Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 20 September 2012, 18:46   #1
anoniem15882
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Synology212j

Heb via mijn desktop pc de door mij aangeschafte Nas Synologie212j ge´nstalleerd ed en hij werkt verder goed. Een dag later ging ik werken op mijn laptop en ging ik via windows verkenner kijken of ik bestanden kon openen en schrijven naar de harde schijf vd Nas Synology en inderdaad kon ik klikken op Netwerk in windows verkenner en zag ik de DiskStation staan en klikte ik daar op, dan kwam er een venster waarin naam + wachtwoord gevraagd werd, waarna inderdaad de documenten te benaderen waren. Ook kon ik dan gewoon in windows verkenner bestanden van de C-schijf vd laptop naar de harde schijf vd Synology kopieŰren.

Dit alles later ook geprobeerd met de desktop, maar daar krijg ik onder Netwerk niet de DiskStation te zien en kan dus niet zo bestanden overzetten. Natuurlijk kan ik wel via deze desktop pc de Synology benaderen en vandaar uit bestanden uploaden, maar waarom niet zo als bij de laptop??????
Verschil tussen laptop en desktop is dat laptop draait onder Vista en de desktop op windows7.

Wie heeft een idee?

bvd, groet,
Anne
  Met citaat antwoorden
Oud 20 September 2012, 20:14   #2
anoniem13291
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Zitten ze wel alle drie in dezelfde werkgroep?
  Met citaat antwoorden
Oud 20 September 2012, 22:47   #3
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Op welke plaats heb je Nas aan je netwerk hangen? Ik hoop toch wel via je router?
Als dan, is het inderdaad zaak om alle apparaten lid te maken van dezelfde werkgroep/thuisgroep en je docs etc op delen te zetten.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 21 September 2012, 07:48   #4
anoniem13193
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Op je NAS heb je een shared folder die je een naam geeft (het beste is de sharenaam zonder spatie)
deze kan je dan mappen in je verkenner.
\\ipadresNAS\sharenaam
Zo moet je hem altijd kunnen benaderen.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 September 2012, 15:56   #5
anoniem15882
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bedankt voor de reacties, maar rustig aan specialisten, ik ben maar een leek!!!!!!!!!!!

Edmoor ik weet niet wat je bedoeld met werkgroepen, bedoel je zoiets als een thuisnetwerkgroep maken?? Heb ik niet gedaan. Heb via Synology assistent de boel ge´nstalleerd ed en zoals gezegd, kan ik via desktop en laptop op de server komen!! Maar vraag was waarom op laptop wel via windows verkenner bestanden kopiŰren naar schijf van Synology (staat onder netwerk) en bij de desktop lukt dat niet.

Niekie30 ik heb de Nas via een kabel verbonden met mijn draadloze router en tijdens het zoeken bij de installatie is de nas gevonden en kan ik er bij. Maar heb alle apparaten geen lid gemaakt van dezelfde werkgroep/thuisgroep en mijn docs etc op delen gezet. Hoe doe ik dat precies en waarom moet ik de bestanden op delen zetten? Ik wil de bestanden op de nas zetten en kan dan altijd de recenste bestand openen of ik nou op de desktop of laptop werk!! Blijft toch mijn vraag van kracht, waarom wel bij de laptop via windows verkenner bestanden kopiŰren naar schijf van Synology (staat onder netwerk) en bij de desktop lukt dat niet.

EDJ ik begrijp niet goed wat je bedoelt met: deze kan je dan mappen in je verkenner.
\\ipadresNAS\sharenaam

groet,
Anne
  Met citaat antwoorden
Oud 21 September 2012, 17:29   #6
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De Windows 7 pc zal nog geen lid zijn van de thuisgroep, waar de Vista laptop vermoedelijk wel lid van is.
Ga via het configuratie scherm naar het netwerkcentrum en kijk hoe de thuisgroep op de laptop heet en lees het wachtwoord uit.
Maak daarna de pc lid van dezelfde thuisgroep, loop de instellingen na in het netwerk centrum (zoals media/docs delen en start deze opnieuw op.
Ik vermoed dat je je nas ook lid moet maken van de thuisgroep, maar dat weet ik niet geheel zeker.
Na alle instellingen start je even alles opnieuw op en kijkt hoe het werkt.
Normaal is Vista een erg lastige waar het "delen" betreft, maar bij jou doet juist W7 even moeilijk.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 21 September 2012, 17:59   #7
anoniem13291
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Uitleg werkgroepen:
http://windows.microsoft.com/nl-NL/w...te-a-workgroup

De naam die je daar gebruikt kun je ook als werkgroep in de NAS instellen .
  Met citaat antwoorden
Oud 21 September 2012, 18:47   #8
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Edmoor Bekijk bericht
Uitleg werkgroepen:
http://windows.microsoft.com/nl-NL/w...te-a-workgroup

De naam die je daar gebruikt kun je ook als werkgroep in de NAS instellen .
Edmoor. Dat gaat wel op voor XP, maar bij Vista en W7 zit het echt elders. Overigens verschillen die ook weer iets van elkaar.

Deze dan: http://windows.microsoft.com/nl-NL/w...ures/homegroup

Niek

Laatst gewijzigd door Niekie30 : 21 September 2012 om 18:49
  Met citaat antwoorden
Oud 5 October 2012, 10:28   #9
anoniem15882
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Beetje lang geleden, maar bedank voor de reacties (was ff uitgeschakeld). Zie nu op beide pc de andere pc staan (dus netwerkje), zie ook de Nas staan (als multimedia app.)als ik op Netwerk klik in windows verkenner. Maar klik ik op netwerk uitvouwen, dan krijg ik wel de beide pc, maar niet mijn Nas.
Moet volgens mij nog wel de Nas op e.e.a. manier aan t netwerk koppelen. Nou moet nog maar zien hoe dat gaat.

groet,
Anne
  Met citaat antwoorden
Oud 5 October 2012, 14:20   #10
anoniem13291
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dan zit 'ie dus nog niet in dezelfde werkgroep.
Hoe je dat doe staat op pagina 54/55 van de handleiding.
http://ukdl.synology.com/download/ds...Server_nld.pdf

Laatst gewijzigd door Edmoor : 5 October 2012 om 14:25
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:24.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.