet jouw computer wel beschikken over een video / HDMI ingang. Deze aansluiting zit niet standaard op een computer.
Dan moet je wellicht het een en ander aanschaffen.

Als het goed is heb je bij KPN ook de mogelijkheid, om je opname's op de computer terug te kjjken.
Dan is er vast wel een probramma. Dat wat er word afgespeeld, tegelijkertijd kan opnemen.
Lampje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 February 2019, 17:37   #4
pietnoe
 
pietnoe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 January 2009
Locatie: Kaasstad
Berichten: 364
Standaard

Ik gebruik hier al jaren dit programma (GemistDownloader) voor.
pietnoe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 February 2019, 18:30   #5
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.124
Standaard

HDMI opnemen kan wel, maar niet direct triviaal. Het signaal uit de KPN-box zal hoogstwaarschijnlijk met HDCP beveiligd zijn. Je hebt een HDMI capture kaart nodig (je hebt ze ook via usb) die daar mee om kan gaan. Die zijn alleen niet makkelijk verkrijgbaar en moet je wellicht uit het buitenland importeren.
Alternatief kun je een capture kaart nemen die niet met HDCP om kan gaan, en onderweg de beveiliging uit het signaal slopen. Daar staat hier wat over: https://www.tweaking4all.nl/thuis-bi...cp-apparatuur/

Hou er rekening mee dat je voor beide opties onder de 100 euro waarschijnlijk niet klaar bent. Als je kunt leven met een lagere kwaliteit, zou ik de tip van pietnoe eerst eens proberen.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:42.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.