Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Websites maken

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 6 June 2011, 16:35   #1
anoniem31645
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Pagnation

Ik heb hier een naar ik denk een goed pagnation script gevonden welke ik onder andere voor de zoek resultaten en de gastenboek resultaten wil gebruiken. Het probleem is dat ik niet echt duidelijk krijg wat ik moet doen om het toe te voegen aan het andere script.

ik heb bijvoorbeeld dit scriptje voor mijn gastenboek waar ik het paginaton script aan toe wil voegen maar wat moet ik nou veranderen/ toevoegen en aanpassen?
PHP-code:
<?php
while ($qry_gast mysql_fetch_array($result_gast)){  
echo 
'
<table width="600" border="3" cellpadding="5" bordercolor="#BB05B2">
  <tr>
    <td width="450" bgcolor="#70AB01">'
.($qry_gast['naam']).'</td>
    <td bgcolor="#70AB01" align="center">'
.($qry_gast['datum']).'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td colspan="2"> <br />'
.($qry_gast['bericht']).'<br /><br /></td>
  </tr>
</table>
<br /><br />'
;
}
?>
Kan iemand me hier mee op gang brengen?
  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2011, 18:42   #2
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoeveel weet je van object georienteerd programmeren? Als het antwoord "niks" is, dan is dat geen goed script voor je.

Verder is de code die je laat zien precies het stuk dat je niet moet wijzigen. Wat daar rondom heen staat moet je wijzigen: de query en uiteraard het toevoegen van besturingselementen voor en na de while-lus.

Verdiep je in het SQL-onderdeel LIMIT. Als je dat door hebt moet je er met een beetje creativiteit wel uit zien te komen.
  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2011, 19:27   #3
anoniem31645
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

hmm van object georiënteerd programmeren weet ik erg weinig.
Als het nodig is kan ik me er uiteraard in verdiepen maar aangezien ik momenteel een stuk minder tijd heb dan afgelopen 2 maanden zou dat erg lang gaan duren.

zijn er misschien ook andere meer geschikte scripts en zo ja weet iemand een aanrader?
  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2011, 20:37   #4
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjoukito Bekijk bericht
Als het nodig is kan ik me er uiteraard in verdiepen
Moet je uiteraard zelf weten, maar zelf weet ik er ook te weinig van om je daar mee te kunnen helpen.

Heb verder geen kant-en-klaar script voor je dat je zo kunt over nemen. Wel een voorbeeld:
PHP-code:
<?php
//configured number of items per page
$cms3_news_limit 10;
//get total number of items
$qry "SELECT `id` FROM `".$cms3_cfg_db['prefix']."News`";
$result mysqli_query($cms3_cfg_db['link'], $qry);
$cms3_news_count mysqli_num_rows($result);
//find current start
if (!is_numeric($_GET['start'])) $cms3_news_start 0;
elseif (
$_GET['start'] > $cms3_news_count$cms3_news_start $cms3_news_count-$cms3_news_limit $cms3_news_limit - ($cms3_news_count-$cms3_news_limit)%$cms3_news_limit;
elseif (
$_GET['start'] < 0$cms3_news_start 0;
else 
$cms3_news_start $_GET['start'];
//build navigation
$cms3_news_navigation_gui '<div class="alignright">';
    
//left arrows
    
if ($cms3_news_start 0) {
        
$cms3_news_navigation_gui.= '<a href="?pag='.htmlspecialchars($_GET['pag']).'&amp;start=0">';
        
$cms3_news_navigation_gui.= cms3_ffficon('resultset_first''Eerste');
        
$cms3_news_navigation_gui.= '</a>';
        
$cms3_news_navigation_gui.= ' ';
        
$cms3_news_navigation_gui.= '<a href="?pag='.htmlspecialchars($_GET['pag']).'&amp;start=';
        
$cms3_news_navigation_gui.= $cms3_news_start $cms3_news_limit;
        
$cms3_news_navigation_gui.= '">';
        
$cms3_news_navigation_gui.= cms3_ffficon('resultset_previous''Vorige');
        
$cms3_news_navigation_gui.= '</a>';
    }
    else {
        
$cms3_news_navigation_gui.= cms3_ffficon('resultset_disabled_first''Eerste pagina bereikt');
        
$cms3_news_navigation_gui.= ' ';
        
$cms3_news_navigation_gui.= cms3_ffficon('resultset_disabled_previous''Eerste pagina bereikt');
    }
    
//item count
    
$cms3_news_navigation_gui.= ' ';
    
$cms3_news_navigation_gui.= $cms3_news_start+1;
    
$cms3_news_navigation_gui.= ' tot ';
    if ((
$cms3_news_start+$cms3_news_limit) > $cms3_news_count$cms3_news_navigation_gui.= $cms3_news_count;
    else 
$cms3_news_navigation_gui.= $cms3_news_start+$cms3_news_limit;
    
$cms3_news_navigation_gui.= ' van ';
    
$cms3_news_navigation_gui.= $cms3_news_count;
    
$cms3_news_navigation_gui.= ' ';
    
//right arrows
    
if (($cms3_news_start+$cms3_news_limit) < $cms3_news_count) {
        
$cms3_news_navigation_gui.= '<a href="?pag='.htmlspecialchars($_GET['pag']).'&amp;start=';
        
$cms3_news_navigation_gui.= $cms3_news_start $cms3_news_limit;
        
$cms3_news_navigation_gui.= '">';
        
$cms3_news_navigation_gui.= cms3_ffficon('resultset_next''Volgende');
        
$cms3_news_navigation_gui.= '</a>';
        
$cms3_news_navigation_gui.= ' ';
        
$cms3_news_navigation_gui.= '<a href="?pag='.htmlspecialchars($_GET['pag']).'&amp;start=';
        
$cms3_news_navigation_gui.= $cms3_news_count-$cms3_news_limit $cms3_news_limit - ($cms3_news_count-$cms3_news_limit)%$cms3_news_limit;
        
$cms3_news_navigation_gui.= '">';
        
$cms3_news_navigation_gui.= cms3_ffficon('resultset_last''Laatste');
        
$cms3_news_navigation_gui.= '</a>';
    }
    else {
        
$cms3_news_navigation_gui.= cms3_ffficon('resultset_disabled_next''Laatste pagina bereikt');
        
$cms3_news_navigation_gui.= ' ';
        
$cms3_news_navigation_gui.= cms3_ffficon('resultset_disabled_last''Laatste pagina bereikt');
    }
$cms3_news_navigation_gui.= '</div>';
$cms3_news_navigation_gui.= '<div class="clear"></div>';

$qry "SELECT * FROM `".$cms3_cfg_db['prefix']."News` ";
$qry.= "ORDER BY `date_edit` DESC 
LIMIT "
.$cms3_news_start.",".$cms3_news_limit;
$result mysqli_query($cms3_cfg_db['link'], $qry);

if (
mysqli_num_rows($result)) {            
    
//navigation
    
echo $cms3_news_navigation_gui;
    
    while (
$data mysqli_fetch_array($result)) {
        
//linked title
        
echo '<a href="?pag='.htmlspecialchars($_GET['pag']).'&amp;id='.$data['id'].'&amp;start='.htmlspecialchars($_GET['start']).'#c"><h2>';
        echo 
htmlspecialchars($data['title']);
        
//important
        
if ($data['important'] == '1') {
            echo 
' ';
            echo 
cms3_ffficon('exclamation''Belangrijk bericht');
        }
        
//public
        
if ($data['public'] != '1') {
            echo 
' ';
            echo 
cms3_ffficon('group_key''Alleen voor leden');
        }
        echo 
'</h2></a>';
        
        echo 
'<p class="alignright small">';
        
//date
        
if ($data['date_create'] == $data['date_edit']) echo 'Geplaatst: ';
        else echo 
'Gewijzigd: ';
        echo 
date('j-n-Y G:i',strtotime(htmlspecialchars($data['date_create'])));
        echo 
'</p>';
        
        
//short text
        
echo $data['shorttext'];
        
        if (!empty(
$data['longtext'])) {
            
//continue reading
            
echo '<p class="alignright">';
            echo 
'<a href="?pag='.htmlspecialchars($_GET['pag']).'&amp;id='.$data['id'].'&amp;start='.htmlspecialchars($_GET['start']).'#c">';
            echo 
'&raquo; Lees verder';
            echo 
'</a>';
            echo 
'</p>';    
        }
        
        echo 
'<div class="clear"></div>';
        echo 
'<hr />';
    }
    
    
//navigation
    
echo $cms3_news_navigation_gui;
}
else {
    echo 
'<p class="information">Er zijn geen berichten</p>';
}
?>
cms3_ffficon is overigens een functie die de html-code voor een plaatje retourneert.
  Met citaat antwoorden
Oud 9 June 2011, 12:32   #5
anoniem31645
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Omdat ik er met het bovenstaande script er ook niet uit kwam ben ik op zoek gegaan naar een tuteral welke ik hier vond.

Nou heb ik het in mijn gastenboek heel netjes werkende gekreegen maar nu wil ik het ook nog bij mijn zoek resultaten script invoegen.
Het probleem is echter dat dit script een stuk ingewikkelder is dan drie simpele echos uit een database gesorteerd op datum.

Als eerste moet ik gaan bepaalen hoeveel resultaten er zijn en dus uit hoeveel rijen de informatie komt. Aan de hand van deze informatie word het aantal paginas berekend. echter heb ik geen idee hoe ik dat doe met deze zoek resultaten.

daarna moet ik bepaalen welk deel van de code er in het daad werkenlijke pagnatie gedeelte van het pagnation script komt. Hier loop ik vast op het feit dat ik niet weet welk deel hier wel in komt en welk deel niet.

Dit is de code waar ik pagnation op moet toevoegen.
PHP-code:
<?php
if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'GET') {
     
    
$search_query "SELECT `soort`, `img-bloem`, `id`, `land`, `bloei-kort`, `groei-kort`, `kelk-kort`, `kroon-kort`, `veredelaar`, `jaar` 
    FROM `stekje_fuchsia` 
    WHERE"
;

     
$x 0;
     if (isset(
$_GET['foto']) && !empty($_GET['foto'])){
          if (
$x == 1) {
               
$search_query .= " AND";
          }
          
$search_query .= " `foto` = '".mysql_real_escape_string($_GET['foto'])."'";
          
$x 1;
     }
     if (isset(
$_GET['veredelaar']) && !empty($_GET['veredelaar'])){
          if (
$x == 1) {
               
$search_query .= " AND";
          }
          
$search_query .= " `veredelaar` = '".mysql_real_escape_string($_GET['veredelaar'])."'";
          
$x 1;
     }
//-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
$sql mysql_query($search_query) or die(mysql_error()) ;  
       if (
mysql_num_rows($sql) > 0)  {
    
//als er resultaten zijn gaan we een tabelletje bouwen
    
    
$data_cache = array(); //reset data cache
   
    
while ($data mysql_fetch_array($sql)) {
        
//een voor een alle gegevenssets ophalen
        
        //omdat we een ingewikkeld tabelletje hebben, gaan we de gegevens eerst in een array cachen
        
$data_cache[] = $data;
    }
    
    
//nu hebben we alle datasets in een array. Tabel bouwen!
    
$num_cols 4//aantal kolommen
    
$n count($data_cache); //aantal records
    
$i 0//tellertje voor records
    
$nr ceil($n 4); //aantal rijsets
    
$ir 0//tellertje voor aantal rijsets
    
?>
</div>

<div id="contens0">
    <div class="titel">Er zijn   <?php echo $n ?> resultaten die aan uw zoekcriteria voldoen:</div>
<div class="contens1"> 
    <p>
      
      <?php
    
//begin tabel
    
echo '<table width="720" border="1" cellspacing="3" >'

    
    
//bouw rijen
    
while ($ir $nr) {
        
//welke records gaan we nu doen
        
$nd $i $num_cols;
        
       
//eerste rij
        
$id $i;
        echo 
'<tr bgcolor="#92D195">';
        
//cellen
        
while ($id $nd) {
            echo 
'<td width="180" >';
            if(!empty(
$data_cache[$id]['land'])) echo '<img src="imgs/flag/'post_slug(html_entity_decode($data_cache[$id]['land'])).'.jpg"'.' alt=" '.($data_cache[$id]['land']).'" border="1"/><br />';
            elseif (
$id $n) echo '<img src="imgs/flag/onbekend.jpg" alt="onbekend" border="1"/>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<br />';             echo '<a href="index.php?page=catalogus&amp;id='.($data_cache[$id]['id']).'"><b>'.($data_cache[$id]['soort']).'</b></a>'

            echo 
'&nbsp;</td>';
            
$id++; //teller verhogen
        
}
       echo 
'</tr>';
        
        
//tweede rij
        
$id $i//begin opnieuw
        
echo '<tr>';
        
//cellen
        
while ($id $nd) {
            echo 
'<td width="auto" height="auto" align="center">';
           
           if (!empty(
$data_cache[$id]['img-bloem'])) 
           echo 
'<a href="index.php?page=catalogus&amp;id='.($data_cache[$id]['id']).'"><img src="foto/smal/'.post_slug (html_entity_decode($data_cache[$id]['soort'])).'.jpg" alt="De bloem van Fuchsia '.($data_cache[$id]['soort']).'" width="161" height="244" border="0"/></a>';
          
           elseif (
$id $n
           echo 
'<a href="index.php?page=catalogus&id='.($data_cache[$id]['id']).'"> <img src="imgs/geen_zoek_foto.jpg" alt="Sorry geen foto beschikbaar" width="161" border="0"/></a>';  
           
           else echo 
'&nbsp;';
           
           echo 
'</td>';
           
            
$id++; //teller verhogen
        
}
        echo 
'</tr>';
        
    
//derde rij
        
$id $i//begin opnieuw
        
echo '<tr>';
        
//cellen
        
while ($id $nd) {
            echo 
'<td>';
             if (!empty(
$data_cache[$id]['bloei-kort'])) echo ($data_cache[$id]['bloei-kort']);
             if (!empty(
$data_cache[$id]['groei-kort'])) echo ',&nbsp;'.($data_cache[$id]['groei-kort']);
            
//echo htmlspecialchars($data_cache[$id]['bloei-kort']).'&nbsp;'.($data_cache[$id]['groei-kort']);
            
echo '&nbsp;</td>';
            
$id++; //teller verhogen
        
}
        echo 
'</tr>';
        
        
//vierde rij
        
$id $i//begin opnieuw
        
echo '<tr>';
        
//cellen
        
while ($id $nd) {
            echo 
'<td>';
            if (!empty(
$data_cache[$id]['kelk-kort'])) echo ($data_cache[$id]['kelk-kort']);
            if (!empty(
$data_cache[$id]['kroon-kort'])) echo '&nbsp;/&nbsp;'.($data_cache[$id]['kroon-kort']);
             echo 
'&nbsp;</td>';
            
$id++; //teller verhogen
        
}
        echo 
'</tr>';
                
      
//laatste rij afwijkend
        
echo '<tr>';
        
//cellen
        
while ($i $nd) { //let op: $i in plaats van $id!
            
echo '<td>';
            if (!empty(
$data_cache[$i]['veredelaar'])) echo ($data_cache[$i]['veredelaar']) .', &nbsp;';
            if (!empty(
$data_cache[$i]['jaar'])) echo ($data_cache[$i]['jaar']);
            echo 
'&nbsp;</td>';
            
$i++; //teller verhogen; nu $i, want we willen straks bij de volgende 4 records beginnen!
        
}
        echo 
'</tr><td colspan="4">&nbsp;</td>';
        
        
$ir++; //teller verhogen, volgende rijset
    
}
        echo 
'</tr></table>
        </div> '
//contens eind afsluiting
    
    
}
else 
    {
        
echo
'<b>Helaas er zijn geen overeenkomsten gevonden.</b>';
    }
    
}
?>
dit is de pagnation code:
PHP-code:
<?php
// database connection info
$conn mysql_connect('localhost','dbusername','dbpass') or trigger_error("SQL"E_USER_ERROR);
$db mysql_select_db('dbname',$conn) or trigger_error("SQL"E_USER_ERROR);

// find out how many rows are in the table 
$sql "SELECT COUNT(*) FROM numbers";
$result mysql_query($sql$conn) or trigger_error("SQL"E_USER_ERROR);
$r mysql_fetch_row($result);
$numrows $r[0];

// number of rows to show per page
$rowsperpage 10;
// find out total pages
$totalpages ceil($numrows $rowsperpage);

// get the current page or set a default
if (isset($_GET['currentpage']) && is_numeric($_GET['currentpage'])) {
   
// cast var as int
   
$currentpage = (int) $_GET['currentpage'];
} else {
   
// default page num
   
$currentpage 1;
// end if

// if current page is greater than total pages...
if ($currentpage $totalpages) {
   
// set current page to last page
   
$currentpage $totalpages;
// end if
// if current page is less than first page...
if ($currentpage 1) {
   
// set current page to first page
   
$currentpage 1;
// end if

// the offset of the list, based on current page 
$offset = ($currentpage 1) * $rowsperpage;

// get the info from the db 
$sql "SELECT id, number FROM numbers LIMIT $offset$rowsperpage";
$result mysql_query($sql$conn) or trigger_error("SQL"E_USER_ERROR);

// while there are rows to be fetched...
while ($list mysql_fetch_assoc($result)) {
   
// echo data
   
echo $list['id'] . " : " $list['number'] . "<br />";
// end while

/******  build the pagination links ******/
// range of num links to show
$range 3;

// if not on page 1, don't show back links
if ($currentpage 1) {
   
// show << link to go back to page 1
   
echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?currentpage=1'><<</a> ";
   
// get previous page num
   
$prevpage $currentpage 1;
   
// show < link to go back to 1 page
   
echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?currentpage=$prevpage'><</a> ";
// end if 

// loop to show links to range of pages around current page
for ($x = ($currentpage $range); $x < (($currentpage $range) + 1); $x++) {
   
// if it's a valid page number...
   
if (($x 0) && ($x <= $totalpages)) {
      
// if we're on current page...
      
if ($x == $currentpage) {
         
// 'highlight' it but don't make a link
         
echo " [<b>$x</b>] ";
      
// if not current page...
      
} else {
         
// make it a link
         
echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?currentpage=$x'>$x</a> ";
      } 
// end else
   
// end if 
// end for
                 
// if not on last page, show forward and last page links        
if ($currentpage != $totalpages) {
   
// get next page
   
$nextpage $currentpage 1;
    
// echo forward link for next page 
   
echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?currentpage=$nextpage'>></a> ";
   
// echo forward link for lastpage
   
echo " <a href='{$_SERVER['PHP_SELF']}?currentpage=$totalpages'>>></a> ";
// end if
/****** end build pagination links ******/
?>
  Met citaat antwoorden
Oud 9 June 2011, 19:44   #6
anoniem15124
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Om aantal te bepalen is Google heel makkelijk:
http://php.net/manual/en/function.mysql-num-rows.php
  Met citaat antwoorden
Oud 10 June 2011, 00:37   #7
anoniem31645
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

sterker nog het aanmtal resul;taten word al gedefinieerd in het zoekscript met $n maar voor het pagnation script op de verkeerde plaats.

het probleem is dat ik dit als eerste moet hebben gedefinieerd om het aantal te maken pagina's te definieeren. Ik neem aan dat ik het hele $search_query = "SELECT..... daarvoor vog een keer moet gaan toevoegen.

Verder weet ik niet hoe ik dit:
PHP-code:
 $search_query "SELECT `soort`,  `jaar` 
    FROM `stekje_fuchsia` 
    WHERE"
;

     
$x 0;
     if (isset(
$_GET['foto']) && !empty($_GET['foto'])){
          if (
$x == 1) {
               
$search_query .= " AND";
          }
          
$search_query .= " `foto` = '".mysql_real_escape_string($_GET['foto'])."'";
          
$x 1;
     } 
en dit moet zame voegen om een corecte code te maken
PHP-code:
LIMIT $offset$rowsperpage"; 
Als laatste loop ik vast op dat ik in de code hier onder ook nog een stuk html code heb welke ik buiten de pagnation moeit houden.
PHP-code:
 $sql = mysql_query($search_query) or die(mysql_error()) ;  
       if (mysql_num_rows($sql) > 0)  {
    //als er resultaten zijn gaan we een tabelletje bouwen
    
    $data_cache = array(); //reset data cache
   
    while ($data = mysql_fetch_array($sql)) {
        //een voor een alle gegevenssets ophalen
        
        //omdat we een ingewikkeld tabelletje hebben, gaan we de gegevens eerst in een array cachen
        $data_cache[] = $data;
    }
    
    //nu hebben we alle datasets in een array. Tabel bouwen!
    $num_cols = 4; //aantal kolommen
    $n = count($data_cache); //aantal records
    $i = 0; //tellertje voor records
    $nr = ceil($n / 4); //aantal rijsets
    $ir = 0; //tellertje voor aantal rijsets
    ?>
</div>

<div id="contens0">
    <div class="titel">Er zijn   <?php echo $n ?> resultaten die aan uw zoekcriteria voldoen:</div>
<div class="contens1"> 
    <p>
      
      <?php
    
//begin tabel
    
echo '<table width="720" border="1" cellspacing="3" >'

    
    
//bouw rijen
    
while ($ir $nr) {
        
//welke records gaan we nu doen
        
$nd $i $num_cols;
  Met citaat antwoorden
Oud 10 June 2011, 11:29   #8
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als je de boel nou eens omdraait en je resultatenpagina aan het pagination script toevoegt in plaats van andersom. Dat gaat een stuk makkelijker, want je kunt dan stap-voor-stap te werk gaan en steeds tussendoor kijken wat er wel en niet goed gaat.

Begin eerst met het aanpassen van de resultaat-loop, daarna met de twee queries. Op dat moment krijg je al iets van je eigen data op je scherm te zien en hoef je alleen nog maar de navigatie-links aan te passen zodat de zoek-opties worden meegenomen naar de volgende pagina.
  Met citaat antwoorden
Oud 14 June 2011, 10:29   #9
anoniem31645
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik ben weer verdergegaan met de pagnatie. nu heb ik de onderstaande code maar hier moet ik een LIMIT aan toevoegen maar hoe doe ik dit, Het is geen gewoone mysql code meer en wat ik ook doe het script loopt vast op het punt waar ik de LIMIT toevoeg.

De code:
PHP-code:
  $search_query "SELECT `soort`, `img-bloem`, `id`, `land`, `bloei-kort`, `groei-kort`, `kelk-kort`, `kroon-kort`, `veredelaar`, `jaar` 
    FROM `stekje_fuchsia` 
    WHERE"
;

     
$x 0;
     if (isset(
$_GET['foto']) && !empty($_GET['foto'])){
          if (
$x == 1) {
               
$search_query .= " AND";
          }
          
$search_query .= " `foto` = '".mysql_real_escape_string($_GET['foto'])."'";
          
$x 1;
     }
    
       if (isset(
$_GET['veredelaar']) && !empty($_GET['veredelaar'])){
          if (
$x == 1) {
               
$search_query .= " AND";
          }
          
$search_query .= " `veredelaar` = '".mysql_real_escape_string($_GET['veredelaar'])."'";
          
$x 1;
     } 
De LIMIT:
PHP-code:
LIMIT $offset$rowsperpage"; 
  Met citaat antwoorden
Oud 14 June 2011, 11:55   #10
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Welke foutmeldingen krijg je en hoe ziet de door php gegenereerde query er uit?

Van wat je nu laat zien is het een kwestie van LIMIT aan het einde toevoegen en klaar.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:23.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.